KJE STE ?
Zdravo,
se strinjam s Tajo. Najbrž je res malo kriv tale december, da na vidiku očitno res ni nič novega. Mogoče pa vse čakamo našo novo vlado, če bo na tem področju kaj spremenila.
Imam pa za vas eno vprašanje. So komu od vas na CSD ponudili možnost rejništva, ko ste se v bistvu zanimali za posvojitev. In kakšna je bila vaša reakcija?
Čao!
Veste, če boste čakali na našo vlado, boste sigurno razočarani. Midva z možem sva vse glede posvojitve uredila sama in tudi uspela, naša vlada in CSD so naju samo ovirali. Na VSD nama niso nikoli ponudili možnosti rejništva, zato ne vem, kakšna bi bila najina reakcija. Ko zdaj tako razmišljam, bi verjetno sprejela in potem pač otroka čimbolj navezala nase, odtujila od staršev in jih verjetno poskusila tudi s podkupovanjem prepričati, da se mu odpovejo. Po mojem namreč s tem, da otroka oddajo v rejništvo, niso več upravičeni do njega. Otrok je živo bitje s svojimi čustvi in nihče nima pravice, da se z njimi igra. No, to je moje mnenje…
Da ne bo kakšne pomote – o vladi nisem mislila nič resnega, saj vemo, da njihove institucije delajo vse po svoje in nič kaj dosti v našo korist.
Glede rejništva pa je stvar taka, da ti kot rejnik za otroka le skrbiš v tem času, ko zanj ne morejo skrbeti njegovi rodni starši. Lahko se mu kasneje odpovejo in ga dajo v posvojitev, vendar je tega malo.
Tudi jaz sem proti, da je otrok celo otroštvo v rejništvu. Morali bi urediti tako, da ga po poteku neke dobe vseeno dajo v posvojitev, če je razvidno, da starši zanj ne bojo nikoli skrbeli. Žal pa so tu starši zaščiteni po zakonu, da če se mu ne odpovejo, ga ne more nihče drug dati v posvojitev.
Sem nova na tem forumu, prej sem bila več na forumu o neplodnosti.Po več letih neuspehov na postopkih IVF sva se odločila, da dava prošnjo za posvojitev.Upam, da bom dobila od vas, ki imate na tem področju več izkušenj čim več koristnih informacij, saj ne mislim križem rok čakat kdaj naju bodo poklicali, saj vem, da je dolga čakalna doba.Oba imava že 40 let.
Nameravava dobiti stik s Skopjem, zopet sva na začetku boja.V postopkih IVF sva dala marsikaj čes, našla razne poti tudi v tujino,kar se je zdelo nemogoče, pa z voljo premagaš marsikaj.
Vesela bova kakršnekoli informacije.