knjige Amazon
Zanima me ali je katera ze narocala knjige z Amazona in koliko cca pride postnina? Jaz sem malo gledlaa za ustvarjalne knjige, tudi za otroke in imajo nekatere “rabljene” kar ugodno, samo ne vem ali je potrebno potem vsakic na novo postnino placati ali samo 1x? Je pa to ameriski Amazon, nemski nima izbire angleskih knjig.
Vsem zelim lep in ustvarjalen dan,Natasa
Naročala, poštnina se mi zdi se je pa v zadnjem času podražila. Saj ti tam vse izračuna in lahko greš do konca, samo naročila ne oddaš.
Rabljene knjige so pa drug hec – ne pošiljajo jih v Slovenijo, čeprav piše da pošiljajo “international”. sem probavala pa enostavno ni šlo skozi.
Poštnino ti itak računajo za vsako knjigo, naša pošta pa še dodatno za vsak pripeljan paket. Se pravi tistim stroškom, ki ti jih na amazonu izračunajo moraš dodati še nekaj stroškov naše pošte (ta povsod pristavi pisker zraven), pa mislim da še stroške carine (no, gotovo če boš naročala iz ameriškega). Ne me vprašat koliko točno zanašajo, ker ne vem več :-))
Tudi jaz sem že naročala pri Amazonu – nemškem, pa imajo tudi angleške knjige. Ker mi, v Sloveniji (tudi sedaj, ko smo v Evropi) plačamo poštnino tako kot nekdo iz Australije!!!!!!!!!!!!!!, sem nafehtala kolege iz Avstrije in Nemčije, da sem lahko poslala na njihov naslov. V D in A je poštnina za paket v vrednosti nad 20 EUR zastonj! Tako sem se znebila poštnine in dobila knjige po ugodni ceni.
lp moi
Jaz naročam Harry Potterje v USA in pri zadnji knjigi nisem doplačala naši pošti prav ničesar. Sem bila presenečena. Mislim, da zaračunajo ‘carino’ šele od vrednosti paketa 5000 SIT dalje.
Jaz sem imela srečo, ker sem pri Amazonu naročila dve knjigi, Harryja v prednaročilu, ta drugo knjigo pa so mi poslali posebej, prej, poštnino pa so razdelili na dva dela :)) Se pravi, da čeprav so mi knjige poslali posebej, sem plačala samo eno poštnino.
Splača se, da se dobite več ljudi skupaj, ki bi naročili večjo količino knjig pri Amazonu, tako se poštnina na enoto (knjigo) ‘zmanjša’.
Jaz ti ta trenutek ne znam povedati, kakšna je poštnina, ti pa lahko povem, da zadnje čase ne kupujem več pri Amazon USA, ampak Amazon UK: – ker ne plačaš carine, UK = EU. Knjige pridejo hitro (če je kdo ne sune spotoma, kot so moja dva izvoda Harryja Potterja – so poslali iz Amazona bp še dve, ne da bi karkoli plačala), za poštnino ti pa tudi ob izračunavanju povedo, koliko bo znašala, tako da – probaš, pa storniraš, če ti kaj ni všeč, ne?
Kitty
Eurocard, ja, ali pa podobne kartice. Obračunajo v valuti, v kateri je izdan račun. Zdi se mi, da je bila poštnina za moji dve knjigi nekaj več kot 13$ (iz USA), se pravi cca. 6$ na knjigo. Do določene količine/zneska je poštnina ista. Mal morš ugotovit, kdaj se spremeni, morda pa celo kje piše, ampak jaz nisem šla brat :)).