Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Klomifen – ali pomaga???

Klomifen – ali pomaga???

Ker spet nisem dobila M (3 mes. brez menstruacije) in test je bil seveda zopet negativen sem zopet obiskala ginekologa. Ponovno moram jemati Dabroston (da dobim M) in zaradi “lenih” jajčnikov in ker ni ovulacije mi je predpisal še Klomifen. Zanima me kakšne izkušnje imate ve s temi tabletkami? Ali kaj pomaga, koliko časa ste jih jemale?

Hvala za vsak odgovor.

Pozdravček,

Tassi

Preberi si tukaj:

http://med.over.net/phorum/read.php?f=67&i=6178&t=6178

Natasha

Ali pa tukaj:

http://med.over.net/phorum/read.php?f=67&i=6199&t=6199

Natasha

Ne vem zakaj moras jest Dabroston? Jaz sem ga dobila po prvem IUI, ce bi bila mogoce noseca! Zakaj bi te tablete delovale da bi dobila M ???
Nic mi vec ni jasno.
lp
Hana

Sem vprašala glede tega ginekologinjo, ker je blo tud men čudno. Po sedmih dneh jemanja D. v nekaj dneh dobim M (kot sem že napisala so moj problem menstruacije ki jih ni od nikoder in ovulacije). Če pa sem slučajno med jemanjem D. zanosila pa ni nič narobe, ker vzdržujejo nosečnost, če pa te ni pride M.
Tako mi je razložila, ker mi ni bilo jasno zakaj nosečnicam predpisujejo D, jst pa naj mi dobila M. Čudno a ne?

Pozdravček,
Tassi

Kolikor se meni “šajna” o teh zadevah, je Klomifen zato, da spodbudi ovulacijo, zaradi ovulacije nato čez 14 dni nastopi menstruacija; Dabroston pa, med drugim, za podporo morebiti nosečnosti (poskrbi, da se maternična sluznica čimbolj zadebeli, da bi lažje prišlo do morebitnega vgnezdenja zarodka in posledično uspešne nosečnosti). Namenoma sem napisala “med drugim”, ker sem ga tudi jaz pred časom po navodilu G jemala, Dabroston namreč, zgolj za ureditev izcedka pred M.

In še to: nekateri G menijo, da je najbolj koristno, če se v istem ciklusu jemljeta oba: Klomifen (za spodbuditev O) in nato po ovulaciji Dabroston, da bi se pikica lahko dobro vgnezdila.

LP, Andreja1

Klomifen pomagaaa..jemala sem ga 2 mesca,in je uspelo..
Jedla sem tudi zraven tableto maticni mlecek,maca+gingest,vitamin e ter drugi vitamini.
Moj je jedel vse te tablete plus cerolo(cink+c vitamin) q10 ter folno kislino.
Uuspelo je po 2 mescih,prej pa leto in pol nic!!!
Probajte! Tablete pa sem kupla(te vitaminske) v soncku

New Report

Close