Najdi forum

Ali kdo ve, kako se pravilno uporablja klistir? Imate izkušnje? Pred časom sem se namreč odločila, da očistim telo strupov. Sledila sem navodilom iz ene knjige, saj navodil zraven napravice ni bilo. Potem ko mi je voda stekla v črevo, sem še malo poležala in jo zadrževala, nato pa sem jo hotela izločiti. Sicer se je izločilo kar dosti vode, toda očitno le ne toliko. Naslednje 4 ure sem morala vsake 4 min na wc, pri tem pa mi je bilo ves čas precej slabo in me zvijalo. Stvar sem v upanju, da bo tokrat boljše, ponovila še enkrat in si uničila še tistega pol dneva. Ali je to res mišljeno kot taka muka? V vseh knjigah namreč piše celo, da se človek npr. v primeru bolezni takoj po klistirju počuti mnogo boljše. Ali morda kaj ne delam prav? Predstavljala sem si, da se vsa voda izloči naenkrat in da je to to.

Živelo mučenje z grozovitimi alternativnimi metodami! Namesto, da bi se očistila strupov s kakšnim športom, kjer bi se fino prepotila in premigala tudi lastno črevesje, da bi povsem normalno delovalo, se klistiraš. Morda se stranskih učinkov niti ne zavedaš, vsekakor so za črevesje zelo škodljivi. Zelo ti priporočam, da o tem povprašaš dr. Kersnika!

Po moji laični presoji se sklistirjem ne boš očistila strupov, ampak se le mučila. Za razstrupljanje oz. očiščenje je veliko bolje kakšen dan posta, ne jej, pač pa veliko pij, kar ti bo zanesljivo veliko bolj koristilo kot klistir.

Uf, izgleda da še nisi imela tega privilegija, da bi dobila klistir pred porodom.:))
Je čisto enostavno!:))))
Vležeš se, babica v porodni ali ktera druga sestra ti vtakne cev v tazadnjo in vanjo vlije kakšen liter tekočine…:))
Potem pa te lepo odpelje na WC in reče:” Tako gospa. Sedaj pa lepo sedite in vsake nekaj časa spustite vodo. Pridem nazaj čez pol ure:”:))
In potem , ko se že tako zvijaš na sekretu od popadkov, se zvijaš še ko se tako “zdravo” čistiš!:))
Mi po vsej dobri volji ne pade na pamet, kdo bi klistir uporabljal prostovoljno?:))

LP

Kadar si nečesa res želiš, stremi vse stvarstvo k temu, da bi se ti želje uresničile.

Prijetno najbrž že ni, ampak je baje ne le priporočljivo, temveč nujno pred vsakim postom – seveda pa postopek ne more biti ravno zelo prijeten, saj nobeno čiščenje ni prijetno, tudi ko čistimo stanovanje, ne? 🙂 Sicer pa ti svetujem, da pred tem, nekoliko bolj “drastičnim” posegom, najprej očistiš črevo na lažji način, in sicer s kakimi odvajalnimi čaji ipd., klistir pa šele na koncu.
Vsekakor je pa dolgoročno gledano to zdravo, saj se iz črevesa odstranijo obloge, ki so leta in leta zalepljene na črevesnih stenah (to so zelo slikovito enkrat kazali po tv, prava črna kača se izloči, že skoraj okamenela, kot premog), in ker so te strupene obloge seveda kancerogene, je zelo smiselno vsake toliko to izčistit, (ne)prijetno gor ali dol.

Vidim, da so se ti v glavnem oglasile same pametnjakovičke, ki nimajo sicer izkušenj s klisitranjem z vodo!!!! imajo pa za to polno bučo predsodkov.

Najboljša je tista s športanjem. Ej, vsaka peč ki jo kuriš, je na koncu zapacana s sajami. Človeško telo ni nobena izjema. Jaz sem pravkar npr. prebolela bolezen na ta način, da sem se postila in klistirala. Krvno sliko imam ponovno Bp, vrečo antibiotikov pa lahko vržem stran. Po moderni logiki pa bi se morala filat s svinjarijo in potem ko si cel na spidu mučit telo še z modernimi oblikami rekreacije.

Nekatere imajo izkušnjo z žajfo, če lahko tako rečem tisti svinjariji pred porodom, ki ti jo na silo in neprostovoljno našopajo v polno črevesje, ko niti slučajno nimaš sproščenih trebušnih mišic in ne more biti drugače kot grozljivo.

Če imaš probleme z obstipacijo, boš tudi pri klistiranju verjetno začutila upor v črevesju, ki je lahko izražen kot bolečina ali pa slabost. V takem momentu prekini dotok vode, in parkrat globoko zadihaj s trebuhom in se kar se da sprosti. Ničesar ne delaj na silo. Lažje pa ti bo, če boš pred tem poskrbela, da se ti bo črevo izpraznilo že prej. Odlična je zeljna voda, nekateri pijejo tudi sirotko. Ne bi ti pa priporočala glauberjeve ali pa magnezijeve soli, ker to je pa res ogabno in nasilno. Pa tudi odvajalni čaji znajo zvijati. Morda bi bilo dobro pred klistiranjem uporabiti tudi kakšno glicerinsko svečko.

Tole si ji pa dobro napisala :)))))))))))) Je res…

lp

Meni so to delali pred operacijo. Za umret, dobesedno. Nikol več! Sestra je bla čist prijazna, ampak stvar je ogabna.
Raje pij več vode (čiste vode, ne sokov, kofeta,…) in se več gibaj. Človeško telo je dosti bolj natančno sestavljeno kot ena ‘peč’.
Vsak ve, da je stroj bolj ohranjen, če ga manj uporabljaš. Pri telesu je pa tako, če ga nehaš ‘uporabljat’ (gibanje), boš debela zavaljena gmota. Torej primerjava ‘šporhet-telo’ ni primerna.
So tud čaji (npr. iz posušenih listov gozdne jagode), ki po naravni poti očistijo čreva.

Uf, sory…:))))
Ne morem pomagat,če mi ob besedi klistir na pamet pride vedno ena in ista stvar…:))

Kadar si nečesa res želiš, stremi vse stvarstvo k temu, da bi se ti želje uresničile.

Primerjava šporhet in telo je čist primerna. Še posebej, ker se v obeh dogaja oksidacija 🙂 🙂 🙂 , ki jo včasih lahko slutiš po izpušnih plinih, he he he. Šalo na stran. Primerjave si niti nisem izmislila jaz. Pač pa sem jo pobrala iz neke literature, kjer so raziskovali če drži hipoteza, da dobra peč vse pokuri. In so merili holesterol itd…. ter ugotovili, da s športom pač ne moreš nadoknaditi vseh prehranskih kiksov in omiliti vseh napadov “zunanjih dejavnikov”.

Jaz sem bivša pacientka ki je leta trpela zaradi kroničnega vnetja črevesja. In sem enkrat pobegnila z mize, ko so mi delali en lušten poseg imenovan koloskopija, če kdo ve kaj je to 🙂 Klistir je navadna žegnana vodica v primerjavi s to zadevo. Ne bom rekla, da je najbolj luštna stvar na tem svetu. Ne bom rekla, da je najbolj zapeljiva poza in razgled na žnoro ki ti visi od “tam”. Ne bom rekla, da praznenje mine v sekundi. Rekla pa bom, da meni pomaga. In vem kaj govorim. S klistirom se ne “častim” tako na gosto. Enkrat ali dvakrat na leto pa obvezno. Dva dni prej jem večinoma sadje in zelenjavo, spijem pol litra zeljnice in potem počasi in prijazno do svoje odprtine za “output” pač opravim s to zadevo. Madona, kake podrobnosti jaz zdajle tukaj nakladam!!! Upam, da kdo to ceni.

Jest cenim…:-) LP! Ja, lepo utemeljeno….

Slikovito. Predvsem mi je všeč tvoj impresionističen slog :-))

Cenimo in imaš prav.

Pozdravček,

New Report

Close