Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija klamidija?

klamidija?

pozdravljeni cca pred 10 dnevi sem dobil pekoc obcutek v penisu, pojavil se je tudi obcutek mokrote in bel izcedek.
sel sem do osebnega zdravnika, ki mi je predpisal sumamed 500 dve tableti naenkrat. Naj omenim da imam stalno partnerko 2 leti in se mi je to v teh dveh letih zgodilo ze dvakrat. v prejsnjih dveh primerih je sumamed pomagal in je bilo potem ok. zdaj sumamed ni prijel, tako da me je os. zdravnik poslal k dermatovenerologu, ki je naredil bris. rekel je da tocno ne more videti kaj je ker je se prisoten antibiotik sumamed in. nekaj zamegli, da pa je videti da je sigurno neko vnetje. predpisal mi je doxy 100 7dni, enega na 12ur. trenutno je ze 4. dan, vendar tezava ni izginila, le izcedka ni vec, pekoc oz. vroc obcutek pa ostaja. tudi partnerki je os. zdravnica predpisala doxy na podlagi mojih izvidov.

bi slo lahko za klamidijsko okuzbo, partnerka se v prejsnjih dveh primerih ni zdravila?

drugih simptomov niti bolecin nimam.

v koliko casa naj bi se klamidija pozdravila, ce gre za to okuzbo?v primeru da doxy ne prime, kaj potem?

hvala za odgovore

Spoštovani!

Kakor ravnati, če bi bila okužba z neko boleznijo potrjena in ugotovljena rezistenca na antibiotik prvega izbora, se bo odločil infektolog ali venerolog. V glavnem, poskusil bo z antibiotikom druge ali tretje izbire.

Vsekakor pa vedno velja – če gre za laboratorijsko potrjeno novo spolno prenešeno okužbo je potrebno, da se opravijo tudi testi za druge spolno prenosljive bolezni (vključujoč gonorejo, sifilis in HIV) ter da se zdravita oba partnerja in se pregledajo vsi spolni partnerji, s katerimi so bili odnosi znotraj časovnega obdobja 60 dni.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Spoštovani!

Pred dobrima dvema tednoma sem imel nezaščiten spolni odnos in po tem odnosu so se začele težave, kot so bolečine v testisih, rdečica na glavici penisa, sluzast izcedek iz sečnice, vendar brez pekočega občutka med uriniranjem. Po slabih dveh tednih sem šel do osebnega zdravnika, ki mi je na podlagi omenjenih simptomov predpisal Sumamed in sicer kar dve škatli, torej 6 tablet, ki bi jih moral jemati 3 dni. Glede na to, da okužba s klamidijo ni bila potrjena se mi je ta odmerek zdel prevelik, saj tudi na navodilih piše, da zadostuje en sam odmerek (1g, torej dve tableti) zato sem tudi sam vzel priporočeno dozo (1g) in drugi dan samo še eno tableto(500mg), danes tretji dan pa nisem vzel nobene. Zanima me ali je bila moja odločitev napačna in če je smiselo nadaljevati terapijo še s tremi preostalimi tabletami glede na to, da bo navmes minil en dan brez jemanja tablet. Zanima me tudi kako je s spolnimi odnosi med samim zdravljenjem. Partnerica me je namreč še isti dan, ko sem vzel prvi odmerek tablet spolno zadovoljila (samo z rokami) pri čemur je prišlo do ejakuacije in se bojim, da zdravljenje zaradi tega dejanja ni bilo učinkovito. Zanima me torej če so moji strahovi upravičeni.

Za odgovore se vam lepo zahvaljujem in vas lepo pozdravljam!

Spoštovani!

Do vaše odločitve glede jemanja zdravil se ne morem opredeljevati, vsekakor pa ni dobro, da zdravila jemljemo drugače, kot nam je predpisano.

Namen abstinence med zdravljenjem je v tem, da dokler se ne pozdravimo, ne okužimo drugih. Če je pri vas postavljen utemeljen sum na spolno preneseno okužbo in prejmete zdravljenje, je nujno, da se pregleda in zdravi tudi vaša spolna partnerica. Sicer obstaja velika verjetnost, da se bo nalezla od vas in boste vi dobili bolezen nazaj takoj po zdravljenju, kar vodi v začaran krog.

Posebnega problema v tem, da se azitromicin potem, ko so se vzele 3 tablete po 500 mg prekine, ne vidim. Vidim pa problem v tem, če niste obiskali venerologa (dermatovenerolog v venerološki ambulanti) in se testirali na spolno prenosljive bolezni, tako vi kot vse vaše partnerice. To morate vsekakor opraviti!

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Pozdravljeni!

Tudi parnterica se zdravi na enak način, torej z antibiotikom Sumamed. Glede začaranega kroga mi je jasno in sva pazila, da ni prišlo do stika s telesnimi tekočinami. Moja skrb je predvsem če sama ejakuacija kaj vpliva na potek zdravljenja? Zanima me tudi po kolikem času naj bi se klamidija pozdravila, saj sem danes, 4 dni po dozi antibiotikov opazil moten izcedek iz sečnice. Je to normalno? Nekje sem namreč zasledil, da se simptomi lahko pojavljajo tudi par tednov po zdravljenju. Ali je to res?

Za odgovore se vam še enkrat zahvaljujem!
lep pozdrav

v prejšnjem postu sem še pozabil povedati, da imam tudi rdečico na glavici penisa in pekoč občutek (vendar nikoli med uriniranjem), torej me še vedno spremljajo skoraj vsi simptomi.

Vem, da je iz glave težko dati kakršne koli diagnoze, vendar čist tako, kaj je prva stvar, ki vam pade na misel, kaj je vzrok mojih težav? So moja predvidevanja o tem, da simptomi izginejo šele skozi čas pravilna ali gre vseeno za neuspeli poskus zdravljenja?

Spoštovani!

V opisanem primeru se zdi smiselna kontrola uspešnosti zdravljenja s ponovnim odvzemom kužnin in izključitev drugih bolezni pri dermatovenerologu, v venerološki ambulanti.

“Rdečica na glavici penisa” kaj mi “prvo pade na pamet?” – glivice – dermatovenerolog.

Lepo pozdravljeni!

New Report

Close