Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina KJE SO ZAUPANJA VREDNI VETERINARJI?

KJE SO ZAUPANJA VREDNI VETERINARJI?

Mi smo svoje kosmatince vozili ves čas v Kranj, pa smo mislili no ja, je pa že tako s temi veterinarji-malo bolj po domače.
Potem smo enkrat potrebovali veterinarja v nedeljo in smo pristali v Škofji Loki, pri dr. Dašič Ivoni. Zelo požrtvovalna in prijazna zdravnica, ki si za žival, ki potrebuje pomoč res vzame čas in naredi temeljit pregled. Točno ve kaj je treba narediti, brez da bi jo vprašali (smo prišli ker je kužata povozil avto), je povedala tudi, kaj je narobe z njegovimi očmi, pa smo ga zato že več let vozili v Kranj. Je pa tudi zelo priročna. Vse (infuzija, slikanje…)brez težav naredi sama, brez pomočnikov, ki jih ob nedeljah ni. Ko smo hodili na kontrole, je ni bilo več, ker baje tam samo občasno dela (a kdo ve kje je drugače??), je bil tam dr. Bernik Staš. Tudi zelo super. Imajo pa še eno zdravnico, tista pa ni preveč ne prijazna ne strokovna.
Vsekakor na Gorenjskem Klinika Loka, ampak je res za vprašat, kdo dela!

Prisegam na Veterino Trstenjak – Zajc! Npr. plačaš operacijo – previjanje zastonj; ni čakalnih vrst; prijazni;… Nekoč sem potrebovala nujno pomoč v nedeljo in sem jo pri Trstenjaku dobila,… V glavnem SUPER!
Veliko sreče z našimi ljubljenčki in čim manj obiskov na veterinah vam želim!
Mojca

Ali ima kdo kake izkušnje z ambulanto Nabergoj iz Moravcev?

še vedno zaupam kliniki TRSTENJAK na GOrkičevi,še posebej dr.Zajcu.
Za mojo kužo je ,povsem,odkrito povedal….’do sem vem,dalje ne znam in ne bom’.
Zaninovič pa je vlekel in vlekel in vlekel…..seveda denar.
Kuži,za ušesi,popolnoma izpade dlaka pa nihče ne ve zakaj.

LP

V Novem mestu jih gotovo ne boste našli. Žal. ;(

Mi pa imamo z dr.Ostermanom zelo dobre izkušnje in marsikdaj gremo z našim španjelom kar h njemu, namesto tu v Lj.

Nm, če ti nisi imel/imela dobrih izkušenj z njimi, še ni rečeno da so tudi v resnici vsi slabi. Poglej, jaz sem imela dobre, ti očitno slabe izkušnje. Toda tako jaz jih ne morem hvaliti da so zato najnajnaj na svetu, tako ti ne moreš prepričevati ljudi, da sa najbolj slabi. Imam prav? Vsi pa lahko povemo svoje izkušnje in na podlagi le-teh se potem ljudje tudi odločijo kam bodo odpeljali svojega psa. Morda ne bi bilo slabo, če bi te svoje, tako negativne izkušnje, tudi malo opisal/opisala.

Če si prebral/prebrala vse poste, potem si lahko videl/videla, da so tudi na drugih, mogočnejših klinikah “slabi” veterinarji.

Lp, Saška.

Lisa, me veseli, sva že dve. 🙂 To samo potrjuje tisto, kar sem že napisala zgoraj osebi z nickmejnom nm.

Lp, Saška.

In jaz sem šele sedaj prebrala tvoj post od zgoraj in se popolnoma strinjam z njim. Razlika je tudi v tem, da nimaš občutka, da gledajo samo na to, kako bi ti izpulili čimveč denarja.
Včasih smo bili kar presenečeni, ko nam obiska sploh niso zaračunali, kljub pregledu in času. Tega v Lj.še nisem doživela.

Točno tako kot praviš Lisa.

Jaz sem šla tudi, po moji logiki, na pregled kužike, kjer jo je dr. Osterman pregledal, pretipal itd, tudi ven iz klinike smo šli, da jo je lahko opazoval pri hoji…na koncu pa smo se še lep čas pogovarjali kaj bi bilo za njo dobro, kaj naj še poskusimo itd….meni je bilo že kar nerodno češ koliko časa jim bom vzela itd, in ko smo zaključili, sem avtomatsko vprašala koliko mu/jim dolgujem, pa je rekel nič. Nisem mogla verjeti, saj vsi na dolgo in široko pišejo le o tem, da se gre veterinarjem samo za denar.

Lisa, me veseli, da nisem edina. 🙂 Pa tudi pomeni mi veliko, če preberem še kakšno pohvalo: konec koncev vsi želimo svojim kužkom, pa tudi drugim živalcam, vse najboljše. Kajne?

Lp, Saška.

Dragi Saška, Lisa in vsi ostali, ki vam ni bila všeč moja pripomba!
Se opravičujem in mislim, da nima nobenega smisla, da si moje mnenje tako ženete k srcu. Seveda sem prebrala ostale maile in tudi sicer vem, da vsi nikoli ne bomo zadovoljni z vsemi, da naša mnenja ne morejo biti enotna, da so naše izkušnje različne…
Izhajam iz osebne izkušnje, ki se je zelo žalostno končala, čisto po malomarnosti, hudi malomarnosti! Poznam tudi veliko drugih zgodb iz “naše” klinike v Nm, kar nekaj ljudi pravi, da svoje kosmatince ne vozijo tja niti na obvezno cepljenje…
Meni se zdi, da ne znajo drugega, kot za vsako malenkost z injekcijo “čopat” antibiotik. Ok, pa po novem premorejo celo rentgen in to je tud vse. Sicer pa še ubogega mikroskopa nimajo (ali pa ga ne uporabljajo?) Seveda bi šla lahko opisovat v detajle, a se nočem izpostavljat, že sedaj vidim, da bi bilo bolje, da bi od začetka molčala…
Osebno bi si zelo želela kakšnega mladega veterinarja/ke, takega, ki je doštudiral iz področja malih živali, ne pa naredil neke specializacije, ki ima živali rad in se jih ne boji…
To je moje mnenje, seveda imate lahko vi svojega.

Nm, ne vem zakaj si užaljena, ali pa samo jaz imam tak občutek?
Saj s Saško nisva pobijali tvojega mnenja, ampak sva samo povedali svoje izkušnje z Nm ambulanto.
Če so tvoje izkušnje z njimi res tako slabe, te popolnoma razumem in bi mogoče tudi sama tako reagirala… ampak niso, res sem zadovoljna z njimi.
Prav tako pa je res, da bi se ti to, kar se ti je zgodilo tam, prav tako lahko zgodilo kjerkoli. Tudi veterinarji so ljudje in tako tudi zmotljivi.
Lep pozdrav
lisa

Ne Lisa, sploh nisem bila užaljena, a imela sem občutek, da so se ostali “forumovci” mirno pogovarjali o svojih, sicer zelo različnih izkušnjah, mi Dolenjci pa smo šli “na nož”. Glede na to, kako prijazno si se mi odzvala vidim, da sem sprva dobila napačno predstavo, kar me zelo veseli ;)) In vesela sem, ker imaš dobre izkušnje. Toliko bolje zate, saj imaš veterinarja v domačem kraju, mi pa… malo dlje.
Lep pozdrav iz Nm

nm napisal:

> Osebno bi si zelo želela kakšnega mladega veterinarja/ke,
> takega, ki je doštudiral iz področja malih živali, ne pa
> naredil neke specializacije, ki ima živali rad in se jih ne
> boji…
> To je moje mnenje, seveda imate lahko vi svojega.

Žal takega pri nas ne boš dobila. Študij veterine je namreč za vse enak, nihče ne študira samo male živali ali samo prežvekovalce. V zadnjih letnikih so sicer razni izbirni predmeti, kar pa je tudi vse. Usmeritev oz. specializacija veterinarja je tako odvisna od tega, kar ga bolj privlači in od službe, ki jo uspe dobiti.

Ninch

Obrne se mi pri postih: so zašuštrali oči……ugotovili, da nič niso ugotovili, ……..slišala sem za (hvala bogu za anonimnost draga Luna)……za vsako malenkost (laik VE kdaj gre za malenkost in kdaj ne, mar ne?)čopajo antibiotik….in ugotavljam , da so pravi pacienti veterinarjev LASTNIKI živali in ne dom.ljubljenčki.

Delala sem na dveh ljubljanskih klinikah… in povem vam samo nekaj. Če bi vedel, kaj vse se dogaja za tem, ko pacient stopi ven iz ambulante, vam garantiram, da se ne bi več vrnil nazaj. To velja predvsem za kliniko, kjer delajo večinoma ženske… Za kozlat.

Glede strokovnosti na vseh področjih je to še vedno (žal) univerzitetna klinika. Ne govorim na splošno, ampak tam imajo vsaj kardiologa, interniste, dermatologa, endokrinologa, dost dobre kirurge( s parimi izjemami), rentgenologa.. žal pa je odnos tam katastrofalen.

Sama vozim svojega psa k Zaninoviču.. mu najbolj zaupam. Je pa seveda odvisno na koga naletiš.

Trstenjak Zajc !!!!!!!!

Jaz sem muco odnesla na operacijo (zlom stegnenice) na Gorkičevo v Lj.

po obiskih vseh, ampak res vseh klinik v Lj, je edina klinika ,ki ji zaupam na Gorkičevi , klinika dr.Zaninovića

TRSTENJAK!!!! Dr. Zajc v LJ!!
Sicer pa na Gorenjskem Veterinarska praksa Tenetišče, Dr. TAcer!
Najboljši živinozdravnik.
O Dr. Čop pa ne bi izguvbljala besed, saj tudi teh niso vredni…
Toliko!

New Report

Close