Knauf – cena materiala
Pred nekaj časa sem se malo pozanimal glede knaufa, in sicer se cene gibljejeo okoli 4000-5000 sit. Tvoj predračun je občutno previsok. Monter mi je rekel da se veliko bolj splača če ti pridejo montirati pozimi, ker nimaj toliko dela kot poleti. Jaz oseno ne dam več kot 4000sit oz z izolacijo 4500sit. Material pa je sorazmerno poceni.(poglej http://www.merkur.si)
Hojla!
Cena knauf stene dimenzije 2m X 1,25m znaša 1220 SIT. Za postavitev stene ne rabiš železne konstrukcije (konzole), kajti lesena zadeva (“remlci”=letve) se tudi zelo dobro obnesejo, pa še bistveno cejejše je. Glede izolacije kvadratni meter stiroporja debeline 2 cm stane 260 SIT.
In še to, če imate v družini ali pa prijatelja, ki je ročno spreten in zna kaj naredit in popravit – kar pogumno. Zadeva ni težka, no odvisno, kakšno steno in kje jo boste delali. Če gre za kako predelno steno ni težko. Saj bi ti priporočila mojega brata, vendar je pa čisto preveč zaseden. In glede na to, da sem ženska in ne preveč tehnični tip, sva vseeno sama delala. Brez problemov!
Srečno in pozanimaj se malo.
Petra
CENA SE GIBLJE OD 4.000-6.000 SIT, ODVISNO ZA KAJ GRE. čE GRE ZA MANSARDO, KI IMA VELIKO NEPRAVILNIH KOTOV, JE VELIKO ODPADKA, ZATO JE CENA VIŠJA.tUDI STREŠNA OKNA PODRAŽIJO CENO. MI IMAMO CENO 4.700,00 SIT ZA PODKONSTRUKCIJO, 20CM IZOLACIJO, TER PLOŠČO Z BANDAŽIRANJEM. tO POMENI PRIPRAVLJENO NA BELJENJE. kONSTRUKCIJA IZ LESA NI PRIPOROČLJIVA, KER JE LES MATERIAL, KI DIHA, ZATO PLOŠČE PO SPOJIH PONAVADI POKAJO. KER SE STENE IZ kNAUFA POSTAVLJAJO VEČINOMA ZA VEDNO ALI DALJ ČASA, JE VSEENO PAMETNO, DA TI JIH POLOŽI NEKDO, KI TI ZA OPRAVLJENO DELO IZDA GARANCIJO.