Ključavnica na prstni odtis
http://www.lindempa.si/ekey/index.html
iZREDNO UGODNO IN SE BO NABAVLO V PRIHODNJEM MESECU ALI DVEH…
lp
hahahahahahahahahahaha……
Potem bo že raje čez okno vstopo v stanovanje kot pa da ti prst odseka ali pa oko izdere…..
Treba se bo z prihodnostjo sprijazniti.
3 metre od vhodnih vrat poteka cesta kjer je vedno nekaj sprehajalcev in …, pa mi nekako ne vsede klasična kljuka in ključavnica, na tak način pa bom sam določil kdo ima vstop v stanovanje kdo pa ne!
lp
Ok, zgoraj napisano je bolj kot ne hec, sem pa na to temo poslušala debate in zadeva ni tako varna, kot se zdi (vsak “pravi” trgovec bo seveda to zanikal). Dejstvo je, da prstne odtise puščamo povsod, ključev pa ne. Problem pozabljenih prstnih odtisev je, da se jih lahko s pomočjo sodobne tehnologije spremeni v dokaj resnično 3D podobo in nato je pot do vašega stanovanja zelo kratka in elegantna (brez sile, hrupa…).
To da ti negdo gre in ti vzame prstni odtis iz kozarca v gostilni in potem odklene vrata domačega doma se dogaja lahko samo v filmih ala 007 ipd.
Sem rekel da mi bo vlomilec raje prišel skozi balkonska vrata ali okno kot pa da se bo šel znanstveno delo iskanja prstnih odtisov!!
Takšna stvar odvrne od tatvine bolj priložnostne tatove ki slučajno vidijo odprta vrata in naredijo kakšno norijo.
Profesonalca pa še takšna pametna alarmna naprava ne bo ustavila.
Condrad in podobne zadeve za 100 evrov in malo več pa so tako ali tako sumljive kvalitete…
lp
Kljuko z vgrajenim senzorjem na prstni odtis za katero ni potrebno izvesti nobene el inštalacije , ker je vse potrebno integrirano v kljuki se da dobiti pri DOM IN OPREMA že za 250,00 €.
Lahko pa dobite ključavnico na http://www.apostrak.si
Pristopno kontrolo na prstni odtis T5 vam nudimo že za 150,00€ !¨!!! TUKAJ
Doma, pri hčerki, imajo odklepanje na prstni odtis. Čitalnik prstnih odtisov so dobili skupaj z Inotherm vrati. Njim vsem zelo dobro dela, tudi mojemu možu. Samo meni bolj tako-tako. Od desetih poskosov mi dvakrat gotovo ne dela. Menda zato, ker imam zelo razpokane roke. Ampak vseeno gre. Mislim, da bova z možem tudi pri naju v bloku dala to montirati. So mi rekli, da se da tudi naknadno in ne samo skupaj z vrati kot ima hči.
Pepa, tole kar si rekla ekey je pa zgodba zase. Nam je naprava kar naenkrat nehala prepoznavati prste. Sem jo nesel na servis in so mi rekli, da je žal stara 4 leta in tako že dve leti ven iz garancije. Iz meni neznanega razloga je odpovedal senzor za prste. Za zamenjavo so hoteli 70 € z delom vred in počakati bi moral pol ure. Potem pa mi je nek njihov šef rekel, da mi lahko ponudijo staro za novo, če doplačam 120 € in pustim staro napravo pri njih. In imam potem novo napravo in 2 leti garancije. Bom pa moral vse osebe še enkrat vpisati v sistem. In nisem dolgo razmišljal. Sem plačal in šel z novo napravo. Če bi staro popravljali mi ne bi mogli več posodobiti softvera, pri tej tanovi pa lahko.
ne rabi odsekat prsta, da bi vstopil v vaše stanovanje. Potrebuje samo kozarec z vašim prstnim odtisom, malo interneta in je že pri vas doma.
http://stdot.com/pub/ffs/hack3.html
Pa še malo poguglajte, da ne boste metali denarja stran in uživali v lažni varnosti.
Hack že, že… sam kok sem jaz mal rešeširala pa ni tko kot si ti napisal. Mi mamo tud vgrajeno ključavnico na prstni odtis pa deluje normalno, no do zdaj ni bilo problema, pa jih tud mamo od ekey-a. In ful hitro se privadiš – mogoče mal razvadiš.
In glede tega, da dobiš prstni odtis s kozarca in se ti vrata odpro pa ni res oz. obstaja majhna verjetnost, da bo to uspelo. Ekey čitalniki recimo, ne odčitajo samo odtis v grobo in polaganje na čitalnik, ampak vlečenje preko čitalnika, pa toploto prstnega odtisa…. No skratka so ful v malenkosti sestave prsta usmerjeni. Tko, da… Jz sem bila tud proti in da je nevarno, noro, tehnologija bav bav, itd. ampak mi je kul! Zdaj nebi zamenjala.