klebsiela pneumonia in nosilstvo ESBL
Spoštovani, kakršnokoli pristopanje k vam v skafandrih, maskah, ipd. ni utemeljeno. Glede na to, da imate do poroda še par tednov, vam predlagam, da se o situaciji pogovorite z vašim lečečim zdravnikom. Povejte mu, kako doživljate zadeve in tudi zahtevajte, da vam Bolnišnična služba za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb (SPOBO) posreduje navodila za ravnanje v primeru hospitalizacije bolnika z ESBL. Še enkrat jih opozorite/ zaprosite za odvzem nadzornih kužnin – vzrorcev blata. Zdravniku zaupajte, da vas moti odnos.
Govorila sm v petek se popoldam z dr vkljucno z mojim partnerjem , obupali smo vsi nad vsem ker imajo pac “hisna” pravila taka in se lahko razlikujejo od bolnisce do bolnisnice. Skusala me je pomirit in je rekla pustite to zadevo bomo pac urejali 6 tednov po porodu pa pac prezrite to. Ker sem bila potem pozno popoldan odposcena je rekla naj se med viekndom z partnerjem dogovoriva ce pac nemorema cez to in ce veva da bo to mocno vplivalo na mene in potem na porod naj se odlocima za porod kje drugje in vim manj sekiranja da ne pride do prezgodnjega proda…in zal smo bili doma ravno 24h ko smo se vrnili nazaj v prodnisnico zaradi popadkov. Skratka sreco sem imala da je bila ravno moja dr dezurna da sem v porodni sobi imela 2 izkuseni babici ki sta bile res vec kot razumevajoci in se je z njima resnicno dalo pogovorit zato je moj porod potekal cudovito. Ker pa se vska pravljica hitro konca sem hitro dobila ozigosanost na oddelku (vkljucno administratorka se oblece ,..cistilka…se opravicujejo in recejo taksna navodila smo dobili za vas…) grozen obcutek. Res je da pozabis mal na stvari ko imas ob sevi strucko ampak vseeno je razlika pri obravnavi (recimo izogibanje, ko sem prosila ce mi ga pomagajo pristavit sem dobila odgovor pocakte da se oblecem in to je trajalo 40min) res je hudo ko gledas vse skupaj.
Pozabla sem omenit da sem govorila tudi z go. Ki je zadolzena za bolnisnicne okuzbe katera pa se neda cez “svoja” pravila dobila sem pojansnilo pri nas je tako, za piko na i pa sm si baje ozigosanost zrihtala sama ker je baje dala poostren nadzor nad kadrom ki dela z mano in zato ti celofandri z odgovorom da prevec sorasujem in naj bom srecna da je tako ker z tem je tudi zmanjsana moznost za kaksne druge okuzbe ampak ko vidis drugo razredno obravnavo nemores cez to. Resnicno ipam da greva pocasi domov in bodo stvari “pozabljene” za teh 6 tednov ko zacenjamo nove brise 😂Res nevem niti kam se obrnit da bi nekomu razlozo da je to zelo mucno in da ravnanje potem z mano tud ni taksno kot je bilo z drugimi.
Hvala vam, resnicno! Ogromno ste mi pomagali glede informacij in glede podpore. Sicer res je da stvari zbledijo ali se zasencijo pozabis jih pa ne. Res upava da greva domov kmalu kjer bova imela svoj ritem brez teh “celofandrov” upam da se bodo stvari uredile do takrat ce bom morda se kdaj v isti ali podobni situaciji.
Hvala vam za pomoc in vse dobro!