KLINEFELTER
MOŽ MI JE PRI DR.DROBNIĆU,DVAKRAT JE IŠAO NA SPERMIOGRAM IN NI BILO NIČ SEMENČICA,TAKO DA SU GA DALI NA GENETSKU ANALIZU IN UGOTOVILI KAO DA IMA DODATNI X HROMOSOM,TE DA SE TO IMENUJE KAO KLINEFELTER,TE TA JE MOŽNO IT NA BIOPSIJO MOD DA BI SE KAJ DOBILO SEMENČIC,AMPAK NAMA JE TAKOJ DROBNIĆ REKAO DA SE NE BO NIČ NAJDLO PRI BIOPSIJI IN NAS JE DAO V POSTOPEK ZA SEME DARIVAOCA,ZDAJ ME ZANIMA MIDVA BI ŠLI K DR.REŠU IN BI DA DA MUŽ SPERMIOGRAM IN ŠE PRI NJEMU DA DOBIMO DODATNO SVETOVANJE IN DA GRE MUŽ NA BIOPSIJO ČE POSTOJI KAKŽNA MOŽNOST,ZANIM ME ČE JE GDO IMAO TAKŠNE IZKUŠNJE NAJ MI KAJ NAPIŠE,ČE NI IMAO NITI ENE SEMENKE PA DA JE POL IMAO OTROKE,HVALA LEPO
Pozdravljena
midva imava podobno težavo, le da nam niso odkrili zakaj mož nima semenčič. Tako, da v primeru, da ni nobene semenčice, tudi otroka ne moreje narediti, ne po umetni ne po naravni poti. Ostane vama edino donirana celica. Lahko gresta k Rešu po drugo mnenje, midva sva tudi šla, ampak kar privat sva se naročila. Ko sva mu pokazala izvide nama je lepo vse skupaj še enkrat razložil in rekel, da nimava durge variante, kot donirane celice. Tako da v tem primeru je pa boljše da ostaneta na ginekološki v Ljubljani, ker Reš nima darovalcev. Bo pa tako ali tako boljše it v tujino po donirano celico, ker pri nas so predolge čakalne vrste.
HVALA LEPA ZA ODGOVOR,ZANIMA ME ŠE MIDVA BOVA POKLICALA DR,REŠA IN VPRAŠALA ZA POSVET,KOLIKO STANE PREGLED I POSVET,ČEKAMO NA DONIRANO CELICO ŽE OD SEPTEMBRA TO SE PRAVI ŽE ENO LETO IN EDEN DAN SEM KLICALA NA GK LJ IN VPRAŠALA GDAJ PRIBLIŽNO PRIDEMO NA VRSTO ZA IVF PA SO POVEDALI KOMAJ NASLADNJE LETO PO DOPUSTIH,TO POMENI ŠE ZA ENO LETO.A JE GDO KAJ UPUĆEN V TO KOLIKO SE ČAKA ZA SEME GDO IMA TE ISKUŠNJE NAJ MI KAJ ODPIŠE,LEP POZDRAV,
Koliko stane posvet pri Rešu je odvisno od tega kaj ti bo vse naredil, samo glede na vajino diagnozo, več kot 50 € nebi smelo biti.
Bi ti pa predlagala, da gresta po donirano celico v Graz. Midva sva šla gor maja na prvi posvet, in sva sedaj po dveh IUI že v IVF postopku. Dobiš pa pri naši zavarovalnici delno povrnjeno vsoto. Za IUI dobiš povrnjen celotni znesek za IVF pa polovični.
IUI stane 500 € IVF pa cca 4500 €. Poteka pa gor ekstremno hitro, ker imajo donarje iz evropskih bank. Tako da ne čakaš na nič drugega kot na svojo M, da greš v postopek. Njihov kontakt je http://www.kinderwunsch-institut.at/ . In tudi Reš vama bo na vajino diagnozo svetoval, da gresta direktno gor.
V sloveniji je čakalna doba od leta in pol naprej … Odvisno je seveda tudi od tvojega partnerja, saj ti doniran celico dajo glede na tvoj kariotip. Torej enake višine, teže, krvne skupine, enake barve las, … In če tvoj partner ne spada v “standard” potem je čakanje še toliko daljše, saj ima Slovenija zaprt sistem doniranja in uporablja smo slovenske donerje.
HVALA TI ZA ODGOVOR,VSAJ MALO SI MI DALA NADU,V MARZU BO LETO PA PO,SAJ BO TO HITAR,PA BOMO VIDELI KAKO IN KAJ.ČUDNO DA ZAVAROVALNICA NE PLAĆA VSE V CELOTI KER TUKI IMAMO 6 POSTOPKOV BREZPLAĆNO KAKO SAM RAZUMELA,MALO ME MIKA TO DA MOM SPLOH NISU DELALI BIOPSIJO PA NAJ BI JO TREBALI DELATI KER ČE V BIOPSIJI NE NAJDEJO NIČ POL SE GRE NA POSTOPEK DAROVANEG SEMENA,A NI TAKO,KAJ MI PREDLAGATE GLEDE DR.REŠA,A RABIM POL NAPOTNICU IN OSTANEM PRI DROBNIĆU A K REŠU GREM PO DRUGO MNENJE,LEP DAN ŽELIM
Podravljena!
Vkolikor so na genetiki potrdili Klinefelter, je biopsija popolnoma odvečen (lahko zelo boleč) poseg, ki ne bo dal drugega rezultata kot negativnega.
Pri nama so na negativne spermiograme najprej predlagali biopsijo, na kateri niso našli nobene semenčice. Potem naju je G napotil k endokrinologu, kjer so mu predpisali hormonsko zdravljenje, ki pa plodnosti ne bo spremenilo. Endokrinolog ga je šele zdaj napotil na genetiko (G je rekel, da ta pregled ni potreben, ker itak ne bo nič spremenil) in potrdili so Klinefelter.
Torej… Že od biopsije naprej sva v čakalni vrsti za donirano celico in nazadnje, ko sva hodila po LJ, sem šla povprašat sr. Tatjano o stanju čakalnih vrst… Še eno leto čakanja je pred nama (ker je bilo letos darovalcev še manj kot so pričakovali), žal pa že čakava več kot eno leto…. Ampak, kdor čaka, dočaka.
Zaljubljeni par, želim ti vso srečo. Zavedaj se, da nista sama, edina….