klinefelterjev sindrom
Spoštovani !
Pred kratkim sva s fantom izvedela, da ima klinefelterjev sindrom. Ker si oba seveda želiva družine je bil za naju to kar hud šok…Sama sem se nekako pomirila, ker vem da obstajajo možnosti za družino tudi na drug način. Mi je pa hudo, ker vem da strašansko trpi in bi mu seveda rada pomagala. Prebrala sem nekaj strokovne literature in me vseeno zanima ali je neplodnost 100 %. Ali resnično ne obstaja nič upanja, da bo lahko oče mojega otroka.
Sicer sva naročena za spermiogram v naslednjem mesecu ampak bi vseeno rada več informacij o samem sindromu in neplodnosti povezni z njo. Katere preiskave so nujne, da potrdijo ali ovržejo diagnozo. Bila sva že pri parih zdravnikih eni tako, drugi pravijo naj verjameva….ipd.
Hvala
Neplodnost je v primeru Klinefelterjevega sindroma dokončna, če v semenskem izlivu ni semenčic in če jih tudi pri biopsiji testesa androlog ni mogel pridobiti.
Diagnozo Klinefelterjevega sindroma potrdi ali ovrže edino kromosomska preiskava vzorca krvi partnerja. Kromosomska diagnoza je zelo zanesljiva. Neplodnost je pri tem sindromu zelo pogosta obstajajo pa tudi izjeme.
LP