Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo Kje začeti reševati težave

Kje začeti reševati težave

Lepo pozdravljeni.

Stara sem 35 let in v zadnjih 2-3 letih so se mi začele kopičiti težave z zdravjem. Pred tem sem imela več let zelo stresno življenje – stresna služba, večletni problemi v partnerski zvezi, bolezen in smrt v družini, … Ob prebiranju vaših nasvetov sem ugotovila, da ne bo šlo drugače, kot da se resno lotim problema, vendar bi vas prosila za nasvet, kje naj začnem.

Naj opišem svoje težave:
– številne alergije (cvetni prah, hrana, pršice, plesni), rekli so mi tudi, da je zelo možna intoleranca na gluten, zato naj uživam alternativne žitarice, sum je tudi na intoleranco na laktozo (testiranje imam decembra), saj ugotavljam, da imam po kravjem mleku in mlečnih izdelkih izpuščaje po dekolteju, zato sedaj pijem riževo mleko
– seneni nahod, atopijski in seboroični dermatitis
– napihnjenost trebuha (sem drobne konstitucije in trebuh mi pod popkom kar nekako štrli ven, prebavnih težav ni, rekli so mi, da imam veliko zraka v trebuhu in ob poslušanju je bilo veliko zvokov)
– kar veliko pojem, vendar imam že leta isto kilažo in se ne zredim (167cm/51-52 kg)
– v zadnjem času občasno čutim tiščanje v želodcu
– bele obloge na jeziku (na zadnjem delu)
– ginekološka vnetja, pogosto pa samo nekakšno “špikanje” na zunanjem spolovilu
– zadnja 2 meseca imam težave z mehurjem (test urina pri zdravnici je bil v redu, težave pa so v obliki urgentne inkontinence – ko me prime na vodo, moram iti zelo hitro na wc, drugače mi kakšna kapljica kar uide, jemala sem kapsule brusnic, ki so sicer malo izboljšale te težave)
– verjetno hormonsko neravnovesje (kakšne 2 dni pred menstruacijo so se mi začeli pojavljati rjavi izcedki, velikokrat imam po ovulaciji do naslednje menstruacije povečane in boleče mlečne žleze samo v levi dojki)
– zadnja težava pa je izpadanje las (ki traja že nekje od julija oz. avgusta) in srbenje lasišča

Krvni test za ščitnico in železo je bil v redu (mami ima sicer premalo delujočo ščitnico, ampak pri meni izgleda tega problema “še” ni).

Zanima me, kako naj se lotim reševanja vseh teh težav? Zavedam se, da imam neprimerno prehrano (veliko OH in predvsem zadnjih nekaj mesecev mi zelo pašejo sladkarije), poleg tega se mi zdi, da karkoli dobrega in zdravega pojem, ni od tega skoraj nič koristi – kot da ne dobim vseh teh snovi v telo.

Zamenjala si bom tudi amalgamski zalivki in me zanima, ali je smiselno to narediti najprej? In kako naprej – najprej protiglivična dieta, potem proti zakisanosti ali istočasno? Vesela bom vsakršnega nasveta.

Že vnaprej hvala za vaš čas in prijaznost, pa prijetno popoldne želim.

Spoštovani!

Glede na vse težave, ki se vam pojavljajo, bi potrebovali terapevta za celostno zdravljenje, ki bi s testiranjem odkril vse vzroke( demineralizacija, napačna črevesna flora, obremenitev s težkimi kovinami,alergije…).

Po izkušnjah iz ordinacije se morate najprej lotiti sanacije črevesja ( s protiglivično dieto), obenem pa dodajati bazične minerale in vsaj 2x tedensko opraviti bazično kopel.

Hormonsko neravnovesje bi bilo najbolj jasno iz hormonskega testa s slino.

Z amalgamskimi zalivkami lahko še počakate, ker se včasih stanje še poslabša.

Lep pozdrav!

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close