Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje klinični farmacevt

klinični farmacevt

Spoštovani,

mogoče Vam zastavljam malo drugačno vprašanje glede na tista, na katera ste navajeni odgovarjati, pa me vseeno zanima.
Naslednje leto naj bi se moja študijska pot na fakulteti za farmacijo končala. Razmišljala sem, da bi po študiju specializirala za klinično farmacevtko, vendar v teoriji ponavadi vseeno vse zveni drugače kot v praksi. Zanima me, ali ste morda seznanjeni z dejstvom, koliko so klinični farmacevti dejansko v stiku s pacientom (npr. na neki kliniki, terciarni zdr. ustanovi). Vem le to, da naj bi se s pacientom pogovorili, izvedli FTP… A so v stiku s pacienti vsakodnevno ali le občasno? Prav tako me zanima (ne, da bi to imelo nek primarni pomen, saj se bom za nadaljnje korake v karieri odločala na podlagi tega, kaj me najbolj veseli in kjer se bom počutila najbolj izpipolnjeno) ali so plače kliničnih farmacevtov res toliko nižje kot npr. pri tistih, zaposlenih v industriji? Če tega podatka javno ne smete “izdati”, ali z njim niste seznanjeni, bom popolnoma razumela.

Upam, da lahko odgovorite tudi na moje vprašanje in da je za ta forum primerno.

Lp!

Spoštovana kolegica,

vesel sem vašega vprašanja. Področje klinične farmacije je v zadnjem času v intenzivnem razvoju. Način dela kliničnega farmacevta pa zaenkrat tako na primarnem kot terciarnem nivoju še vedno v fazi oblikovanja in zato posledično tudi zelo različen med posameznimi inštitucijami. Nekje so klinični farmacevti veliko v kontaktu z bolnikom, drugje manj. Enako velja glede plačne politike.
Generalno gledano, pa je delo kliničnega farmacevta izjemno zanimivo in vedno polno najrazličnejših izzivov. Za več informacij se lahko oglasite pri meni v lekarni, kjer vam z veseljem odgovorim na vaša morebitna dodatna vprašanja.

Lepo vas pozdravljam,
Boštjan

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close