Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost KLOMIFEN pomoč

KLOMIFEN pomoč

Ker že dalj časa se trudim zanositi in mi do sedaj še ni uspelo (2 leti) mi je bil predpiusan klomifen .Zanima me če ga je ali ga katera od vas pije in kako in če kaj pomaga pri tem:Najlepša hvala za odgovore in vsem želim da bi čim prej zanosile HVALA

Klomifen dobiš, če nimaš ovulacij. Torej Klomifen pomaga sprožiti ovulacijo. Jaz sem ga jemala in mi je uspelo (zaenkrat) zanositi pri drugi škatli. Ješ pa dve tableti skupaj oz. kolikor ti jih je pač G predpisal. Se pravi – predpisana količina naenkrat zvečer ali zjutraj.

Pa veliko uspeha.

Klomifen se predpiše, kadar ženska nima spontanih ovulacij. Torej – pomaga sprožit ovulacijo.

Meni je uspelo zanositi (zaenkrat) po drugi škatli.

Jemlješ pa vedno predpisano količino tablet naenkrat in sicer zvečer ali zjutraj.

Pa veliko uspeha.

Sorry, nakaj me NET zabava.

2 X sem zanosila po prvi dozi klomifena

Tudi meni ga je ginekolog predpisal. Začela ga bom nekje piti naslednjo soboto, v torek imam za dobiti menstruacijo. Meni je predpisal 5.dan ciklusa, 2 tableti na dan. Upam, da mi bo pomagalo. Slišala pa sem, da so hudi stransku učinki, od slabosti, do bolečin,… Kakšne izkušnje ste imele vi ?
Hvala in lep pozdrav.
Pa srečno vsem !
Tina

Jaz nisem imela nobenih, ampak prav nobenih stranskih učinkov. Razen, da me je kakšen 5 dan po prenehanju jemanja malo bolj bolelo v predelu jajčnikov oz. v spodnjem delu – kot da bom bolana. To je vse.

Zdravo ženske sedaj sem se pa spomnila za klomifen, ko je meni gin dal klomifen za piti. Povedal mi je pomotoma, da moram piti 3 krat na dan po 2 tabletki….. Takrat sem videla svojega boga. Tako so mi jajčniki bili zatekli, da so mi skoraj počili. Bila sem 14 dni v bolnici. Hodit nisem mogla, ne sedeti nič umirala od bolečin. Jajčniki so mi pa nabrekli okoli 90mm. Takrat so hoteli mi delati laparo, sem bila v Slovenj Gradcu v bolnici. Gin je priznal, da mi je napisal 3 krat po 2 tableti. Ufffff ne bom nikoli pozabila. Zato vam ženske povem zelo previdne bodite z klomifenom. Od takrat še nikoli nisem v usta dala klomifena.
Želim vam, da čimprej zanosite……
Lep sončen pozdravček
Doroteja

Nič bat! Stranskih učinkov ni prav nobenih!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vsaj za 1x! Nič slabosti, ničesar! Tabletki požreš dol in kot, da se ni nič zgodilo. Mogoče Klomifen predstavlja kakšno težavo le tistim, ki je blazno občutljive.

Tina, ti samo udri po siromaku in skakat, pa bo uspeh!

ČAu!

Punce, spet smo na “razpotju” – jaz sem dobila recept za Klomifen za potrebe IUI in sicer, da ga takrat, ko bom poklicana, začnem 5. dan ciklusa jemati in sicer 2 tbl na dan. IZRECNO sem vprašala mojega G za neplodnost A SKUPAJ ALI NARAZEN. Je rekel, da ENO ZJUTRAJ ENO ZVEČER. Vem pa, da je bilo na forumu Ginekologija drugače rečeno in iz nekaterih vaših izkušenj tudi.

Torej, kaj svetujete???

LP, Andreja

Tudi jaz sem ta mesec popila drugo skatlo klomifena, pa bomo videli kaj bo. Prvi mesec nisem imela nobenih tezav, ta mesec, pa sem pila 2 tbl naenkrat sem pa cutila v sp delu trebuha napetost in rahlo spikanje. Po zadnji tbl so vsi simptomi izginili. Imam jih se za en mesec.
Ali je bila katera izmed vas med jemanjem klomifena na pregledu pri gin? Mene ni narocil ampak v prilozenih navodilih pise, da je pregled obvezen med dvema ciklusoma.

LP Manja

Zdravo!

Meni je zdravnik najprej dal Dabroston, da dobim menstruacijo ker imam nereden ciklus, in moram zaceti tudi Klomifen ( od 4 do 8 dan).
Jemljem zdaj ze 4 dni Dabroston ( prepisal je 10 dni) in imam zelo napete in trde prsi ( so tudi malo vecje kot ponavadi).
kaj to pomeni? ali katera od vas je ze imela isto prepisano??
Zdravnik mi je rekel da tudi ce sem ze noseca ( ni naredil UZ) Dabroston ne more skoditi, in ce ne dobim M moram se testirat.
Ali katera kaj ve ???

Obe na 1x!!!!!!!
Mislim, da tudi v navodilih tako piše in tudi moj ginekolog mi je tako rekel! Sicer je pa najbolje, da pokličeš svojega G in razčistita kako in zakaj!

Taja, hvala, ampak jaz sem ga že takrat to izrecno vprašala, ker sem vedela, da jih večina jemlje naenkrat. Pa je rekel, da narazen. Glede na to, da znam biti tečna, bom na vsak način poskušala dobiti še informacije – do njega kar malo dvomim, da bi lahko prišla po telefonu.

LP, Andreja

Sedaj jem četrto dozo klomifena. Po tretji dozi sem imela slikanje maternice, sedaj je na vrsti četrta škatlica. Meni je predpisal eno tableto od 3 dneva ciklusa + 5 dni, kljub temu, da imam ovulacijo tudi brez tablet. Stranskih učinkov nimam nobenih, me pa vedno naroči tudi na UZ, da preveri kako se odzivam na klomifen, koliko jih je dozorelo, kako so veliki.

LP

Najprej sem jedla 6 mesecev Dobroston in nato 6 mesecev Klominofen (zadnje 3 mesece 2 tabletki na enkrat) in ko sem pojedla zadnjo tabletko sem zanosila. Stranskih učinkov nisem imela nobenih, razen tega , da dolgo niso vedeli ali je prišlo do multipe nosečnosti ali ne. Sedaj imam že štiriletnico, za v drugo pa še čakamo in čakamo in čakamo.

Veliko sreče in dveh črtic vsem.

Meni klomifen ni pomagal, potrebovala sem močnejša zdravila. Upam da tebi bo.

New Report

Close