Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina KJE SO ZAUPANJA VREDNI VETERINARJI?

KJE SO ZAUPANJA VREDNI VETERINARJI?

Ali lahko prosim poveš, kaj ti ni bilo všeč pri dr. Čopovi? Tudi sama imam močne pomisleke, ampak ker jih vsi tako hvalijo, sem mislila, da sem jaz čudna.. Namreč, se mi je zdelo, da so psu brez občutka dali oz. vbrizgali vse od kraja potem pa bo kar bo..

..ne bom vsega našetvala pa vendar tisto najpomembnejše…

Psička je bila breja mesec dni, ko si je na sprehodu v starosti 7 let pretrgala kolensko vez.
Takoj smo je odplejali k dr. Čopovi.
Predpisala ji je Aspirin(!!!!!halo) in priporočala 1 mesec počitka. Da gre za natrgano vez niti ni ugotovila.
Po 14 dneh skakanja po 3 nogah nam je bilo vsega dovolj, odpeljali smo jo nazaj. Vztrajala je pri diagnozi počitka…
Potem smo jo odpeljali še k dr. Tacerju, kateri jo je pod URGENTNO poslal v kliniko Trstenjak Zajc, kjer so bili prav tako osupli in zgroženi…

Še pred to nesrečno vezjo, pa jo je operirala na žlezah.
Seveda je predhodno postavila diagnozo: bolhe, čeprav jih nikjer ni bilo.
Končno se je odločila za operacijo žlez (tega mi je še danes žal) in seveda je žlezo sfalila, tako, da je bila operacija dobesedno brez potrebe, saj so se problemi z žlezami nadaljevali..

Iz lastnih izkušenj Vam toplo priporočam obisk drugega živinozdravnika, vsaj tistim, katerim je mar za svoje domače ljubljenjček..

Pa lep dan!

Se popolnoma strinjam z Baubau,

tudi jaz sem svojega kužka vozila od malega k Terstenjaku, pa so mi potem, ko bi potrebovala samo nasvet zaračunali 11.500,00 sit nepotrebnih stvari. Pred tem sem ga za vsako stvar vozila tja tudi za cepljenja, po hrano itd. Tako, da sem nad njimi popolnoma razočarana in ne grem nikoli več tja. Očitno jim res niso pomembne zadovljne stranke, ampak čimbolj naivni ljudje, ki pustijo čim več denarja pri njih ne gelde na vse.

lp

MAŠA, KAKO JE S TABO? JE MORDA KAJ NOVEGA PRI TEBI?

Npr. poglej post Ivy, ki ima s Trstenjakom slabe izkušnje. Kajne, to je kot začarano. Nekateri imamo dobre izkušnje s tem, drugi z drugim veterinarjem, tako kot imamo nekateri dobre ali slabe izkušnje z zdravniki. Vedno bolj verjamem, da je vse v genih. LP

Izbrati pravega oz. dobiti dobrega veterinarja je pa res težka!

Imam pa še vprašanje.

Ali imajo veterinarske klinike veterinarje zobozdravnike?

Pri ljudeh je to ločeno, ali je pri živalcah tudi to ločeno ali vsi kar vse po malem “obvladajo”?

Sprašujem, ker še nisem pri nas zasledila oz. slišala za veterinarje zobozdravnike ali pa zobozdravnika, ki dela na kakšni vet. kliniki!

Ali so?

Na fakulteti se z zobozdravstvom ukvarja dr. Pavlica, na gorkicevi pa dr. Selanova. Drugih omembe vrednih ne poznam 🙂

meni se pa čopova zdi ok. se mi zdi da kar obvlada, čeprav je včasih malo čudna. in pa klinika loka, pa ne vsi, ki tam delajo! toliko o gorenjski.
lp a

Vsakdo ima s klinikami drugačne izkušnje.

Obiskovala sem tako kliniko na Gorkičevi (Zaninovič), kot vaterinarstvo Trstenjak Zajc, pa tudi Kliniko za kirurgijo in male živali v Mestnem Logu. Za manjše posege in zaplete obiščem tudi privatne klinike, ko gre pa kaj generalno narobe gre pa moj pes na Kliniko za kirurgijo in male živali.

Težave posameznih klinik so predvsem v pomanjkanju kadrov, ki bi obvladali vsa področja.

Pri Trstenjak-Zajcu so mi operirali mačko, bil je manjši poseg, hkrati pa so se zaradi stanja njenega zobovja odločili, da ji bodo odstranili nekaj zob. No, čez čas se je izkazalo, da so nekaj zob samo polomili, tako da so ostanki, ki jih je dlesen prerastla začeli v čeljusti gniti, gniti je tačela tudi sama čeljust. Zadevo so na KKMŽ v Mestnem logu rešili, mački odprli dlesen, odstranili nagnito kost…
Vedno me je motilo tudi to, da sem po posegu dobila nezbujeno žival v domačo oskrbo in da je spala še cel dan, kar je kazalo na to, da je dobila prevelik odmerek uspavala.

Zaupam nikomur več, večinoma obiskujem KKMŽ, so me pa leta prakse naučila, da vem kam peljati žival v določeni situaciji in kdo nikoli več ne bo zdravil mojih kosmatih prijateljev.

Jaz sem full navdušena nad dr. Firm v Mestnem Logu

Vallery, morda ves telefonsko stevilko klinike v Mestnem logu? Bi ti bila zelo hvalezna za info.

Demi

V sredo mi je med operacijo na Kliniki v Mestnem logu umrla psička.
Pred tem smo jo 1 mesec vozili k Nabergojem v Moravske toplice, kjer so trdili, da se je zastrupila. Ker je bilo vse slabše – težko je dihala, ni imela teka, bila je nabrekla, smo jo peljali k Škarici v Mursko Soboto, ki je z ultrazvokom ugotovil, da ima tumor na jetrih in rekel, da se ne da pomagati, ker da tumorjev na jetrih pri psih nihče ne operira.
V ponedeljek smo jo peljali v Lj. na Kliniko v Mestni log, pregledal jo je dr. Firm, ki je ugotovil, da ima tumor v prsni votlini, jetra pa so čisto v redu.
Bil je zelo razumevajoč in sočuten – povedal mi da skoraj ni upanja, da bi jo lahko rešili, a hotel sem da vsaj poskusijo.
V sredo ob 8h smo bili naročeni za operacijo, sprejel nas je anestezist (priimka ne vem) in kirurg dr. Pečar – oba sta bila zelo človeška, predstavila sta se (to pri človeških zdravnikih redko doživiš) in mi povedala, da bodo storili vse, a da je zelo malo upanja.
Potem pa je prišel sprejem, hotel sem, da bi bili z Judy dokler ji ne dajo pomirila, a ne pustijo, zbasali so jo v kletko, njenega pogleda ne bom nikoli pozabil – videl sem jo zadnjič.
15.10. ob 10:56 me je poklical dr. Pečar in mi povedal, da Judy mogli pomagati – imela je tumor čez 90% pljuč.

Št. KKMŽ 014779277

matjazu,

ja….zadnji pogled ti ostane v spominu vse življenje.Ne samo pogled.Vse kar vidiš tisti trenutek.
Meni se je nekaj podobnega zgodilo pred sedmimi leti.Vse je še tako živo,da me,kadar se spomnim, boli,kot prvi dan.
Čas ni prinesel nič, še najmanj pozabo.

Morda bo pri tebi le drugače.Želim,da bi bilo in sočustvujem s teboj ob izgubi psičke.

Lep pozdrav

Daisy, hvala za info.

Demi

Vprasanje malo izven teme-glede KKMŽ (saj to je pri veterinarski fakulteti, ne?). Zanima me namreč ali so odprti celo leto? Meni se je namreč letos začetek februarja (6. in 7. 2.) zgodilo, da klinika ni bila odprta ne v petek, ne v soboto in nikjer ni bilo nobenega obvestil. Sedaj pa res ne vem….
Na žalost se zgodba ni srečno končala, zato me to še danes muči.
Hvala

Malenkost. Odprti so med tednom od 8-20, sprejem do 19.30, v soboto od 8-14, sprejem do 13.30. Nedeljo in prazniki zaprto (zaenkrat, nameravajo pa uvesti 24-urno dežurstvo). Najbrž se je zato zgodilo, da so bili zaprti 6. in 7. 2., včasih okoli praznikov vzamejo kolektivni dopust.

Matjaz zal mi je za tvojo Judy! Sama res nimam zalostnih izkusenj s klinikami!
Do sedaj sem bila lahko zraven dokler ni pomirjevalo prijelo v vseh treh primerih. Ciscenje zob, sterilizacija in kastracija! Ciscenje zob na podmilscakovi, oba operacijska posega na gorkicevi. lp

Iris Selan je zame poden od veterinarke. Oprostite izrazu, vendar imam katastrofalne izkušnje z njo. Prevzetna, vzvišana ….

Barbara Uršič s Podmilščakove je “naša” veterinarka zadnjih 6 let. Toplo priporočam. Na Podmilščakovi imajo tudi strokovnjake (gostujoče) iz Klinike za male živali in prav eden izmed njih (žal pozabila ime), strokovnjak za ortopedijo je dobesedno rešil mojega terierja.

dr. Zorko

New Report

Close