Najdi forum

Pozdravljeni!

Tokrat se vam oglašam že tretjič, saj ste me s svojimi izčrpnimi odgovori vedno pomirili in mi bili v veliko pomoč.
Naj na kratko povzamem:
Lansko leto ( v maju) so mi z laparoskopijo odstranili cisto na levem jajčniku in ugotovili endometriozo. Zatem sem 4 mesece jemala Danoval, vmes sem šla tudi na HSG (desni jajcevod neprehoden, levi bp). S partnerjem ne uporabljava zaščite, saj bi zelo rada zanosila. Ker tudi po pol leta neuspešnih poizkusov nisem zanosila, mi je zdravnica predpisala Klomifen.
Sedaj pa me zanima koliko možnosti imam za zanositev?
Zanima me tudi v kolikih primerih ženske zanosijo s Klomifenom?
Ali naj si še merim BT, ali pustim “usodi prosto pot”?
V primeru, da v teh treh mesecih, ko bom jemala Klomifen ne zanosim – kaj mi svetujete za naprej (mogoče še kakšne preiskave, operacije…)?

Za odgovore se vam najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam!

Andreja

Draga Andreja,

endometrioza s spremembami, kakršne opisujete, je zelo muhasta bolezen in za ženske z željo po zanositvi posebej neprijetna. Ne vem v kakšnem stanju je vaša “endometrioza” zdaj, vendar je spontanih zanositev več kot 12 mesecev po prenehanju zdravljenja že značilno manj kot prvih 12 mesecev, ko se lahko pojavi “recidiv” endometrioze. Klomifen sicer olahša ovulacijo vendar aktivna endometrioza ne moti le ovulacije temveč lahko preprečuje tudi druge procese oploditve in lahko tudi ogroža nosečnost v fazi pred implantacijo in neposredno po njej. Kakorkoli mislim, da spadate v roke specijalista za zdravljenje neplodnosti na ginekološki kliniki.

New Report

Close