Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Klinike za zanositev na Češkem ali drugje

Klinike za zanositev na Češkem ali drugje

Živjo,

spodaj prebiram komentarje več klinik predvsem na Češkem. Spletna stran eggdonationfriends navaja dobre statistike čeških, grških in španskih klinik ter tudi ostalih seveda. Za Češke se verjetno odločamo ker je najlažja pot ter so Čehinje verjetno v osnovi najbolj podobne nam. Če je kdo naštudiral več klinik, me zanima katera se zdi dobra? Kot smo sami povzeli je praktično vseh cca 10 na Češkem dobrih, z referencami. Odzivni za informacije so vsi. Resne odgovore sem takoj dobil iz Češke, grčije, ukraine….Ne vem za katero bi se odločili če/ko bo potrebno po darovano celico?

Lp.

Pozdravljen,
Jaz imam zelo pozitivno izkušnjo iz klinike Reprofit v Brnu. Zaradi njih nas že skoraj tri mesece razveseljuje čudovita punčka (darovan zarodek). Res pa je, da drugih klinik nisem niti kontaktirala ali bila tam.
Želim vam, da se pravilno odločite in da vam uspe.
Lp

Ne vem preštudiraj tale forum: https://www.fertilityfriends.co.uk/forum/index.php

Mi imamo pozitivno izkušnjo z Reprofita v Brnu in doma dvojčka, darovana zarodka. Na Češkem so vse klinike odlične, konkurenca in razvoj je na vrhuncu. Itak ti ponudijo take zarodke darovalcev, ki so po krvi in podobnosti podobni tebi. Zarodki so tako gensko testirani da so bolj ali manj zdravi.

Živjo,

hvala za komentar, super da vam je uspelo.
Ali ste imeli kakšne moralne dileme ali zadržke glede darovane celice?
Otrok je potem le vajin, bi se reklo z malce pomoči tretje, neznane osebe.

Lp

Ne nismo. Morda v začetku, pa je prešlo. Sama ju jemljem kot moj dar z neba, namen, usoda ki mi jih je dala z namenom da iz njiju naredim človeka. Po tolikih postopkih drugače midva, ne skupaj ne vsak posamezno ne bi mogla imeti otrok.

Tudi midva imava skoraj triletno hčerko iz postopka na Češkem z darovanim zarodkom v kliniki Reprofit. Midva gledava na tole tako kot na posvojitev, le da si bistveno bolj vpleten v sam proces od začetka (nosečnost, porod….). Posvojitev pri nas skorajda ni, za posvojitev v tujini pa nisva bila finančno sposobna.

…morda še kakšne izkušnje s Češko? Katera klinika?
Vidim, da imajo na strani egg friend donation al kaj že malce drugačen izbor klinik kot lani. Tudi vrsti redi uspešnih klinik se spreminjajo s posamezno raziskavo. Torej je dokaj težko izluščiti dejanske podatke, ki ti pomagajo pri izboru. Na koncu pač katerokoli izbereš verjetno ni velikih razlik.

Ko ste prvič kontaktirali klinike so vas vprašali po vseh kopijah izvidov. UV maternice, test bolezni, PaP, spermiogram, mamografija, krvna grupa obeh. Kako oz. ali ste res pred odhodom na Češko pridobili vse te izvide iz naše klinike in jo poslali v ogled na Češko? Namreč nič od tega nimamo doma in me skrbi, če nam bodo vse to res naši posredovali.

Midva nisva imela drugega kot izvida izpred prvega postopka, kjer je bila diagnoza tudi glede spermiograma, zato je bilo to za njih dovolj. Sem pa ponovila fsh in amh, ki se je spremenil (poslabšal) in so želeli aktualnega. Tudi uz maternice sem naredila, so želeli aktualno stanje zaradi možnih miomov ipd. in mamografijo oz. rekli so, da je uz dojk dovolj. Vse sem sama plačala. Kaj češ… 😉

Živjo, kje in po koliko ste kupile decapeptyl injection 3.75 tiste, ki ste ga dobile predpisanega? tisti drugi 0,1, kjer jih je 7 mi je jasno ker se injecira pod popek. Kako pa ste injecirale tega 3.75 saj ga je potrebno v mišičasto tkivo.

Če bo še kira iskala to posebno injekcijo, katera se vbrizga samo ena (depot 3,75):
– pri nas se ne dobi, niti pri Rešu
– v avstriji se dobi ampak je preko 220€ minimum
– na hrvaškem so rekli da ne morejo nabavit v lekarni
– v Italiji se dobi, cena menda okoli 175€ (vprašajo za beli recept)
Menda se da injecirat doma v rit recimo, v mišično tkivo. Ni kot tisti, ki jih je 7kos v paket, ali pa kot hormoni, ki jih vbrizgaš zgolj v podkožje pod popkom.

New Report

Close