Knjige za rast, kaj izbrati?
Sama sicer knjig za duhovno rast ne berem, pa ne zato, ker se tam nič uporabnega ne bi našlo, prej zato, ker iz vsega balasta v knjižnicah (v stilu: “Sto in en način, kako postati srečen” in podobno..) preprosto ne znam izbrati tiste knjige, kar bi mogoče res pripomogla k delu na sebi.
Prijateljica mi enkrat omenila, da se ji je v enem mesecu odvila cela Celestinska prerokba, ki je postala zanjo sveta knjiga in jo prebira znova in znova..
Govori o starem rokopisu v Peruju, v katerem je zapisanih 9 življenjskih spoznanj.
Sicer jo imam na polici, a čaka na čas, ko bo strokovna literatura na pavzi.. 😉
Srečno!
Gres v knjiznico, vprasas za polico s knjigami za rast in izberes dve tri, ki ti najbolj padejo v oko. Ko to preberes, potem imas ze obcutek, kaj tebi sede in kaj ne, pa izbiras po svojem okusu.
Drugace pa poleg Svetega pisma in Celestinske prerokbe priporocam se Alkimista.
Tečaj čudežev – spisano v stilu Svetega pisma – je pa težko razumljivo in rabiš veliko časa za študij te knjige, saj se prebiranju te knjige ne reče zgolj branje. Priporočam predhodno branje že zgoraj omenjenih knjig, Tečaj čudežev pa je nadgradnja oziroma nekaj najboljšega. Najboljše jo je imeti doma. Jaz jo imam.
Pridružujem se torku.
Sama delam na sebi trenutno s knjigo Luise Hay Življenje je tvoje,
hkrati delam tudi s tehniko EFT.
Poglobiti se je treba vase, se poslušati in še kaj. Vendar je za to potreben čas in še čas.
Spoštovanje vsem knjigam o duhovni rasti, toda jaz bi ponovno prej kot knjigo Skrivnost, vzela v roke knjigo Življenje je tvoje.
LP
ababi,
res je, korak po korak… mm po mm, še vedno pa mislim, da je branje knjig potrebno združiti še s konkretno pomočjo, da nam pomagajo, da dobimo odgovore na določena vprašanja, da vidimo, kje so naše boleče plati, kje in kaj lahko spremenimo da bi lažje živeli…
jaz sem to pomoč že poiskala in jo nekaj let še bom (najmanj)
Lepo odgovori v svoji knjigi Pojdi, kamor te vodi srce avtorica Susanna Tamaro:
“Ko pa se bodo pred tabo odprle številne poti in ne boš vedela, po kateri bi šla, nikar ne izberi kar na slepo. Usedi se in počakaj. Vdihni globoko in z zaupanjem, tako kot si vdihnila takrat, ko si prišla na svet; ne dopusti, da te kaj zmoti, ampak čakaj. Samo čakaj. Bodi pri miru, čisto tiho in prisluhni srcu. In ko ti naposled spregovori, vstani in pojdi, kamor te vodi.”