Kje spijo vaše mačke?
Moja Inti najveckrat spi tesno ob meni, kdaj na kavču v dnevni sobi, pozimi na polici nad toplim radiatorjem. vsako jutro 10 min do 5-ih pa se začnejo njeni pohodi po stanovanju: iz moje sobe v spalnico staršev in nazaj. Super, ne? In mi smo vsi tako nori, da se zbujamo ob nežnem praskanju po vratih in jih hitimo odpirat. Hranim pa jo s Hill’s briketi, dvakrat na teden pa z Rio mare tuno v lastnem soku, to je pa bolj ali manj vse kar ji prija. Včasih zajčku izmakne kako rozino 🙂
Vselej enako, ob 11 pride na desni rob moje postelje ne glede na to, ali že spim ali še kaj delam in spi kot mrtvec s tačkami v zraku. Točna kot ura, do 5, ko gre na WC in opazovat ptiče itd. in da mir do pol sedmih, ko vstanem. Prelepa mehka hišica je bila zavetje samo čisto na začetku in pa po sterilizaciji, zdaj sameva. K meni pod odeje pa ne zleze nikoli. Zvečer vedno še malo mečem igračko ali kaj takega, da se znori. Če sem preveč utrujena in se mi ne da, se vstajanje premakne na pol štirih zjutraj, pospremi ga rahlo praskljanje s tačko…Najbolje je , da v polsnu naredim nekaj krogov po stanovanju in grem naprej spat, ona sama še malo dirka in gre še malo nazaj spat, ko pa vstane, tudi da mir, dokler ne pridem. 8 zjutraj je seveda skrajni čas. Strašen red si je naredila, vedno dela vse ob istem času, točno veš, kdaj jo boš našel v kopalnici, kdaj na vrhu hladilnika, kdaj je čas za božanje in kdaj bo privalila žogico, češ, podajajva si….
Ha, sem že mislila, da je naš mačkon edini, ki vsako jutro, točno ob 4.30 začne mrnjavkati in praskati po vratih: da gre gospod na stranišče, nato pa ven na balkon, opazovat ptiče. Huh, ne vem, če smo pri naših dojenčkih toliko vstajali kakor zaradi mačkona. Potem pa se gospod ob šestih privleče nazaj noter in mirno odrema lep kos dopoldneva – kje drugje kot v otroški posteljici. Dete pa pri očku in mamici 🙂 Zdaj smo se že tako navadili, da uporabljamo kar izraz “mačkova postelja”. Ojej.