KJE SO ZAUPANJA VREDNI VETERINARJI?
Pozdravljeni,
jaz sem po zelo slabih izkušnjah na Veterinarski postaji Koper končno našla veterinarsko kjer veterinarji delajo s srcem in ne samo zato da bi zaslužili. To je Veterinarska postaja Ljubljana, Mestni log 48. Tam so res čudoviti in občutno cenejši kot v Kopru…pa da ne pozabim povedat da so mi v Kopru psa zdravili 3mesce z antibiotiki ki so dovoljeni da bi jih max. 7dni lahko jedel! Pa na silo so ga dajali na mizo čeprav se je bal in mu brez pomirjeval jemali travo ki se mu je v bobnič zarila! Groza res…Morem pa povedat še za eno neodgovorno veterinarsko kliniko in to je Klinika Loka v Škofji Loki. Posvojila sem mucka pri njih. Trdili so da je star 3mesece čeprav se je meni zdel nekam majhen…isti dan ko so ga dobili v kliniko(neki ljudje so ga našli na cesti) so ga kar cepli in ga nam dali v posvojitev(brez da bi ga najprej imeli v karanteni ali celo da bi vsaj kakšen krvni test naredili za mačju kugo ali karkoli- vedli so da imam doma odraslo mačko). po enem dnevu je mucek nehal jest, začel pešat, ni več niti mogel skočit na praskalnik. Peljala sem jo na veterinarsko v Ljubljano in so ji dali infuzijo,…vsaki dan smo tako ga silili jest, mu tlačli v usta hrano in bil je na infuziji…po enem tednu je umrl. Vzrok smrti: mucek je bil star 1,5mesca in je bilo to ogromno prezgodaj za cepljenje!Po domače povedano, neizobraženci iz Klinike Loke so ga ubili.
Živjo,
moji dve zgodbi sta pa takšni: Bernik-klinika Škofja Loka-tam me ne bodo videli nikdar več!!!
14 letno psičko sem pripeljala operirati tumor ob 8h zjutraj. Pred tem sem jo peljala na sprehod (normalno kakala, lulala). (Prejšni večer ravnali po navodilih, ki so nam jih dali.)
Dobila je pomirjevalo, počakali smo 1 debelo uro, potem so jo odnesli. Zmenjeni smo bili, da se slišimo
okrog dveh, kdaj jo pridemo iskat. Ob treh sama kličem, kako je s psičko in mi pove Bernik, da je niso operirali, ker, da je imela drisko. Malo slabe volje, ker sva oba vzela dopust zaradi te operacije greva po psičko, čeprav je Bernik rekel naj prideva šele po 19 uri zvečer.? Moj mož pa je rekel meni, kaj bi hodila zvečer ponjo, če ni bila operirana in sva bila ob pol štirih že tam. Bernik živčen gre po našo psičko, ta veselo skaklja,..Pove nama, da je psička imela drisko in da je dobila 2x infuzijo, in da jo morava še naslednji dan pripeljati na infuzijo???
V glavnem-šok je bil, ko sem dobila račun za nič-160 €!!!! (aplikacije zdravil, infuzije, pomirjevalo,..)
Psička je šla spet lepo (normalno) kakati (nobene driske) in peljali smo se domov-celo pot sva se z možem kregala, zakaj, da sem plačala itd, itd…
Čez kakšen teden sem zahtevala psičkino kartoteko in psičko peljala k dr. Zlati Čop v Lesce.
Tam je bil mlad veterinar-pozabila sem ime, izredno prijazen, operiral je našo psičko, in vse -operacija, pomirjevalo, antibiotiki in ovratnik in kaj jaz vem, kaj so vse računali, je prišlo 145 €. In potem še 3x pregledi in šivi in krema, vse gratis. Zelo zadovoljni.
Ne vem, zakaj Bernik takrat ni hotel operirati naše psičke, v glavnem, grdo se mi zdi, da pa računati pa znajo. Banda.
In zdaj POHVALA: Kliniki BUBA-Grosuplje
Predvčerajšnjim zvečer, ko smo prišli domov smo našli našo kakadujko ležati na tleh (stegnjeni krempeljčki, ledeno mrzla, odprt kljunček, ni nas niti poznala, ni mogla dvigniti glave,..)
Klicala sva vsepovsod, vsak nama je rekel le, da naj jo ogrejemo, kaj več nama niso znali pomagati. Le
dr. Kastelic (Buba) nama je rekel naj jo pripeljeva, kljub temu, da je bila ura deset zvečer. Še prej nama je povedal, kako jo ogreti…
V “zakurjenem “avtu, zavito v brisače, obloženo s polnim steklenicami tople vode (termoforja nimamo) jo
je mož iz Kranja peljal v Grosuplje. Ko jo je pripeljal tja je bila že čisto na koncu. Dr. Kastelic ji je dal
infuzijo, kalcij-(že 6 let nosi jajčka in možno, da ji je primanjkovalo kalcija) in antibiotik. Takoj jo je dal v inkubator in potem smo čakali na naslednji dan.
Zjutraj je poklical, rentgen je pokazal zelo veliko jajce, ki ga ni mogla izvaliti, tako, da ga je prebodel in izsesal. Izvidi krvi so bili o.k. vse razen jeter (zamaščena), na tem pa zdaj delamo-veliko sadja in zelenjave.:-))
Našo ptičico smo šli včeraj iskati in je kot nova, rešil ji je življenje. Ob 11ih zvečer jo je sprejel, mož je rekel, da je bil neverjetno prijazen in “da ta pa je res za živali-taprav. Miren in prijazen” mi je pravil,samo hvalil ga je. Tako lepo je delal z našo ptičico :-))
Včeraj, ob našem prihodu je bila še vedno v inkubatorju. Če je ne bi takoj pripeljali, bi poginila.
Po pravici povedano sem pričakovala astronomski račun (nočno dežurstvo, rentgen, antibiotiki, inkubator, kalcij, infuzija, odvzem in pregled krvi, itd,itd,…)
Račun-125€
Zelo zadovoljni, tako, da se bomo poslej vozili v Grosuplje. Vsa čast mu. Edini, ki nas je vzel ob 23 ur.
Lep pozdrav
Živjo,
Tudi jaz sem slišala od Bernika zelo veliko slabih novic. Moja soseda je peljala psičko k njemu,da bi jo operiral,ker je bila breja,da bi ji naredil nekakšen splav,pa ji je dal preveliko dozo narkoze. Psička je zaradi tega poginila,on pa je rekel,da ji je voda zalila pljuča. Kartoteko in vso dokumentacijo je odnesla k drugemu veterinaju,nakar je ugotovil,da ji je dal preveliko narkozo. Soseda je zahtevala denar od Bernika nazaj, končno ji je priznal,da je naredil sam napako in ji polovico vrnil.Celoten znesek je bil 400 eur,nazaj ji je dal 200 eur.
Groza,dol naj zapre,če ni za veterinarja. OBUP. Le kako je naredil šolo brez znanja???
O njemu sem kar nekaj primerov slišala ,ki niso bili uspešni. Lp
Za pse sama skrbim ( brez pomoči staršev kot otrok ) 30 let in res stavim na Veterinarsko prakso Tenetiše. Res na srečo ne potrebujem veterianrjev kar naprej vendar sem pri zadnji mešanki naletela na zares slabe zobe. Poklicala sem nekaj ambulant na Gorenjskem in daleč najcenejša postavka za poseg je bila prav Veterinarska praksa – tokrat v Zapužah ( p.e. ). Da o srčnosti veterinarke niti ne zgubljam besed.
( mogoče za občutek – majhna mešanka, čiščenje in puljenje zob s pregledom, antibiotiki in protibolečinskimi zdravili me je prišel slabih 75 evr ).
Meni so že parkarat pomagali. Predvsem me je veselilo v preteklosti, ko sem imela večje pse, mogoče tiste na slabem glasu, in nikoli, res nikoli iz njihove strani ni bilo pomiselkov pri oskrbovanju psa. Zgodilo se mi je tudi, da so rotweillerju pri cepljenju proti steklini pustili inekcijo sredi pleč, ker se je pes malenkost premaknil – seveda sem ga držala – in je veterinarka odskočila dva metra stran, meni pa je ostal pogled na pasji hrbet z zapičeno inekcijo…nice.
Jaz imam dobre izkušnje z g. Milenkovičem na Ptuju – tja vozimo naše muce, svetoval pa je tudi vedno, ko smo potrebovali kakšen nasvet, tudi izven delovnega časa (npr. ko smo našli poškodovanega ježka, itd.)
Morem pa priznati, da se ne spozna najbolje na kunce, zato mi je svetoval g. Račnika v Ljubljani iz Klinike za glodalce in še nekaj (veterinarska fakulteta).:) Moram reči, da sme zelo zadovoljna, do zdaj sta mojo kunčico pregledovala dva veterinarja iz te klinike in vedno so se zelo potrudili in mi dobro svetovali, tako da priporočam!:) Prav tako niso računali, ko so kunčico samo pregledali (npr. ušesa, če je breja, itd.).
Moram pohvaliti kliniko Trstenjak-Zajc v Lj, še posebej dr.Zajca.
Moja mucka je padla čez okno in komaj preživela, imela je (oz to se sedaj še zdravi) poškodbo hrbtenjače, hujšo poškodbo pljuč, in vmes polno zapletov… po enem mesecu borbe za življenje je sedaj ok oz vsaj ni več v kakršnikoli življenski nevarnosti, ima pa fizioterapije, da se ponovno nauči hoditi, lulati, itd.
Dr.Zajc se je res potrudil, da jo je rešil, po moji oceni je dober strokovnjak, všeč pa mi je bilo tudi to, da moje mucke ni obravnaval kot “predmet”, vidi se mu, da ima res rad živali, prav tako pa mi ni dajal nobenega lažnega upanja, ker je bilo zelo na meji, ali bo preživela ali ne, na srečo ji je uspelo 🙂
Svojo mucko sem dobila v kliniki škofja loka, je najdenček (našli so jo v motorju avtomobila). Sicer težko sodim o njihovi strokovnosti, vendar so me totalno razočarali… ko sem jo prišla iskat, sem jih vprašala, če ima kaj zlomljeno, glede na to, kje so jo našli. Rekli so, da ne, da je imela samo modrice in da so jo pretipali, da je vse ok. Ker je čudno hodila, sem jo kasneje peljala do dr.Zajca, ki je ugotovil zlom medenice, zaradi česar je že pred padcem iz okna imela čisto napačno hojo, ušesa je imela črna od garij, pa še sterilizirali so jo (v kliniki škofja loka), čeprav po moje ni bila stara niti 2 meseca… mislim, halo, mačkica s prelomljeno medenico, oni pa sterilizacijo in novemu neukemu lastniku v roke brez opozorila, da bi morala na karkoli posebej paziti… nevem, tak odnos mi ni všeč.
Tako da od sedaj naprej hodimo k dr.Zajcu, po sedanjih izkušnjah mislim, da mu lahko zaupam in da je dober veterinar.
Tudi sama lahko pohvalim Dr. Kastelica. Ko je zdravil našega morskega prašička je moral na nek seminar v tujino in mi je dal osebno mobilno številko, da sem mu ob dogovorjenem terminu sporočala stanje in mi dajal navodila za oskrbo.
Vse pohvale tudi Veterini Jang iz Novega Mesta – strokovni, srčni in prijazni zdravniki, ter Veterini MH iz Ljubljane- ravnotako sočutni, prijazni in strokovni. Ni je pa čez Veterinarsko kliniko VF v Ljubljani, predvsem ko gre za hujše zadeve – res pa je, da niso poceni. (Na teh veterinah sem bila z mački.)
Klinika LOKA – obup od obupa, svetujem vsem, izogibajte se dr. Bernika – največji polom od zdravnika. Psa smo pripeljali na dežurno, ker ni mogel odvajati urina. Pregledali so ga, ugotovili, da ima sečne kamne, namesto, da bi ga operirali, so mu samo postavili diagnozo in kamne potisnili v mehur in rekli, da naj ga operira njegov veterinar. Za vse skupaj – torej pregledi, narkoza in pomirjevala smo plačali 280 EUR. zelo zelo razočarani. Seveda se je vse skupaj zakompliciralo in kuža se bori za življenje.
Jaz kar ne morem prehvaliti dr. Kastelica iz Bube. Hvala za prečudovit odnos do živali, čas, ki si ga vzamete (ponoči, če je treba, ker tam stanuje) in seveda za poštene račune.
Ponekod računajo po pol plače za skoraj nič dela. Dr. Kastelic obogatel pač ne bo, če pa že, pa časa ne bo imel zapravljati, ker se ves čas le z živalmi ukvarja, he, he
Še naša veterinarska mačja zgodovina:
Pred 15 leti klinika Trstenjak-Zajc – mački M. sanirali zobe. Rezultat je bil skoraj brezzoba mačka (upravičeno, saj je imela težave) in predoziranje z anestezijo. Po dopoldanskem posegu je bila še naslednji dan »zadeta«. Sterilizacija mame in 3 mladičev – rezultat spet preveč anestetikov. Drugače pa zelo prijazni.
Pred 6 leti Veterinarska postaja Mestni log – mačka M. ne je in pije. Po dveh dneh sledi obisk. Diagnoza hudo vnetje dlesni, brez kakršnihkoli drugih preiskav, le s pogledom v gobček. Čeprav sem laik, se meni dlesni niso zdele vnete. Po dveh dnevih ponoven obisk na dežurstvo. Diagnoza, po krvnih preiskavah, odpoved ledvic. Mačkonko je bilo žal potrebno uspavati.
Pred 4 leti mačko L. napade pes in za nameček jo še en kreten ustreli (ali pa obratno). Jo takoj peljem na dežurstvo na Gorkičevo, ker jo uspešno operirajo. Po tem incidentu se mačica giblje le pod strogim nadzorstvom. Predno kdo zapiše, da sem neodgovorna naj povem, da smo živeli tam, kjer daleč naokoli ni bilo cest, niti sosedov. Pa zgleda, da tudi »puščavsko« življenje ni varno 🙁
Pred 1 letom Veterinarska postaja Mestni log – za mačico O. naročim odstranitev zobnega kamna in celotne krvne preiskave. Mačica O. upravičeno ostane brez 3 zob. Krvna slika porazna – premalo železa, preveč nekih encimov trebušne slinavke, premalo novih krvničk, povišan krvni sladkor. Nadaljujemo zdravljene vnete trebušne slinavke. Najprej z dieto, vrednost encimov slinavke malenkost pade. Vmes so še trije krvni testi. Železo se normalizira, glukoza naraste.
Medtem še mačico L. naročim na odstranitev zobnega kamna in celotno krvno sliko. Upravičeno ostane brez enega kočnika in s porazno vrednostjo enega izmed jetrnih encimov. Mi veterinarka pove, da naj začnem razmišljati o kakovosti življenja mačice L., ker so jetra v tako slabem stanju. Mačica O. nadaljuje dieto. Ker je imela tudi težave pri kakanju (napenjanje, minimalni rezultati, krvava sluz), sem želela, da naredijo ultrazvok, ker se mi je zdelo, da nekaj ni v redu s črevesjem. Delali so rentgen. In seveda se ne vidi nič. Sledijo testi na zajedalce – vsi negativni.
Drugače prijazni in za moje pojme predragi, glede na to kar so ugotovili.
Glede mačke L. grem po drugo mnenje k internistki na Gorkičevo. Naredijo VSE krvne preiskave in ugotovijo, da ji ščitnica deluje prekomerno. Da ima povečano ščitnico, so ugotovili tudi s pregledom. Dobi terapijo s tabletami. Naredijo še ultrazvok, ki pokaže, da glede jeter ni nič posebnega. Rezultat zdravljena hipotiroze po pol leta je, da so vse krvne vrednosti v mejah normale. Tudi jetra.
Ker se kakanje mačke O. ni nič spremenilo, peljem še njo na Gorkičevo. Ultrazvok pokaže, da ima na debelem črevesju zadebeljeno tkivo. Dobi dieto z veliko vlakninami in zadeva postane normalna. Ker vse skupaj traja nekaj mesecev in vmes naredijo še dva krvna testa, se izkaže, da je diabetičarka. Dobi terapijo z inzulinom. Encimi trebušne slinavke so normalni.
Moram povedati, da sem s strokovnostjo zelo zadovoljna, kot tudi z odnosom. Seveda je bilo vse skupaj drago, vendar kontrolnih pregledov in še kaj niso računali. Pomembno je, da bo moj tropek še kar nekaj časa z menoj, pa čeprav je vsaka na svoji doživljenski terapiji.
Lep pozdrav