Klopni meningitis
Pozdravljeni!
Ko sem o klopnem meningitisu poizvedoval na wikipedii ( http://en.wikipedia.org/wiki/Tick-borne_meningoencephalitis#Antibiotics ) , sem našel zanimivo informacijo, da se klopni meningitis lahko zdravi le z nekaterimi antibiotiki in ne z vsemi. Zanima me, ali je fenoksimetilpenicilin (Phenoxymethylpenicillinum), ki ga vsebujejo tablete Ospen, primeren za morebitno zdravljenje meningitisa. Naj omenim, da ni še nihče potrdil ali zavrnil možnosti meningitisa, pač pa me bolj zanima “preventivno”, da lahko začnem zdravljenje prej. Tablete bi jemal v dozah, kot sem jih jemal ob angini, ki sem jo pozdravil pred dobrim letom.
Žal je situacija nanesla, da nimam izbranega osebnega zdravnika, niti nimam osnovnega zdravstvenega zavarovanja, niti dopolnilnega, predvsem zaradi slabih finančnih razmer, zato bi še posebej bil hvaležen za vsak odgovor. V kolikor so tablete Ospen neprimerne, bom posegel po zdravljenju s črnim ribezom, kot je na wikipedii priporočeno.
Naj omenim še, da je klop bil odstranjen včeraj in sicer se je nahajal v zgornjem sprednjem delu stegna. Šlo je za zelo majhen primerek, velik dober 1 mm, bil pa je črne barve.
Glavobolov ni, otrdelega vratu ni, občutljivosti na svetlobo ni, depresije ni, telesna temperatura je bila danes 37,2 °C, vendar menim, da sem blago povišano temperaturo imel že nekaj dni preden je bil klop opažen (vsaj kakšen teden). Omotice ni, vendar se čuti čisto blaga utrujenost, kar bi lahko bila posledica dve uri krajšega spanca, sicer je bil spanec normalen. Okoli mesta, kjer se je nahajal klop, je koža čisto malo bolj roza barve, kar bi lahko bila tudi posledica praskanja, saj se včasih popraskam, ker malo srbi. Okoli mesta, kjer se je nahajal klop, je tudi koža malenkost otečena (v premeru 10 mm), podobno kot pri komarjem piku, saj sem na pike in ugrize očitno nekoliko bolj občutljiv.
V primeru, da sem podal premalo podatkov, sem pripravljen svojo objavo dopolniti ali priložiti sliko ugriza. Za vsak odgovor se že vnaprej iskreno zahvaljujem, saj bi mi prišla pomoč (četudi na daljavo) še kako prav.