Najdi forum

klima za ogrevanje

Zdravo.
Planiram obnovo majhnega stanovanja in bi zaradi prostorkske stiske potrebovala drugacno ogrevanje( sedaj imava kamin na drva). Pa razmislava o klimi? Bi se obnesla v stanovanju velikem 35m2 ? Kaksni pa bi bili dodatni stroski elektrike? Priblizni :)) imate kaksne iskusnje? Hvala za odgovore 🙂

Pozabla sem oment da bo zelo dobro izoleran stanovanje. Nova okna, vrate… spuscen strop

Klima, kakršno verjetno imate v mislih, je uporabna nekje do -8 ali -10, kljub temu, da napišejo -15 ali več.
Sicer pa ogrevanje do omenjene kvadrature ni problem, strošek pa odvisen od dolžine dnevnega obratovanja in seveda nazivne moči klime.
Če je možno, uredite še ‘plan ‘B’, torej nekaj na trdo gorivo, za takšno velikost so že zelo majhne kurilne naprave dovolj.

Stanovanje je izolirano ?
Okna so stara, nova…..?

Stroški pa so odvisni od veliko dejavnikov. Predvsem od tega, kakšne bodo temp. pozimi in kakšno temperaturo se bo ogreval prostor ter koliko ur/dan.
Približno okrog 30-40 evrov/mesec.

Naprave niso problem… Problem je prostor in pomankanje prostora. 🙂

Stanovanje bo dobro izolerano, nova okna, vrata, spuscen strop.

Lahko recem da sva letos porabla cca meter drv. Mam zlo dobre sosede in kurjo namest mene 🙂 mam v vse smeri sosede 🙂

Potem ne bo večji strošek elektrike, kot sem ga omenil.

New Report

Close