Klopni meningoencefalitis
Spoštovani, okužbe s KME imajo lahko različen potek, od popolnoma asimptomatske, do gripi podobne bolezni, ali pa potekajo kot klasični meningoencefalitis, z vnetjem možganskih ovojnic. Za okužbo je potrebna le majhna količina virusa, tako da čas prisesanja ne igra posebne vloge (ne glede okužbe same, kot klinične slike).
Hvala za odgovor. Vveraj je bil osmi dan odkar sem imela klopa. Res je, da sem bila na daljsem pohodu po vrocem soncu, slabo pila, se veliko potila in dobila glavobol. Ki se je danes malo opazen. Cel vecer sem cutila tudi vrocino v licih, kot da si dehidriran. Izmerila sem si temperaturo, ki je bila v enem.usesu 36,9, v drugem do 37,2. Je to ze vrocina, ki bi bila lahko povezana s.klopom ali je to lahlo od dneva prezivetega na vrocini in malo pitja? Sem pa tudi 5 dni pred menstruacijo.
Spoštovani, temperatura okoli 37 stopinj C, merjena v ušesu, je normalna telesna temperatura. Glede na navedeno vedenje pri visoki zunanji temperaturi (dolga hoja po vročem soncu ob premalo zaužiti tekočini), je pojav glavobola (in drugih težav, povezanih z vročino), pričakovan. Na podlagi posameznih težav NE moremo presojati o morebitni okužbi s KME.