Najdi forum

Knjige o narcisih in narcizmu

Če pred nekaj leti še nismo imeli skoraj nobene knjige na temo narcizma, se jih je v zadnjih letih nabralo kar nekaj :). Brez razumevanja, kaj se v takem odnosu dogaja, je v njem zelo težko preživeti in še težje oditi (če se tako odločiš). Tukaj seznam najnovejših:

Naj ostanem ali grem- Dr. Ramani Durvasula

Brez Dr. Ramani, klinične psihologinje in vodilne strokovnjakinje za narcizem na svetu, bi danes o narcizmu vedeli bolj malo, saj je bila med prvimi, ki je sprožila val ozavešačnja o tej problematiki. Odlična knjiga tako za tiste, ki bi radi ostali, kot tiste, ki razmišljate, da bi odšli in vse, ki želijo razumeti dinamiko narcističnega odnosa. Lahko jo spremljate tudi na youtube, kjer na zelo preprost in uporaben način razpleta zapletene klobke narcističnih odnosov.

https://www.zalozba-chiara.si/zalozba-chiara/1691-naj-ostanem-ali-grem

https://www.youtube.com/@DoctorRamani

Odrašanje ob narcisu , Dr. Claire Jack

Odličen priročnik za tiste, ki imajo narcistične starše, da lahko končno razumejo, kaj se v družini dogaja, kaj s tem storiti,pa tudi kako se osvoboditi.

https://www.zalozba-chiara.si/zalozba-chiara/1587-odrascanje-ob-narcisu

V opoju narcisa – Loti Palmer

Tudi odlična. Avtorica, ki se je sama znašla v veliko odnosih opisuje tako svojo pot iskanja pomoči, kot tudi svoja spoznanja, ki jih je odkrila na tej poti. Zagotovo koristna knjiga za vse, ki so zapleteni v takšne odnose.

https://www.zalozba-chiara.si/zalozba-chiara/657-v-opoju-narcisa

Bom še malo pobrskala, če je še kaj.

Super bi bilo, če dodate še svoja odkritja.

 

GittaAna

 

 

 

GittaAna

New Report

Close