Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Intimna nega in zdravljenje vaginalnih okužb Klamidija in gonoreja ali kaj drugega?

Klamidija in gonoreja ali kaj drugega?

Živjo Vesna,

Najprej hvala za vse nasvete, ki jih tu deliš. Verjamem, da so mnogim v pomoč. Tudi meni.

Sem mlad fant (24,5) in pred kratkim sem imel stik s punco, ki je ne poznam, kasneje sem izvedel da je imela že ogromno fantov iz celo različnih držav. Najin stik je bil le takšen, da sva se dotikala. Predvsem ona mi je mojega “korenjaka” ročno obdelala, da mi je prišlo. Torej, nisva imela penetracije ali oralnega odnosa. Božala me je z eno roko tudi po zadnjični odprtini. Jaz se je nisem dotikal, sem bil bolj plašen.

To je bilo pred 4 tedni. Ker imam zadnja dva tedna čuden občutek po uriniranju sem se malce ustrašil. Malce me boli penis po uriniranju. Občasno tudi desno modo. Penis me boli nekje v njegovi globini in vedno po uriniranju. Tudi glavica je bolj občutljiva.

Ali je mogoče, da sem od nje dobil preko rok klamidijo ali gonorejo? Čeprav izcedkov rumenih nimam. Bi mogoče kaj drugega dobil? Gre mogoče za klasično vnetje sečnice? Občasno se sedaj mažem s Canestenom.

Hvala za odgovor.

Pozdravljen,

klamidija in gonokok sta občutljivi bakteriji, ki zunaj svojega “domačega okolja”, to je genitalne sluznice, hitro odmreta. Z rokami bi se ju dalo prenesti, če bi imela partnerka na rokah svež vaginalni izloček, česar pa, kot razumem, ni bilo. Pri težavah, kot so tvoje, svetujem, da se malo počaka, po potrebi pa potem seveda pregled urina pri osebnem zdravniku in/ali testiranje na spolno prenosljivo okužbo.

Lep pozdrav,

Vesna Tlaker Žunter, dr. med., zdravnica specialistka dermatovenerologije Dermatovenerološka klinika, Univerzitetni klinični center Ljubljana Medicinski center Medartis Nova Gorica, http://www.medartis.si/ Estetika Medartis, Ljubljana, http://www.estetika-medartis.si/

Pozdravljeni,

26.10. sem zdravil pri doktorju za predvideno okužbo klamidija in gonoreja. Sedaj je 6. dan po enkratnem zdravljenju (2x tableti za klamidijo in enkrat injekcija za gonorejo) še vedno prisotni rahlno vodni beli izcedek iz penisa in vsakič ko obrišem s papirjem anus je še vedno malo rumenkasto. Ali so zdravila delovala ali je prehitro sumiti na neuspešnost? Ali lahko ti simptomi trajajo dlje kot teden dni tudi po zdravilih? Pekoče uriniranje ni prisotno in tudi srbi nič. Samo izcedki?

Hvala za odgovore, lp

 

tako zgodaj ni mogoče ocenjevati uspešnosti zdravljenja. Pri SPI praviloma pacienta naročamo na kontrolo (bris?) po določenem času, ki je med 1 in 4 tedni. Dogovorite se za ponovni obisk, če ta še ni predviden.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close