Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina klop in ušesa -NUJNO

klop in ušesa -NUJNO

Spoštovani,
lahko dva vprašanja, da ne polnim čakalnice če ni potrebno?

Pred par dnevi sem bila v gozdu, kjer vem da so klopi. Ko sem prišla domov sem se sicer pregledala vendar nisem opazila kakega klopa. Včeraj pa sem nenadoma na nogi pod kolenom opazila zelo rdečo okroglo bulico premera cca 1cm na vrhu drobna krastica, ki sem jo spraskala. Ne boli in ne srbi. Nič me ni pičilo, da bi vedela, tudi udarila ali opraskala se nisem.
Zdaj pa me panika, da ni bil vseeno klop, ki sem ga mogoče nevede pod hlačami spraskala dol.

Pa še eno vprašanje; že cca dva meseca čutim kot neko zelo blago bolečino in zelo blagi pritisk v ušesih, bolj v desnem. V tem času sem bila precej prehlajena (kašelj, nos, brez vročine). Bi morala na pregled?

Hvala in lep pozdrav

Spoštovani!

Prvi opis ne kaže na kolobar zaradi lajmske borelioze po piku klopa. Tak kolobar se širi in je lahko velik tudi 15 in več cm v premeru.

Verjto je v srednjem ušesu eš nekaj izliva, ali pa je zamašena povezava med žrelom in srednjim ušesom. Bistveni pomoči ob tem sicer ni, čerpav bi po pričakovanju moralo biti stanje bolješ nekje v treh tednih po koncu bolezni. Če bodo s sluhom težave še naslednja dva meseca, pa bo najbrž treba na preglede in ev. preizkus sluha.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close