Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja klik NLB na službenem računalniku

klik NLB na službenem računalniku

zanima me, kako je z varnostjo klika na splošno

in kako je varen na službenem rač., ki ga uporabljaš samo ti?

lp

Jaz ga uporabljam tudi na službenem (saj zadnje čase popoldne itak ni delal). Ker pa imam NLB že polhn kufer, sem ravnokar zamenjal banko (na SKB ju imajo posebne ugodnosti za “prebežnike”). Glede varnosti pa mislim, da je je zadostna – sam se uvrščam med “paranoike”, ko gre za varnost in zasebnost na spletu.

Klik nikakor ni pametno imeti na službenem računalniku, tudi, če računalnik uporabljaš le ti. Razen, če računalnik ni povezan v mrežo ostalih računalnikov. Če imaš samo na svojem računalniku dostop do interneta, elektronske pošte in ni povezan z kakšnim drugim računalnikom, si v končni fazi to lahko narediš.

Sicer pa: če si v večjem podjetju, kjer imate svoj informacijski sistem oz. informacijsko službo, pa si tega nikakor ne smeš privoščiti.

Malce razmislita, no… Klik je zelo neprijazen do inštalacije. SKB je za moje pojme veliko boljši, saj vanj lahko vstopaš iz katerega koli računalnika in ni potrebno imeti na svojem PC-ju inštaliranega certifikata.

lp

New Report

Close