Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Klomifen

Klomifen

Punce! Že nekajkrat sem prebrala, da kljub temu, da imate O, jemljete Klomifen. Kako to? Ali ni to samo za spodbujanje O? Na podlagi česa vam ga je vaš ginek. predpisal?

Klomifen je le za tiste, ki nimajo O ali pa imajo zelo, zelo slabe. Jaz vem toliko.
LP, Taja

Pri jemanju Klomifena je tveganje večplodnih nosečnosti bistveno večje kot če zanosiš po naravni poti. (dvojčki na eno od 80 nosečnosti). Ravno zato je (kot jaz razumem) tako pomembno, da svojih O nimaš, saj se že tako velikokrat primeri, da se sprostita dve ali več jajčec.
Ravno v petek sem se s svojim zdravnikom pogovarjala o tem in mi je mimogrede rekel, da ima zdaj dve nosečnici, ki sta jemali Klomifen, pa imata trojčke…
Tudi sama sem zanosila s Klomifenom, saj imam PCO. Pri meni je bilo vse OK, tudi en otrok, nosečnost super.
Kaj naj vam še vzpodbudnega napišem – zunaj je en krasen dan, privoščite si kaj posebnega ali pa čisto vsakdanjega in ob tem uživajte! Pa veliko uspeha in poguma vsem,
Liza M.

Pri jemanju Klomifena je tveganje večplodnih nosečnosti bistveno večje kot če zanosiš po naravni poti. (dvojčki na eno od 80 nosečnosti). Ravno zato je (kot jaz razumem) tako pomembno, da svojih O nimaš, saj se že tako velikokrat primeri, da se sprostita dve ali več jajčec.
Ravno v petek sem se s svojim zdravnikom pogovarjala o tem in mi je mimogrede rekel, da ima zdaj dve nosečnici, ki sta jemali Klomifen, pa imata trojčke…
Tudi sama sem zanosila s Klomifenom, saj imam PCO. Pri meni je bilo vse OK, tudi en otrok, nosečnost super.
Kaj naj vam še vzpodbudnega napišem – zunaj je en krasen dan, privoščite si kaj posebnega ali pa čisto vsakdanjega in ob tem uživajte! Pa veliko uspeha in poguma vsem,
Liza M.

Sorry, ker sem se “prlimala” 2x.

Pozdravljena!

Sedaj sem na četrti dozi klomifena, kljub temu, da imam redne menstruacije in tudi ovulacije. Ovulacijo brez pomoči je potrdil ultrazvok (in tudi moja sluz in bolečine ob O), ki mi ga je zdravnik delal tri mesece zapovrstjo. Odločitev za otroka je stara leto in pol in zaenkrat je diagnoza neplodnost iz neznanega razloga, ker sva oba že dala preiskave skozi in je pri obeh vse v najlepšem redu.
Kaj je pripomoglo k odločitvi G, da mi predpše klomifen: mogoče leta (bom 31, leto in pol poskusov). Rekel je, da s pomočjo klomifena dozori več jajčec, ni nujno, da vse ob istem času in s tem se možnost oploditve podaljša. Na zadnjem pregledu so bila tri (eno primerno za združitev in dva, ki sta dozorela čez kakšen dan dva).
Najbrž je pa od zdravnika do zdravnika drugače kako gleda na klomifen. Vem, da je dr. Pušenjak že nekajkrat poudaril, da se klomifen predpisuje samo pri odsotnosti O.

Lep pozdrav

Pozdrav!
Kolikor jaz vem klomifen res dodatno spodbuja ovulacijo. Zdravniki pa ga predpisujejo vsem ženskam, ki imajo težave z zanositvijo dlje časa. To pa seveda šele potem, ko so vse preiskave že opravljene. Če ni večjih zdravstvenih težav ženske jemljejo klomifen vsaj 4 mesece in šele potem jim ginekolog predlaga IVF postopek, ki je dosti bolj boleč, psihično naporen in pa drag kot jemanje tablet.

Katarina

Urca, kaksne preiskave si dala skozi?

Tudi HSG?

Jaz sem namrec jemala klomifen pol leta preden sem sla na HSG, kjer je bila diagnoza : Adhezije na jajcevodih, tudi z mano je bilo vse v redu ( 2 leti).

Klomifen sem jedla štiri mesece po eno tableto od 3-7 dneva ciklusa. Potem sem imela hsg in sedaj sem pojedla prvo dozo. Z hsg je bilo ugotovljeno, da je vse o.k., da so jajcevodi normalno prehodni in ni ovir za zanositev. Jutri imam pct in bomo videli, kako se obnašajo jajčka ob vzpodbudi.

Zdravo punce zanima me ce katera ima pregnacare her conception, za zanositev namesto klomifena. Baje da ful pomaga jim, zenskam da zanosijo namesto klomifena.

New Report

Close