Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Knjige po internetu (nakup)

Knjige po internetu (nakup)

Pozdravljene!
Saj vem, da ni ravno prava tema, a vseeno upam, da mi bo katera lahko pomagala.
Stašno si želim kupiti kakšno knjigo po internetu. Zanima me, če so potem te knjige ocarinjene, ali obdavčene in koliko približno. So kakšne omejitve, ali je vseeno kolikšna je vrednost? Ne bi rada naročila in bila potem neprijetno presenečena.
Pa še kakšen nasvet glede izbire spletne knjigarne bi mi prišel prav.
Vsem želim lepe praznike.
Tina

Pozdravljena Tina,

torej sama semknjige nakupovala na (torej na britanski podružnici amazona). Se mi je zdela poštnina cenejša. To je bilo dve -tri leta nazaj, tako, da se sama spravi na preračunavanje med britansko in amazon.com, ki je ameriška (centralna stran). Če znaš nemško seveda lahko uporabiš tudi Nemčijo. (Na njihovi spletni strani imaš tako linke na vse države,kjer prodajajo).

Kar se tiče carine, je ni, ker je blago EU. Meni so od sedmih pošiljk dvakrat zaračunali carino/DDV in sicer takrat, ko je bil velik paket. Resno, ko je bil manjši (in dražji paket) je prišel čez zastonj, za večjega sem pa morala plačat.
Kako je trenutno ta hip upam,da ti bo povedala kaka bolj “frišna” nakupovalka.

Imaš pa tudi slovensko knjigarno:

Jagoda

Tudi jaz sem kupovala na amazonu – in nakupe zelo omejila, saj po novem prav na vse plačaš DDV, nič jim ne uide…no, kupim, če resnično kaj potrebujem.

Maxi

Tudo jaz sem pridno kupovala knjige, saj se j v času brez DDV je splačalo, ker knjig niso carinili. Ko so uvedli DDV pa ti poštna carina zaračuna uslugo odpiranja paketa in obračun DDV. Zadnjič sem se pošteno razjezila
Natančnih številk se ne spomnim ampak približno takole je bilo:
Knjiga 12$ (cca 2.800SIT) + poštnina cca 8$ pa je vse skupaj še vedno ceneje, kot so knjige pri nas . Ko pride to na našo stran pa ti na vrednost poštnine in knjig nabijejo DDV, kar je 22% in zato, ker so bili tako ljubeznivi in ti zaračunali DDV zaračunajo še 770 SIT.
Če res ne najdeš knjige pri nas, se ti splača knjigo poiskati na Amazon.com , naročiš pa jo na Amazon.de (nemška, imajo pa vse knjige, kot ameriška knjigarna), ker te pride poštnina bistveno manj in s tem so tudi vsi “naši” pribitki nižji.

Pa veselo naročanje!

LP
EvaK

New Report

Close