ključavnica – čitalec prstnih odtisov
Mi imamo, ker se mož poklicno ukvarja s tem. A imamo razervne kključe pri tašči, ker je zelo blizu, sin pa v šolski torbi še kartico. KO so roke umazane, mokre….enostavno ne prime. Nekaj težav je bilo tudi v lanski izredno mrzli zimi. Ni pa poceni. Je pa tes, da moraš kupiti že ustrezna vrata, imeti notri elektriko, povezavo z računalnikom….
To, da prideš skozi z odreznim pstom pa vidiš samo v filmih. Senzor je namreč občutljiv na temperaturo in imaš težave že v primeru, ko imaš hladne roke ali pa malo potne roke, da pa o umaznih sploh ne govorimo.
Te čitalce prodaja pa neka firma v Ljubljani, je pa res kot je na enem prejšnjih postov, da potrebuješ povezavo z računalnikom, pa posebna vrata…
Zadnjič sem zadevo videl v Vovko-tu v ljubljanskem Cityparku. Najbolje, da jih pokličeš ali se oglasiš pri njih, pa ti bodo vse razložili.
Iz osebnih izkušenj s tako napravo (v bivši firmi) ti pa povem takole:
– zadeva deluje, beleži lahko prihode, odhode, tako da imaš popolen pregled
– potrebna je povezava z računalnikom, da vneseš prstne odtise in za nadzor naprave
– pri nekaterih ljudeh dela bolje kot pri drugih, odvisno od profila prstnega odtisa itd.
– v skrajnih vremenskih razmerah je potrebno večkratno ponoviti pritisk na senzor
– stvar ni poceni
Imaš pa tudi možnost elektronske ključavnice na kodo ali kartico, da ni ravno prstni odtis (če si razmišljala o alternativi).
Jaz osebno prisegam na varnostno ključavnico.
TOLE S PRSTNIMI ODTISI NI NE VEM KAKO DOBRA VARIANTA. TUDI JAZ SEM HOTEL KUPITI (NO V BISTVU JE MOJA ZENA NAVIJALA), PA IZ IZKUSENJ V SLUZBI VEM, DA NI DOBRA VARIANTA.
CE ODSTEJEM CENO (ZA VRATA JE TREBA ZE NA ZACETKU CCA 800 EUR) + SISTEM ZA PRSTNI ODTIS + DELO (ELEKTRIKA…), JE SLABA VARIANTA TUDI TO, DA PRSTNI ODTIS ZELO SLABO PRIME. cE IMATE MASTNE ROKE, NPR. CE IMATE SLABE BLAZINICE (NPR. BRUSIS KAJ IN IMAS ODGRNJENE BLAZINICE), CE JE ZUNAJ MRZLO IN SE BI LAHKO NASTEVAL.
SKRATKA ZA REZERVO MORAS OBVEZNO IMETI NEKJE SPRAVLJEN KLJUC, SAJ TUDI TEHNIKA ZATAJI. V PRIMERU PRSTNIH ODTISOM SE MI ZDI BOLJ SMISELNO VZETI ELEKTRONSKO KLJUCAVNICO. VNESES PIN IN TO JE TO. NIMAS NOBENIH PROBLEMOV Z UMAZANIJO NA SENZORJU.
MOGOCE JE TO BOLJ MODNA MUHA, KI PA LAHKO POSTANE ZELO DRAGA, CE OSTANES PRED VRATI. 🙂
UPAM, DA SEM Z ODGOVOROM VSAJ KAJ PRIPOMOGEL…
LP
Pri nas imamo čitalec slabo leto. Najprej je bil bolj mož za nabavo, sedaj sem se pa tudi že jaz navadila. Deluje skoz, ni nobenega problema. Nabavili smo pri podjetju Linde, imenuje pa se Tocahome po ceni 449€ + cca 100€ montaža.Imamo pa za vsak slučaj če nebi bilo elektrike še nekje zunaj spravljenega.