Najdi forum

Pozdravljeni, zanimajo me moznosti prenosa okužbe klamidije. S partnerjem sva skupaj 3,5 let. Zadnji dve leti sva vodena na kliniki za neplodnost, kjer so me leto dni nazaj, v okviru hormonskih testov testirali.  test protiteles na klamidijo je bil negativen. Partner je bil v prejsnjem tednu, zaradi izpiscajev napoten na oddelek dermatologije, kjer so ga tudi testirali za spo. Rezultati so mu pokazali – pozitivno na klamidijo.

Kaksne so moznosti, da sama nisem okuzena?  Kaksne so moznosti, da je on okuzen ze od prej (cca 3 leta nazaj) in da jaz okuzbe nisem dobila? Glede na to, da sem bila testirana (1 leto nazaj) Je sploh moznost?

Hvala, Lp RM

Spoštovani,

pravzaprav ne vem, kaj si obetate od tovrstnih odgovorov, tudi če bi poznal vse te številke, deleže ipd. Za vas ni tako pomembno kakšna je možnost, da imate klamidijo kot to ali jo imate ali ne. To pa se ugotavlja z ustreznimi testi. Tudi če je možnost za okužbo le 1% ali če je možnost 99% je odgovor za vas isti.
Ugibanja, od kdaj ima kdo klamidijo tudi ne maram. Vemo, kako se jo dobi, kolikšna je možnost, da jo imaš že 10 let ali pa le pol leta pa je nemogoče odgovoriti. Ko se ugotovi okužbo s klamidijo, je pomembno le to, da se jo pozdravi. Na pamet se običajno zdravi oba, oziroma”vse” partnerje, če vemo posamezni status okužbe pač tistega oziroma tiste, ki imajo okužbo dokazano. Zdravljenje ni 100%, zato je potrebno nekaj tednov po zdravljenju ponovno preveriti učinkovitost zdravljenja in ob neuspehu zdravljenje ponoviti.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close