Najdi forum

klanje kokoši v Kmetiji

AnAnais, tole sicer prvič slišim, ampak mi je všeč.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Če bi bil svet popoln potem bi tudi splav prepovedali, če že govorimo o življenu. A potem pomeni, da mucke uboge, majhne revčke, k se vsem smiljo, naj bi božaLI, ko pa omenimo splav, so pa vse v narekovaju “avše” pokonc, pa halo, to je pa dovoljeno. Ma, dajte no mal pomislt.

Tanja83
Kaj tako primitivnega pa še ne. Mogoče se na tvoji kmetiji take svinjarije dogajajo, predivdevam, da tudi mačje mladiče pobijate, pes pa vam živi na 3 metrski verigi. Ogabni ste mi taki ljudje, če vam sploh lahko tko rečem. Ne na kmetijah se to ne bi smelo dogajati, pretepanje živali in grdo ravnanje je nedopustno, primitivno in ogabno. To delajo samo ljudje, ki so tako zelo omejeni, da ne vidijo niti prsta pred sabo. Ubogi ljudje na duši, bolani in umsko zaostali, čeprav se jim to ne vidi navzven. In vsi tisti, ki se vam to zdi ok oz. zabavno, ste pravtako taki ogabneži. In še nekaj….hudobnim ljudem se vse vrne, še vedno se je. Boste tudi vi enkrat trpeli, če ne drugače ste že kaznovani s svojim patetičnem, ogabnim življenjem. Samo nesrečni ljudje se lahko znašajo nad živalmi.

In kdo se po tvoje tako primitivno obnaša. A ti misliš, da so živali na kmetiji zato, da se kmet nad njimi izživlja? Ti si mal primitivna, če to misliš. Ne vem kje ti misel, da živali na kmetiji trpijo. če jo pa enkrat brcneš(mislim kravo) v nogo pa ne vidim nič smotrnega.Jaz v celi situaciji, ki jo opisujete ne vidim nič zabavnega. Če so se smrkavci na Tv smejali prosim lepo ne mešaj vseh kmetov v to. Mnogakateri živali se godi veliko bolje kot gospodarju, čeprav je njihova usoda že v naprej določena A ti veš, da je potrebno vsako žival zdresirati, da uboga gospodarja. Potem po tvoje niti ne smeš zavpiti na žival, ampak se moraš z njo lepo pogovoriti, da te sliši, da ti pove kaj bi rada ona???? Kaj ti pa počneš s svojimi otroki? Ali se pogovarjate, jim znaš mirno povedati, kaj morajo narediti, se znaš brzdati, ko zahtevajo svoje, so trmasti?

Glede duševnosti ljudi bi lahko rekli, da so ljudje na deželi veliko bolj razgledaniin življenski kot ljudje v mestu, posebaj v Lj.

Mene pa skrbi, da se nihče ne zamisli nad značajem teh ljudi, ki nastopajo v tej “tekmi”. Toliko podtikanja, grdega ogovarjanja, privoščljivosti…
Recimo Adriana, Miha, Jurij, Daša… Klemen in Špela, ki sta najbolj poštena in pridna pa sta nepriljubljena. Se vam zdi to v redu?

Živali na kmetiji so bile vedno vir hrane, in tako bo tudi v bodoče. Saj pujska ne redimo zato, ker ga imamo radi.Če pa mislite drugače, potem pa ga pripeljite v stanovanje in ga božajte.

Preberi malo kakšno drugo temo (starševski čvek recimo, tale ni glih o tem), pa boš videl kdo je priljubljen in kdo ne. Itak, da ni v redu.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Jaz sem pa včeraj nekaj kokoškam odsekal glavo. Jah, smilile so se mi, moram reč. Danes pa je juhica božanska…
Za vse Kure in Peteline na tem forumu bi pa povedal takole:

Če in ko boste resnično LAČNI ne boste razmišljali o ubogih kokoškah temveč o tem kje kakšno dobiti za zakol ali jo raje prišparati za njihova jajčka.

Šaliti se na račun smrti, pa čeprav katerekoli živali (tudi mravljice) se pa ni. Še posebno pa ne na nekakšni imbecilni POP TV kmetiji.

Mesa ne jem že od otroških let in zame je klanje umor nemočnega bitja pa konec. Na razpolago je toliko dobre in okusne hrane, ki je tudi bolj zdrava za telo, da res ni potrebe po ubijanju. Sam kaj češ, ko se ljudje o tem sploh ne sprašujejo, dokler jih ne zagrabi rak ali kap, ki sta tudi posledica mesne prehrane, potem postanejo pa oni tisti, ki morajo preživljat strah in agonijo,ki jo prinese vonj po smrti.

prime Marijjja nežno, lepo kodrasto, mlado, zeleno, vso rosno solatko v čudovitem sončnem jutru za glavco…..v drugi roki drži velik, oster kot britev nož….naredi seeeeekkkkkkkkkkkk …iz vratu se pocedi solatni mleček…. glavca oveni v Marijjjinem lačnem želodcu….ne mine ura še, ko Marijjja mora lulat, ker od solatke ni ostalo drugega kot voda….Marijjja že pogleduje skozi okno v vrt, kaj si bo tokrat odrezala, komu mu tokrat stregla po življenju…….Marija se pojavi z nožem ostrim kot britev nazaj v vrtu in rastlinice drhtijo in prosijo….Marijjjjjjaaaaaaaa prosim, ne mene….Marijjjjaaaaaaaaaaa ne mene…ne mmmmeeeneeeeeeee!!!!!!!!………….ne ne ne neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

tudi sama se pridržujem mnenju da se takega klanja ne bi smelo kazati v šovih. Saj je drugih tem dovolj. Vsi vemo zakaj so živali na kmetiji, ampak v šov take teme ne pašejo. Naslednjič bodo verjetno že kazali kako se govedo ubije, pa bo normalno? Mislim da ne…. Nagravžno- tako je moje mnenje, pa sem zrastla na kmetiji in kot majhni mi niso pustili zraven v danem trenutku, za kar sem jim hvaležna.

Boter živali

New Report

Close