Najdi forum

Klop

Spoštovani!
V soboto sem dobila klopa, na vratu si je izbral domovanje, pri odstranjanju mi je ostala glavica. Odpravila sem se do dežurne ambulante, pa so se mi samo nasmejali, češ kaj me pa tako moti tale mičkana glavica, saj da se bo sama odstranila, oz. telo ga bo kot tujek. Mene je pa strah, da tale mali vražiček dela meni hudo mojemu mlademu telesu? Ali se res nimam ničesar bat?
Hvala za odgoovr, lp iz dežele sonca in češenj

Spoštovani!

Navadno galvcio kljub temu odstranimo, čeprav je težko in boleče. Nevarnost je bil sam ugriz, kolikor se je prenesla kakšna okužba iz ev. okuženega kopa. Niso vsi okuženi. V treh dneh do enega meseca boste opazili velik kolobar, ki se bo širil, če ste se okužili z boreliozo. Takrat pojdite k zdravniku.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Najlepša hvala za tako hiter odgovor. Samo še naekja: če se tako kolobar pojavi, res močno upam da ne, je še vedno možnost ozdravitve oz. mi bodo pomagali, da do ničesar hudega ne bo prišlo?
Lp

Spoštovani!

Seveda. Kolobar je rdeč, na sredi svetlejši, ob robu bolj živo rdeč in počasi se širi navzven. Za to vrsto okužbe obstaja učinkovito zdravljnje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani!

Hčerka je tudi imela včeraj klopa. Naslednji teden pa gremo za en teden na dopust v drugo državo. Zanima me ali lahko kljub temu, če se ji npr. naslednji teden, ko smo na dopustu, pojavi rdeč kolobar, k zdravniku odpravimo šele, ko pridemo domov (konec naslednjega tedna, ker gremo samo za 6 dni). Ne bi namreč v drugi državi “na vrat na nos” iskala zdravnika, če res ni nujno. Bi bila ozdravitev v tem primeru, seveda, če bi do okužbe sploh prišlo, kljub temu uspešna?

Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav!

Spoštovani!

Brez nadaljnjega lahko mrino nekaj dni počakate do začetka zdralvjenja, tudi če bi se vam kolobar pojavil v tem času.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close