KLOPI
Dragi forumovci. Ali hodite kaj v gozd? Na sprehod ali po gobe? No ja, mene zanima s čim se namažete proti klopom? Kaj najbolj učinkuje? Jaz sem do sedaj uporabljala Off, danes pa sem na debelo namazana kljub vsemu domov prinesla okoli deset klopov. Še sedaj me vse srbi…. Hvala za odgovor in lp, Zarja.
Res neverjetno. Jaz sem šla direkt pod tuš, lase sem si najprej sčesala in ker so bili klopi tudi v laseh (kljub temu, da sem bila pokrita s kapo) sem si še lase oprala. Potem sem v postelji pred spanjem našla še enega. Za popi…! Danes zjutraj sem se še enkrat pregledala in ni bilo nikjer nobenega. Potem pa sem se nekam odpeljala z avtom in čez dobro uro se mi je že eden prisesal. Očitno je bil v avtu. Kaj takega še nikoli nisem doživela in današnji izlet v gozd je odpadel. Pa bi vas vprašala še tole- kako pa si jih odstranite, če se že prisesa? Slišala sem, da ni dobro, da ga “dušimo” s kakšnimi olji ali kolonjskimi, ker potem se še bolj prisesa. Je v tem kaj resnice? Hvala in lep pozdrav, Zarja.
Ej, ZARJA, imela si smolo. Verjetno si naletela na ti. “gnezdo” klopov. V tem primeru verjetno noben repelent ne bi pomagal. Smola, res. Sama uporabljam sprej Autan kar po obleki (zadovoljna) in kremo Off za roke in noge, kadar se plazim za borovnicami. Vendar se občasno kak vseeno najde. Izdiram si jih z nohti – imam najboljši občutek, na pinceto se ne zanesem, pa brez kakega predhodnega zalivanja. Samo malo ga prej zamajam, da rahlo popusti.
Uporabljala sem tudi jaz Autan in Off, sedaj pa sem v lekarni naletela na spraj
BIOTOLL, katerega lahko posprajamo tudi po obleki. In je še kar funkcionalen.
Seveda pa se tudi narava spreminja in tudi klopi so že imuni na vse naše možne spraje. Npr. tako kot plevel na pesticid, zmeraj nove je potrebno izumiti.
Jaz osebno se grozno bojim klopov, ker poznam od blizu posledice klopnega meningitisa.
Najraje se izogibam narave, to mislim ne grem po visoki travi, vendar le po pokošenih travnikih. Ko pa gremo nabirat šparoge, se takoj ko pridem domov že na dvorišču slečem, vržem vse v pralni stroj in sama grem takoj pod tuš, ter dobro pregledam.
Je pa tudi tako, da bolj kot se čuvaš prej ga dobiš. Tako na primer je moja hčerkica lani staknila klopa ob hiši pod češnjo.
Potem pa bodi pameten.
Ko sem bila majhna smo pa veselo grabli seno in skakali po vozu polnem sena, pa noben se ni sekiral za klope.
Ja, narava ni več kar je bila.