Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Osebe s senzornimi ovirami Klepeti za gluhe

Klepeti za gluhe

da takoj razjasim,
klepet zelo podpiram, saj je osamljenost huda stvar. posebno za mlade.

Pišem zato, ker me je zbodla trditev gospe, njeno vrednostno mnenje:” na drugem forumu, kjer je bolj slovenska smetana gluhih”.

1. Sam kot moderator svojega foruma ne bi v nič dajal.
2. ali smo na tem forumu predvsem neslovenci?
3. Ali je na tem forumu nesmetana? Neki niko i ništa? Nekaki nepomembni flatusi?
4. ali da na tem ni mladih?

Sam bi rekel kvečjemu , da je verjetno frekvenca postiranja in obiskov na tem morda premajhna in da je verjetno na onem holesterolnem (dvomim namreč da je smetana tam vegetarijanska) forumu več mladih s svojimi “pomembnostmi”, ki pa so lajf dandanes.
Pač taki vsebini se v mladosti raje prisluhne.

se mi zdi, da se tu včasih le dobi kaka koristna informacija.

sem bil na zveznem, forumu, pa so ga ukinili, ker je bil privat last, sem bil mestnem pa je bil last elite in vodstva in so ga zato cenzurirali
sem enkrat pogledal nek drug forum, ki je bil tle omenjen, sličen naslov. Pa je bil flanc sam enih in istih. ko kmetija na tv. Gledanost pač velika.

Skratka samozaničevanje, občutek manjvrednosti, ne vodi daleč.
ne foruma ne gluhega.

Dobro jutro Miha,

hvala za razmišljanja …

Trenutno največja novost gluhih je facebook, kjer je že lepo število gluhih …

Sicer pa forum MDGLja … je posebna zgodba, ki bi se lahko zgodila tudi tukaj. Na srečo imamo Primoža:-) in tako imamo tukaj forum, ki je ali strokoven ali za vse ljubitelje foruma.
Dejstvo pa je, da splet danes dopušča vse možnosti, tudi, da sama odprem kakšen svoj link in objavim forume ali chate … In to je to, gluhi so se znašli sedaj poleg tega še na facebooku, ki dopušča še več variant, fotografije, poznanstva, komentarje.

Lepo snežno soboto;-)

mag. Petra Rezar

Kar je izgledalo leta nazaj kot utopija se uresničuje, nedvomno.
Npr mobiji, internet, forumi.
Se spomnem samo leta nazaj, kako sem cvikal, ko sem se moral vozit sam z avtom v službo, in to s staro kripo, da se mi pokvari in kako bi priklical pomoč. Dvakrat sem ostal na avtocesti, lilo je etc in z SOS količkom si nisem mogel nič pomagat.
Danes bi poslal SMS z mobijem in stvar rešil.
Stvari so šle v to smer, ki sem jo prej le sanjal, ko so firme začutile da se da s tem fajn zaslužit.
(Boljšega avta in ustreznega servisiranja si takrat nisem mogel privoščit.
Na ceno avta je bilo treba še skoraj dvojno vrednost dat beogradu in našim parazitom. Da ne rečem, kako se do avta sploh prit ni dalo. Nič uvažanja, vrste…)

Sam sem leta bluzil, da bi morala država dat gluhemu otriku skoraj že v zibelko računalnik. In da je računalništvo naša niša ne pa mizarjenje in tapetništvo. In da je čimveč za vložit v takega otroka, šolanje, da je konkurenčen na trgu dela.

Žal z globalizacijo zaradi slepote in nesposobnosti politike prihajamo na kitajske in indijske plače.

(Deloma in mislim da predvsem, ker multinacionalke želijo zaslužit. In denar je sveta vladar, In vlada tudi politiki.
Država bi nas morala ščititi, nas državljane, ščiti pa multinacionalke in kapital.
Z dnarjem ki ga mihcu vzamejo iz žepa np sanirajo banke, podjetja v privat lasti, kupujejo letalonosilke oklepnike….
Tiho moram bit in pustit da mi jemljejo.
Rad dam, a ne za take zadeve.)

Hotel sem reči, da bodo zdaj zmanjševali javno porabo, govorili so da bodo vrtci in šole na udaru, pa zdravstvo, penzije etc.
In v taki prihodnosti tudi za gluhe ni rožnate prihodnosti.

Trenutno je kitajska ali indijska plača 200 evrov.
Povejte mi, kako lahko V SLO z 200 evri preživiš?
Lahko pobje dvignejo minimalno plačo, ampak takoj za tem bodo šle cene gor, in profitirali bodo le trgovci in kitajci.
Obtem da bodo naše zato še dražje izdelke še težje prodajali.

Seveda, ko bosta čez leta indija in kitajska dobili injdustrijski monopol, bosta lahko dvignili cene. In ne bo več poceni, kar zdaj uvažamo.

Kaj narediti?
Miha ne bo nič naredu, ima dovolj vsega in vseh.
Ima te prepirljive drage folklore preveč Naj gre vse v maloro.
Namreč, človek je skregano egoistično pokvarjeno uničevalno in še vse sorte bitje.

Pa lep pozdrav v sibirske slovenske razmere.

New Report

Close