Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom klasičen hrastov parket in barva pohištva

klasičen hrastov parket in barva pohištva

Pozdravljeni.
Kupili smo hišo, v kateri je povsod položen klasičen hrastov parket (oblika – ozke pravokotne deščice). Vrata so narejena iz različnih vrst lesa (ena vrata imajo 3 različne barve lesa – precej rustikalno ;).
Sedaj sem pred dilemo, kakšne barve lesa naj izberemo za jedilno mizo, jedilni pult in dnevni regal (tv), ter klubsko mizico. Razmišljali smo o kombinaciji – noge pri mizah bi bile bele, omare bi bile fronte bele, ne moremo se pa odločiti, kakšne barve lesa bi uporabili pri ploščah (mize…) Okna so trenutno v črni barvi (okvirji), ki jih bomo prebarvali v belo.
Hvala za vsak uporaben nasvet.
Lepe, sončne dni želim vsem.
Vesna

Predlagam tudi kombinacijo s črno ali sivo. Bele naj bo več.
Morda črne noge mize kot na sliki in zgoraj vseeno podobna plošča, hrast natur.
Spodnji deli so lahko tudi alu natur, mat, to predvsem cokl kuhinje, če je tam tudi parket ali tv omare. Ta barvna paleta je nevtralna in se lepo dopolnjuje in je brezčasna.

Hvala za odgovor. Sem malo pozna 😉
Ali imate mogoče še kakšne slike v teh kombinacijah?
Torej predlagate, naj bo barva lesa na plošči mize in na vrhnjih delih tv regalov čim bolj podobna barvi tal? Kako bi izgledale bele noge pri mizi (bile bi v V obliki), podstavek na tleh bi bil sive mat barve. Tv regali bi bili isto v beli barvi (fronte), vrhnji del, police pa v barvi tal. Sive mat barve bi bili tudi ročaji.
Hvala za pomoč in lep dan.

Seveda 🙂
Lahko se poigravate tudi v povsem drugih kombinacijah – tv omarica črna ali povsem bela itd…
Pomembna je tudi velikost elementov, okenske odprtine in njihova velikost, koliko svetlobe dobite in kam, da ne bo preveč črne itd…
(foto: http://www.homedsgn.com)

Hvala za vaš trud. Ste mi bili zelo v pomoč.
Lep dan.

Z veseljem 🙂

New Report

Close