Najdi forum

Zanima me, ce se pri polletni puncki vidi klitoris. Pri moji puncki ga namrec ni, pa ne vem, ce je to normalno.
Ana

Ne vem, če je to ravno normalno vprašanje in kaj vas zanima notranjost otrokove lulike. Prepričana sem, da je vse v redu, moram pa priznati, da sama nisem nikoli šla otroku brskat tam spodaj!!!!

Pri naslednjem obisku povprašajte to svojo pediatrinjo!

Lala

Pozdravljena, Ana!
Ne, pri tako majhnem otroku so sramne ustnice še zelo skupaj, zato se klitoris ne vidi. Ko bo odraščala, se ji bodo sramnice razprle, zato nič skrbi. Ji pa ne razpiraj sramnih ustnic, umivaj le zunaj…
Za Lalo pa – upam, da nimaš nobenega sina, ker je otroku moškega spola pač treba umivati lulčka, torej “šariti tam spodaj”, in mu celo umikati kožico z lulčka, da ga dobro spereš. A ti tega potem ne bi počela?
T.

Živjo,

mene pa ne zanima klitoris, ker mamo lulčka…so me pa zato pritegnile tvoje besede, da je treba umikat kožico, da ga še tam spodaj temeljito umiješ… Jaz pa sem vseskozi mislila, da se tam čisti samo in da je treba kožico pr mir pustit…

Kakšen nasvet glede tega?

Lep dan,

Maxi

Ne, po PRVEM letu je treba preveriti, ali gre kožica čez glavico, to ponavadi naredi zdravnik na sistematskem. Pred tem ni treba čistiti “pod” kožico oziroma kožice ni treba vleči nazaj, ker se še ne da. Umiješ pač vse zunaj. Po tem pa je to treba, ker se tam nabira “sirček”, ki ni le nehigienski, pač pa tudi leglo raznoraznih bakterij.
Če fantu po letu in pol še ne gre kožica nazaj, jo je treba potem čez nekaj časa operativno popraviti.
Pri nas k sreči tega ni bilo treba, umivam pa ga nekajkrat tedensko. Moj mož se tega opravila “boji”, zato ga tudi, ko se fanta skupaj kopata, pač po lulčku umijem jaz. Ena, dva, pa je, nič pretresljivega, ko se enkrat navadiš. Seveda moraš potem dati kožico lepo nazaj.
Pozdravček
Koliko pa je star tvoj lulček?
Tinkara

Ne uporabljam nobenega mila, ker izsušuje, zgolj vodo, preden greva k zdravniku dat vodo (če je bolam) pa s fiziološko raztopino.
T.

Ojla,

naš lulček ima šele 5 tednov, na zadnjem sistematskem je pediatrinja vlekla kožico nazaj in nekaj momljala o umivanju, pa nisem bila več prepričana, če sem prac razumela. Očitno je mislila območje okrog in pod lulčkom…

Bomo pustili pr mir kožico!!!

Hvala za pomoč,

Maxi

Vagine se znotraj ne umiva zaradi sluznice in možnih kasnejših vnetij. Umiva se samo zunanjost. Torej, če te skrbi, ali ima tvoja hčerka ščegetavček ali ne povprašaj pediatrinjo na obisku, pa naj pogleda, težko ti to pove nekdo, ki tega ne more videti. Res pa, da še nisem slišala,da bi se punčke rodile brez ščegetalčka, čeprav nikoli ne veš. Se opravičujem, če sem bila osorna v prejšnjem postu. Sem pač na take zadeve občutljiva.
Res pa je, da nisem svojih punčk nikoli preiskovala na tak način.

Lala

Tinkara, hvala za konstruktiven odgovor.
Ana

New Report

Close