Najdi forum

klima – ugodno

Seliva se v stanovanje 45m2 in bi si zelela klimo, ki bi delovala vsaj tri leta (toliko casa bova v tem stanovanju). Gledala sva reklamo v Intersparu za cca 80.000 brez montaze, pa na 6 obrokov brez obresti, vendar sem malo skepticna (garancija samo 1 leto, pa meni neznana firma). Pozna kdo se kaksno cenovno primerljivo varianto?

Računaj, da pride montaža še približno 50.000 SIT. Drugače pa ne bi pomišljala, kar se tiče kvalitete. Tisti osnovni modeli so noter tako približno enaki, razlikujejo se po zunanjosti. Pred leti smo se odločali med znano in neznano firmo, pa je monter rekel, da je samo zunanjost drugačna. Poglej pa, koliko dB glasnosti ima notranja enota in primerjaj z ostalimi “znanimi” firmami. Prov glasna pa po mojem ne bi smela bit nobena.

V našem koncu je kar nekaj večno neuspešnih privatnikov. To so ljudje, ki se primejo vsega kar je trenutno moderno, misleč da bodo na hitro zaslužili, čeprav o zadevah nimajo pojma. Pred leti so bili vsi ti steklarji, potem so bili polagalci gips plošč, potem izdelovalci aluminijastih oken in zimskih vrtov, sedaj so ti isti ljudje monterji klim. Značilno za večino teh je, da se jim sanja ne kako klima sploh deluje, kako se jo pravilno nastavi, na kaj je potrebno paziti in katere stvari so pri tem zares pomembne. Znajo pa zvrtati v steno luknje, priklopiti elektriko in povezati cevi.

Med znanimi in neznanimi firmami niti približno ni res razlika samo v zunanjosti, saj je to tako, kot bi rekel da je med Mercedesom in Lado Samaro razlika samo v zunanjosti in ceni. V povprečni Mercedes je vgrajenih na stotine detajlov, ki pomenijo bolj udobno in varno vožnjo ter dolgotrajno delovanje avtomobila brez napak, v kar je tovarna vložila ogromno razvojnega denarja, povprečna Lada pa je na hitro sklepano skrpucalo, ki sicer nekako služi namenu, v resnici pa ni niti malo primerljiva z Mercedesom. Seveda pa o teh detajlih, ki lahko pomenijo ogromno, preštevilni “mojstri” nimajo pojma.

Kako je v klimi s hrupom? Kako je v klimi s hrupom ko jo vključiš v omrežje in kako po pol leta uporabe (motorji, ležaji). Kako je z izkoristkom električne energije? Kako je rešen problem čiščenja oziroma preprečevanja razvoja bakterije Legionella? Kako je s kakovostjo vgrajenih delov in ali bo po letu ali dveh, ko bo že vse škripalo in crkovalo sploh še kdo znal ali hotel servisirati to neznano klimo?

Če vržeš na tehtnico samo del od naštetega, vidiš da tistih nekaj 10 jurjev višje cene pomeni mnogo nižjo končno ceno skozi leta uporabe, ob bistveno večjem zadovoljstvu. Angleži pravijo: Nisem dovolj bogat, da bi kupoval poceni. Kako pa je z vašim bogastvom ?

Glede montaze vem, koliksna je cena, zato bi ravno rada poceni klimo, ko pa se bova cez tri leta selila, bova tako ali tako kupila novo, ker je se zaradi cene montaze ne splaca odmontirati, pa se za vecjo kvadraturo jo rabiva.
Glede razlike v ceni pa se mi ne gre za 10.000 ampak bolj za 100.000 in vec (res kvalitetne so vse cez 200.000)

Mi jo imamo že štiri leta, pa ležaji im motor še čisto v redu služijo namenu. O legioneli pri domači klimi ne moremo govoriti, ker se ta pojavi v stavbah, kjer so vsi vezani na centralno klimo.
Špela, edino kar me je zmotilo je to, ko praviš, da boš imela večjo kvadraturo in močnejšo klimo. Bolj se splača več klim, kot ena in več notranjih enot. Z eno klimo lahko hladiš recimo dva med seboj povezana prostora, učinek v bolj oddaljenih prostorih je pa minimalen.

res je, da se na klime ravno ne spoznam, saj zato pa sprasujem… v prihodnosti imava v nacrtu eno zunanjo enoto in dve notranji, kaksen tak sistem… gledala sva klime z inverterjem, vendar je to za naju trenutno nedosegljivo drago torej imava na izbiro ostati brez klime ali poceni klimo.
Za katero firmo klime pa ste se odlocili?

Mogoče bi povprašala v LTH-Škofja Loka.Imajo veliko dela in bolj malo reklame,kaj več pa ne vem.
Alenka

havaa za info, sem takoj klicala, pa se s klimami vec ne ukvarjajo

mi smo za podobno m2 kupili panasonicovo in smo plačali 76.000 s popustom, pa ima 2 leti garancijo, na kompresor pa 5 let, za montažo smo pa plačali 40.000.
zadovoljni, samo še čakamo na vročino
če hočeš ti posredujem firmo, so oni uvozniki
lp

lepo prosim za naslov firme, ja
hvala

telecenter d.o.o. 01 563 56 00
so pa v črnučah
pokliči pa boš vidla
lp

hvala za info, sem klicala in so bili zelo prijazni, montaza je res 40.000, klime so pa kar precej drazje. A ste imeli vi kaksen poseben popust? Meni so ga ponudili 5%.

ja ta ko je, jaz sem kupovala cenejšo varianto, ki je malo glasnejša, ampak mene to ne moti, dali so mi 10% popusta, imajo pa cel razpon klim, saj veš od cenejših, dražjih pa gretje in hlajenje itd.
a ja jaz sem kupila samo hlajenje.
uspešen nakup in p

bom se jaz za 10% rekla pa da vidimo 🙂
hvala, lp

Nam jo je montiral gospod Krajnc Klemen- zelo zadovoljni s kvaliteto in ceno. Njegova tel. št.: 041 449 861 (za več informacij ga pokličite; ima pa tudi svojo spletno stran)

New Report

Close