Klopni encefalitis
Spoštovani
Cena se izračunava po formuli: cena cepiva + cena storitve = cena cepljenja.
Ker je bila pošiljka cepiva v zadnjem mesecu malenkost dražja, je temu sledilo tudi majhno povečanje cene cepljenja.
Zato se lahko zgodi, da zdravstvene organizacije, ki imajo še cepivo iz preteklosti (z ustreznim rokom uporabe), cepijo tudi za 1000 Sit ceneje kot mi.
Pozdrav!
Nina
Spoštovana ga. Nina!
Ker imam dostop do cen cepiv, lahko seveda izračunam koliko stane storitev. Se mi ne zdi ravno fer, da v primeru cepljenja proti klopnemu meningoencefalitisu zaračunate cca. 2.600 SIT za storitev, potem pa me sploh ne cepi zdravnica (verjamem, da je ostalo osebje prav tako usposobljeno, ampak vseeno), poleg tega pa se še mrtvo hladno (neprijazno) obnaša; če je v tem primeru to sploh bila zdravnica (v bistvu sploh ne vem). Nazadnje ko sem bila v vaši ambulanti je bila ena druga zdravnica in sva se vse lepo pomenile na samem v ordinaciji, pa tudi ona me je cepila. Tu je bilo pa vse izrečeno (s strani zdravnice) že kar na vratih. Glede na to, da cepivo proti k. encefalitisu ni primerno ravno za vse ljudi (alergije!), se mi zdi, da bi se morala zdravnica osebno pogovoriti z osebo, ki se želi cepiti; ne pa da to sprašuje medicinska sestra potem ko je cepivo že pripravila in ga že skoraj vbrizgala. Jaz sem šele po cepljenju izvedela, da cepivo pri primerno za vse! Nimam nič proti temu, da se v vaši ambulanti plačuje malo več kot pa npr. v zdravstvenih domovih, saj sem pri vas takoj na vrsti, brez naročanja; se mi pa vseeno zdi, da malce prijaznosti ni odveč (kljub temu, da smo si vsi različni in da imamo vsi slabe dneve).
To seveda ne leti direktno na vas, saj vas takrat ni bilo tam. Glede na vaše odgovore v tem forumu se mi zdi, da ste veliko bolj prijazna zdravnica kot pa tista zadnjič v ambulanti!
Spoštovani!
Žal nama je, da vse ni potekalo tako, kot ste pričakovali! V ambulanti običajno cepi zdravnik, je pa res, da ga po oblačilu verjetno ne morete ločiti od zdravstvenega tehnika.
Zdravstveno osebje ima (na žalost) različne sposobnosti komuniciranja, kar ni opravičilo.
Je pa res, da v primeru, če pride kandidat na drugi ali 3. odmerek cepiva, mu ponovno ne razlagamo stranskih učinkov po cepljenju, ipd., saj predvidevamo, da je potrebne informacije prejel že pred prvim cepljenjem in da cepljenje poteka brez težav.
Lep pozdrav in upam, da se še srečamo!
Nina in Eva
V tem primeru bi vas morali opozoriti na stranske učinke po cepljenju in vas povprašati o morebitnih alergijah. Glede na to, da pri vas očitno ni bilo tako, bom takoj opozorila vse zdravstvene delavce v naši ambulanti, da se je zgodila nepravilnost in da je potrebno striktno upoštevati pravila dobre cepilne prakse.
Hvala in lep pozdrav!
Nina
Spoštovani!
Že včeraj smo na osnovi vašega pisanja poslali pisno opozorilo vsem, ki izvajajo cepljenje v naši ambulanti, s točnimi navedbami določil dobre cepilne prakse. Naslednji teden bomo o tem razpravljali tudi na sestanku, da do nepravilnosti ne bo več prihajalo.
Pozdrav!
Nina
Svojega še ne dveletnega sina sem dala cepit proti klopnemu encefalitisu. Ker tako majhen otrok običajno še ne zna sam povedati, če ima kakšne težave z zdravjem, če ga boli grlo,… ga je potrebno pred cepljenjem pregledati.
Kljub temu, da je v ambulanti za cepljenje zdravnik, sem ga prej peljala k njegovi pediatrinji, da ga je pregledala.
Zakaj ga ne bi mogla pregledati zdravnica v ambulanti za cepljenje?
Lep pozdrav