Meni so bile končanem študiju, ko sem si prav zaželela lahkega branja, najbol všeč knjige Daniele Stell. Njene so mi dobre prav vse.
Zelo brane knjige trenutno so tudi Puščavska roža, nadaljevanje pa Puščavska zarja (izpoved zasužnjene Somalke, ki se dogaja v 20.st. in na pragu 21.).
Ciganka, knjiga slovenskega avtorja (ne vem katerega), opisuje življenje ob Krki, ko se fant zaljubi v dekle, ki je ciganskega porekla.
Lahke so tudi knjige od Amande Quick, Viktorije Holt.
Veš, da veliko berem, a pozabim naslove, pa sem že rekla, da si bom pisala!
Če te zanima zgodovina, predvsem starega egipta, priporočam Razes. Je 5 knjig, ampak jaz sem jih prebrala v enem mesecu, kr nisem mogla odložit te knjige. Jepreplet vsega, zgodovine, vladavine, ljubezni do vseh in tako naprej. Enkratna knjiga. Če pa te vleče k mističnim knjigam, so dobre Celestinse prerokbe, Deseto spoznanje in Gora šeha… ne vem kako se kliče. Prebtat pa jih moraš v tem zaporedju, kr ena nadgrajuje drugo.
LP
Za čisto poletno branje ti svetujem:
Poletni sestri
Mallenov pramen las- Usodna dediščina – Mallenov zarod (trilogija)
Tiger z barja
Rhanna
Iluzije ljubezni
Stava
Gadje gnezdo
Ponosno srce
Posmrtna podoba
Ples bogov…
Pa karkoli od S. Sheldona, prve prevode D. Steel, A. Christie…
Pa maksimalno uživaj na morju – še za nas, ki nas še čaka… 🙂
Nisi pa povedala, kaj najraje bereš? Jaz ti priporočam zbirko Kapučin od Mladinske knjige. Mislim, da mi samo dve nista bili všeč: Jadran Krt pije kapučin in Za mojo drago. Ostale so pa tko prisrčne, res. 🙂
Če imaš rada znanstveno fantastiko, je fajn zbirka Blodnjak – ampak spet ne vse knjige, ker si očitno ne morejo privoščit dobrega prevajalca niti lektorja, zato so nekatere neberljive. Karkoli od Connie Willis (zbirka blodnjak) pa je super – malo manj fantastike in več pustolovščin. Če imaš rada kriminalke in vohunke, je izbira tako obširna, od Roberta Ludluma do Edgarja Wallaca, Ailstar Mclean, Agatha Cristie, Minette walters (samo videti so debele, prebereš pa jih v rekordnem času).. Če pa imaš raje romance, so ti pa že druge odgovorile. 🙂 Priporočam še Johanes Mario Simmel: Pa čeprav ni zmeraj kaviar (neverjetno hudo vohunka – Ludlum se skrije). Potem še Amelie Nothcomb: S strahospoštovanjem (hitra, tanka, lahka a globoka). Slovenski pa je meni všeč Metod Pevec – zabavno branje. 🙂 Uf, lahko bi še naštevala in naštevala.. pa bom raje nehala. 🙂
jaz definitivno priporočam da vincijevo šifro. kljub zajetnosti jo prebereš v nekj dneh, ker je ne moreš spustiti iz rok. dokaz za to je moja mami, ki knjige bere samo med počitnicami, tole je pa v nekaj tednih (s premori sicer) prebrala – pred spanjem, po kosilu, kadarkoli se je spomnila. in zdaj že bere nadaljevanje – angeli in demoni. čeprav šifra ni ravno ‘lahko poletno branje’, pa po začetnih nekaj straneh čisto notri padeš.
sicer mi je bila kot najstnici všeč knjiga otok modrih delfinov ( O’ DELL, Scott), ki je trenutno tudi med 10 najljubših počitniških knjig, kar dokazuje njeno kvaliteto.