Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje KLOMIFEN – še ena

KLOMIFEN – še ena

Lepo pozdravljene!

Tudi jaz sem ena tistih, ki je dobila klomifen. Malo sem že gledala po forumu, vendar imam vseeno še nekaj vprašanj za tiste, ki imajo izkušnje s temi tabletami. Jaz sem jih jemala prvič in sicer 5. dan ciklusa. Pet dni. Imam problem z ovulacijo, baje je sploh nimam….Danes sem prenehala jemat tablete, naročena sem 10.9. na ultrazvok. Zanima me zakaj ste ve začele jemati te tablete? Kdaj lahko potem začnem s poskusi (s spolnimi odnosi) da bi zanosila oz. poskusila zanositi? Pred ali po ultrazvoku? Kdaj se potem začne ovulacija?
Najlepša hvala za vaše odgovore.

Pozdravljena!
Jaz sem dobila klomifen po osmih mesecih neuspešnega poskušanja. Dve tabletki na dan od 5. do 9. dne. Na UZ je bilo videti, da so jajčniki leni. Ultrazvoka po tabletah nisem imela. Peti ali šesti dan po zadnji tableti sem imela močne bolečine. Verjetno je bila takrat ovulacija, ki menda pride med petim in desetim dnem po zadnji tableti. Kar se tiče pa odnosov, pa kar veselo, vsaj vsak drugi dan, da ne zamudita ovulacije. Jaz sem sicer zanosila šele po peti škatlici, pa še takrat izvenmaternično. Upam, da bo drugič bolje!
Na dve modri! Čimprej!!

Netki, živjo!
Klomifen se jemlje v primeru, če nimaš svojih ovulacij oz. so te zelo redke. Navadno G priporoči, da se jih začne jemati od 5. dneva ciklusa. Ovulacija naj bi se začela nekje po 6 do 10 dnevu prenehanja jemanja Klomifena. Vsekakor to ni podatek, na katerega bi se preveč zanašala, ker se vsaka ženska drugače odziva na ta hormonski dodatek, zato je priporočljivo, da imata odnose od 6 dneva prenehanja jemanja, pa vse do konca ciklusa in sicer na vsaka dva dni, da res ne zgrešita ovulacije. Vsaj tako sem prakticirala jaz in se je posrečilo (že v prvo:) UZ se naredi zato, da G preveri, če si sploh odreagirala na Klomifen in če nisi, ti ponavadi v naslednjem ciklusu poveča dozo.
Na delo veselo:)))
lp.e

EJ, ENJA A SI TI IMELA REDNE MENSTRUCIJE. KAJTI JAZ IMAM FULL NEREDNE MENSTRUACIJE . S KLOMIFENOM PA ZAČNEM TAKOJ KO DOBIM M. ,UPAM , DA BO KMALU.

IN DA BOM KMALU ZAGLEDALA DVE ČRTICI, PRAV TAKO PA VSE KLOMIFENKE.

ČAO!

Ja, jst sem imela zelo zelo redne menstruacije – na 27 dni. Zato sem tut mislila, da imam valda svoje ovulacije. G mi ni preverjala, ali to drži ali ne, ampak mi je samo predpisala Klomifen (na mojo pobudo).
Mogoče je zanimiv podatek, da ko sem si merila bazalno temp, da mi je temperatura skakala kot pinkponk žogca in sem dobila občutek, da imam čist sfuzlane hormone:))) No, in če hormoni ne špilajo tako kot treba, potem tut ciklus verjetno ne gre optimalno. Mah, kaj pa vem, mogoče je pa čisto naklučje, da je ratalo po prvi uporabi Klomifena in bi tudi sicer:)))
lp.e

JAZ BAJE IMAM SVOJE OVULACIJE ( TAKO JE REKLA GINEK. ), AMPAK SO ZELO REDKE ( JAZ IMAM DVA MESECA NORMALNO M. POTEM PA TRI ALI ŠTIRI MESECE NIČ ). A JE ŠE KATERA TAKA , KI IMA TAKE M.
LP.

Zivjo,
tudi jaz sem klomifenu. Sicer nimam tako nerednih ciklus kot nekatere med vami (od 33 do 42 dni), vendar sta merjenje BT in en UZ pokazala, da verjetno nimam vsak mesec O. Tako sem dobial klomifen. Upala sem, da mi bo uravnal ciklus. Ce drzi, da dobis P 12-16 dni po O, potem bi se po moji logiki ob uporabi klomifena ciklus moral uravnati. Npr. tablete ješ od 5. do 9. dne, 6 dni po zadnji tableti nastopi O (torej 15. dan), po moji logiki bi torej morala M dobiti nekje med 27. in 31. dnem. No, izkazalo se je, da kljub klomifenu (ovulacija je bila!) ciklus ostaja tak, kot je bil. Zdaj sem že v drugem ciklusu jemanja klomifena, ampak ta mesec se BT ni dvignila, verjetno O ni bilo. Preveč sem upala na uspeh s klomifenom ….

Ja jst sem mela full neredne M in zato sočasno s klomifenom jemljem tudi Dabrostone. Mam pač smolo. Močno upam, da mi rata v prvem poskusu, čeprav……Ma ja, vas obvestim čez kak teden.

O, ja. Če sem bila bolana 5 krat na leto je bilo kar veliko. Sicer je to kar fajn, ampak nikoli ne veš kdaj bo sploh pa se je izkazalo za problem pri zanositvi. Prvič je uspelo po enem letu, natur. Zanosila sem za božič, zadnja menatruacija je bila takrat oktobra. Menda je ta četrti CB pokazal dve črtici. No v drugo pa sem dobila klomifen in je uspelo po drugi škatli. spolna odnose pa sva imela kar vsak dan, zvečer. Mi je pa zdravnica po prvem porodu dejala da imam PCO.

New Report

Close