klimakterij
Res odlične so Ekofitoestrogen kapsule.
Bi odgovorila Christy, ki sprašuje o Remifeminu.
Remifemin je v svetu vodilno in najbolj preverjeno rastlinsko zdravilo za zdravljenje klimakteričnega sindroma. V zadnjih letih se domneva, da ga je uživalo več miljonov žensk.
Namenjeno je lajšanju menopavzalnih težav, kot so navali vročine, znojenje, motnje spanja, razdražljivost in brezvoljnost.
Možnost neželenega učinka na jetra je izjemno majhna in je bila v literaturi opisana zgolj na nekaj primerih in to pri ženskah, ki so že imele predhodno spremembe jeternih testov ali pa so sočasno jemale še mnoga druga zdravila, katerih presnova poteka tudi preko jeter. Ker je Remifemin zdravilo, mora proizvajalec te redke čeprav nezaželjene učinke navesti na priloženem lističu (tako podrobnega opisa pri prehranskih dopolnilih, kot so sojini izdelki ne boste našli).
Navodilo naj zdravljenje z Remifeminom ne traja več kot 6 mesecev brez posveta z zdravnikom, je bolj tehnične narave in spodbuja žensko k rednim ginekološkim pregledom, ki so v tem obdobju pomembni. Prekinitve niso smiselne, niti potrebne, saj se lahko Remifemin uživa toliko časa dokler trajajo menopavzalne težave od nekaj mesecev do nekaj let.
nekaj informacij o zdravilu in o samem klimakteriju dobite na http://www.fidimed.si;
Na voljo pa smo Vam vsak četrte tudi na tel.: 015634520
Lep pozdrav in čim manj težav,
Alenka
Pozdravljena Alenka!
Mene zanima, ali lahko tudi jaz, ki sem izgubila menstruacijo in me močno mučijo vročinski oblivi po kemoterapiji, zaradi raka na dojkah, ki ni bil hormonsko odvisen, jemljem vaš preparat -Remifemin? Hormonskih preparatrov, mi ginekolog ni hotel dati, tega zeliščnega mi pa ni omenil nihče.
Stara sem 48 let in s terapijami sem končala?
Nič kemije, pa čim več sadja in zelenjave, alkohol črtajte, meso uživajte v najmanjših količinah. Najbolj pa učinkuje, če ženska v tem obdobju izgubi kakšen kilogram, torej tudi čimveč fizične aktivnosti – vse to je pri meni delovalo pa sem v klimakterij tako rekoč “skočila” zaradi operacije (tudi jajčnikov nimam, torej pomeni še toliko slabše).
Še enkrat: nikar hormonskih tablet!
Draga ONA!
Se strinjam z gospo Roženkrančevo, da na počutje v meni pomembno vpliva tudi življenski slog. Zato so opustitev kajenja, izogibanje kofeinu, alkoholu in začinjeni hrani na mestu. Ugoden vpliv imajo metode sproščanja, kot so avtogeni trening, joga meditacija ter telesna dejavnost.
Prehrana naj bo bogata z vitamini (C,E), kalcijem in magnezijem. Velja poskusiti uvesti v prehrano tudi lan in sojo.
Remifemin je rastlinsko zdravilo, ki vsebuje izvleček korenike zdravilne rastline cimicifuge. Namenjeno je lajšanju menopavzalnih težav, kot so navali vročine, znojenje, motnje spanja, razdražljivost in brezvoljnost. Uspešno-v 80% lajša menopavzalne težave, ob tem pa ne povečuje tveganja za nastanek raka dojke in maternice. Raziskave kažejo, da ima Remifemin lahko celo zaviralen vpliv na razvoj raka dojke, vendar so za potrditev te obetavne podmene potrebne še nadaljne klinične raziskave. Vsekakor lahko Remifemin, draga ONA brez skrbi uživate, le če ste imeli kdaj v preteklosti težave z jetri je potrebna previdnost in posvet z zdravnikom.
Pri rastlinskih zdravilih je potrebno vedeti, da je za učinkovitost potrebno jemati zdravilo daljši čas brez prekinitev (vsaj 4-6 tednov) in toliko časa dokler trajajo težave.
lep dan,
Alenka
pOZDRAVLJENI,
Prebrala sem kar nekaj zadev, ki me zanimajo, vendar bi rada še informacijo: Remifermin jemljem sedaj 1 teden, vendar še imam redno menstuacijo, jemlejem tudi kontracepcijske tablete. Stara sem 48 let, pa me tovrste težave spremljajo že nekaj časa. Ne škodi, da se4 začnejo jemati tovrstne tablete že pred izgubo menstruacije.
Hvala.