Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Osebe s senzornimi ovirami Kje živite gluhi

Kje živite gluhi

Kje živite gluhi? Kateri zavod skrbi za vas? Kje je ta zavod?

jaz živim sam, doma. Tole se bere ko da bi gluhe morali strpati kam drugam? Ne rabim zavoda.

Oprostite mi, no. Zelo me je začudilo, da imate gluhi svojo spletno stran. Na našem planetu gluhe otroke že ob rojstvu vržejo v poseben zavod za genetsko izolacijo in osamo in tam na njih delajo različne poskuse. Pa to ne le na gluhih, ampak tudi na vseh, kakorkoli prizadetih otrocih… Da bi pa tam živeli gluhi odrasli, pa ne vem. Vem le, da se na gluhih otrocih učijo študentje medicine in vem, da gluhi otroci umirajo zaradi tega, ker na njih preizkušajo nova zdravila.

Od kot to? Kje planet?

Prihajam s planeta Xmoy-a. Vse to vem iz lastnih izkušenj. Imel sem rahlo prizadetega brata, pa so ga vrgli v zavod, na njem so delali najrazličnejše poskuse in ko sem bil star pet let, so mojim staršem izročili njegovo truplo, češ da je umrl zaradi bolezni. Na njem pa vse polno vbodov z injekcijskimi iglami…

Ne nor! Preveč grozljivka gledališče ti?

Ne, nisem nor. Nič nisem gledal grozljivk po televiziji. To so resnični prizori.

Kje Xmoy?

Xmoy je 10 svetlobnih let stran od Zemlje.

Ne razumeti? Kaj svetlobnih let si?

Ne delaj se neumnega. Dobro veš, kaj je to svetlobno leto. Saj imate vesoljsko tehnologijo, mar ne?

Kaj govori? Jaz nič razumel.

Poglej, dl3k4. V osnovni šoli ste se pri fiziki gotovo učili, da so zvezde zelo oddaljene. Učili ste se mogoče tudi, da okoli njih krožijo planeti, med katerimi so nekateri poseljeni, drugi pa ne. Medsebojno oddaljenost zvezd merimo v svetlobnih letih. Svetlobno leto je strašno velika razdalja, ki je vi verjetno ne boste nikoli razumeli.

Kako prizadet brat tvoja? Gluh? Umski?

Rahlo je šepal in ugotovili so, da ima to prirojeno.

tebi um šepati. Videl kaj piše pisal ti. Xmoy, svetlobnih let,

Če ne verjameš, pa nič!

Odrašča brez pravljica, zdaj pravljica ne, ker velik. Zdaj punco, ljubezen želja se. Pravljica otrok za.

Res žalostno, da ti temu, kar sem ti poskušal razložiti, rečeš pravljica.

Prestar za pravljica. Koliko ti star? Ali si govor pravljica poklic?

New Report

Close