Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Klimicin in dojenje

Klimicin in dojenje

Pozdravljeni (spet) 🙂

ponoci se mi je naredil velik absces na mandlju in osebni zdravnik mi je predpisal klimicin 300mg, na osem ur. Povedala sem, da samo dojim in da sem na dieti brez mleka in jajc.

V navodilih pise, da klimicin prehaja v mleko, zdej sem pa v dvomih in se sprasujem, ce ne obstaja kak drug podoben antibiotik, ki ne prehaja v mleko ali pa vsaj manj?

V navodilih pise, da je potrebno opazovati otroka in v primeru driske prenehati z dojenjem, kar je pri nas problematicno, saj mi otrok ne sprejme steklenicke (ne mojega mleka, tekocine ali cesarkoli) plus vprasanje s katero formulo bi sploh lahko nadomestila dojenje glede na njen potencialni AD.

Vzela sem ze eno kapsulo in sedaj imam polno glavo, kaj vse gre lahko pri otroku narobe!??!?

hvala…

Klindamicin (preparat Klimicin) je antibiotik, za katerega obstaja nekaj zadržkov jemanja pri dojenih materah. Uporabljalo naj bi se ga pri težjih okužbah, ko pretehtamo, da je uproaba pri materi pomembnejša oz. odtehta morebitne stranske učinke pri dojenčku (driska, krvavo blato, izpuščaj).
Zakaj vam je zdravnik predpisal ravno Klimicin, ne morem pojasniti, ponavadi pri abscesu res sklepamo, da so ga povzročile tudi anaerobne bakterije in se uporabi ali kombinacija Ospena z Efloranom ali Klimicin, včasih samo Amoksiklav. Zagotovo pa od vseh naštetih del (do 10%) prehaja v mleko.
Verjemite, da dnevno sto ali par sto doječih mater v Sloveniji dobi antibiotik zaradi bakterijskega vnetja in da je to zdravilo, ki obvaruje tako mater kot dojenčka (bolna mati je otroku mnogo mnogo bolj nevarna kot nekaj odstotkov antibiotika v njenem mleku).

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close