Kje spijo vaše mačke?
Naš mačkon vsakič spi drugje: najraje se povabi v otroške postelje k nogicam mojih otrok, na robu naslonjala na kavču, na predpražniku pred stanovanjem, v zaboju za lego kocke, na kuhinjskih stolih, itd… Spi vsepovsod in na zelo nenavadnih in različnih mestih, le v svoji košari ne (kljub mehki blazinici in mačji meti). Včeraj zvečer pa me je presenetil, ko je šel spat v sušilni stroj. Ojej.
Prijateljičin maček vedno spi na vrhu omare.
Kako pa kaj vaši? 🙂
Nasi mackonki pa v prehodnih letnih casih najdes vedno na robu postelje. Spita skupaj, v klobcicu.
Poleti ju ne najdem nikjer drugje kot na ploscicah, v spalnico prideta morda le iz dolgocasja ali pa zato, ker so na oknih mreze proti komarjem, pa se lahko hladita na okenski polici, pozimi pa ju ne odtrgam stran od radiatorja v spalnici. Vcasih se ze bojim, da si bosta dlake osmodili, tako se tiscita tam. :))
Lp, Saška.
TUDI NAŠ SPI VASKIČ DRUGJE, CELO PONOČI MENJA “LEŽIŠČA”.
NA MIZI V JEDILNICI,POD KREDENCO, NA SVOJIH 3-4 MESTIH, PA POD MIZO V JEDILNICI, POD FOTELJEM V DNEVNI…..
AMPAK:
KO JE OB 5H ZJUTRAJ (TERMIN SI JE DOLOČIL SAM)NA VRSTI NJEGOVA PORCIJA SUROVEGA MESA,
MJAVKA PRED MOJO POSTELJO, ČE PA NE REAGIRAM PO PAR OPOMINIH PA
HOP NA BLAZINO, POL PA NIMAMVAČ IZBIRE ….
Moja pa si za dremež najraje poišče najvišjo možno polico na stalaži v kurilnici (ni v hiši), kjer je tik pod stropom. Če spi, je običajno tam.
Prejšnja, ki sem jo imela, ko sem stanovala še drugje in je lahko bila tudi v stanovanju pa je bila povsod – na omari, v omari med posteljnino, pod odejo, sredi postelje, na hladilniku, na elementih, pod pisalno mizo, na pisalni mizi (na kuhinjski nikoli), v košu za umazano perilo, v pralnem stroju, v škatli z volno…
Pozimi čez dan na radiatorju, ponoči pri meni pod odejo.
Poleti je veliko zunaj ( v travi, na zemlji, na betonu, balkonu), v hiši pa išče hlad. Najdemo jo tudi na vrhu kuhinjskih elementov, na televiziji, na pisalni mizi, pri računalniku, v bani ali umivalniku v kopalnici, omari…
Sem mislila, da je samo moja tako muhasta in nepredvidljiva. Skratka vsepovsod je polno nje in njenih dolgih dlak.
LP
Moja muca spi nekaj dni tu, nekaj dni tam. Je pa zanimivo, da zadnje čase spi v eni taki pleteni košarci, ki je dokaj majhna in se vanjo zvije v klopčič. Najprej sploh nisem mogla verjet in sedaj nora ta košarca obvezno stati na okenski polici in muca v njej. Drugače pa spi tudi v moji postelji, pri nogah, ali pa če je kje kakšen kos oblačila-tam tudi rada parkira. Ampak sem se že vsega navadila in mi je prav prijetno, če je nekje v bližini.
Hvala za vaše odgovore. Sem že mislila, da je kaj narobe z našim mačkursonom, ker noče spat v košari 🙂
Očitno je pri mačkih podobno kot pri otrocih: le sosedovi pridno spijo v svoji posteljici, naši pa povsod drugod, še najraje pa se stiskajo k ljudem 🙂
Moja mačkica pa ima kake 4 stalne prostore kjer počiva…se pa kdaj tudi kje drugje najde..najraje je v kuhni na stolu a le enem določenem,pa v sobi na fotel tudi le en je tisti katerega si prisvoji(imamo 2 fotel),pa ponavadi ko sem za računalnikom je na bratovi pojstelji in seveda kavč v kuhinji.
Jo pa najdemo tudi kdaj na kaki omari ali pa v omare rada hodi si sama odpira pa tudi vrate si odpre pa hodi iz kuhinje v sobo.Pa tudi je spala ponoči že pri meni čisto na koncu postelje pri nogah.
Lp
Maleckaa
Ja našemu mačkonu je najlepše je na mojem “povštru”, ampak samo takrat, ko na njem spim jaz (čez dan ga ne porajta), tako da se je marsikatera noč že sprevrgla v prisvajanje teritorija. Mačor si omisli kje bo spal in moja glava mu pač ne pomeni nobene ovire, če ga odrimen se vrne in se uleže nazaj na “svoje” mesto, pa čeprav imam tam obraz, vrat ali lase…takrat se odmaknem jaz saj je boj v vsakem primeru že v naprej izgubljen…je mačor bolj trmast.
Moj vsako noč spi zraven mene. Ima svoj vzglavnik zraven mojega. Ko ga zazebe zleze pod mojo odejo. Tudi na meni spi večkrat. Pogosto se namesti na moj vzglavnik in imava borbe ponoči, tako kot mamči. Čez dan pa spi na zgornjem robu fotelja, v sušilcu, v umivalniku, v omari, na stolu, na pralnem ali sušilnem stroju, skratka povsod ga najdeš.
p.s. Q10, tudi naš je surovo govedino (goveje mečo od stegna). Je tudi sheebo, kaki dan v mesecu. Najbolj pa je zanimivo, da obožuje olive in jih mlati kot nor, pa špinačo, sladko smetano,…. Pravi frajer je.
lp, ina.
Me je Ina spomnila, na čudne prehranjevalne navade našega mačora. Ene 3 leta nazaj sem pekla krofe, sprva mi je hotel v skledo z testom zlest, ko so bili pečeni pa nam jih je s tačko dobesedno jemal od ust. To je bilo tiso leto in nikoli več…kaj mu je takrat tako dišalo, še danes ne vem (recept je pa vsako leto isti)?
Še ena malo neobičajna…mačor je star 5 let, zadnje leto pa imamo še psa, ki se našega mačka od vsega začetka spoštljivo izogiba (pa je pes mešanec labradorja in …?). Maček je psa navadil kako se s tačkami “klofota”, tako da tudi pes mačku vrača s taco, vse skupaj pa zgleda kot neke hecne sorte boks. Je pa zanimivo, da je mačor uporabil kremplje le prvič, ko je pes prišel k hiši sedaj pa ga samo klofuta, vedno brez krempljev.
ko ste že omenili prehrambene navade: naš muc poleg mačje hrane, mesa in rib obožuje grah, fižolovo juho in špinačo. Pije pa samo tekočo vodo iz bideja, mleka ali vode iz svoje posodice niti ne povoha.
Spi pa v moji sobi na omari ali na postelji, v kopalnici na košu za perilo, v sušilnem in pralnem stroju, včasih pa se spravi kar nekam, npr. na sredino hodnika,…
Kaj pravite na tako grozno razvajenega mackona, ki je pil le vodo iz vaze, pa se vedno je morala biti roza noter? :))))))))))) Enkrat so za praznik njegovi lastniki kot nori iskali odprto cvetlicarno, ker njihov ljubljencek ni in ni hotel piti iz vaze brez roze. Usmilila se jih je soseda in jim je poklonila vrtnico iz svojega sopka. Ko sem prvic slisala za tega razvajenca sem skoraj umrla od smeha. No, mucek je zal ze pokojen, nadomestila ga je ljubka terierka! Mislim, da ona pije vodo normalno iz posodice. :)))))))))) lp