Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Kje so najmanjše dobe za magnetno resonanco?

Kje so najmanjše dobe za magnetno resonanco?

To ni je res.Jaz mam napotnico pod hitro in morem čakatj 3 mesaca.Drugam povsod rekli ne prej čem čez 6mesacev.

Zaradi bolečin v ledvenem delu, ki se širi levo na “zunanjo” stran, v smeri kolka bom dobil napotnico. Sem pa gledal čakalne dobe za Hitro in pod 3 mesece se ne dobi nikjer, pod nujno pa menda ne morem dobiti. Imam hude bolečine in včasih je res težko. Naredil sem ultrazvok in RTG vendar ni pokazalo nič drastičnega. Trenutno uživam protibolečinske tableta venda jih bolj slabo prenašam.

Ali imate kake izkušnje kako priti na napotnico čim hitreje na vrsto? Cene so zelo visoke, sploh ker bi moral narediti dve sliki. Razmišljal sem tudi o pregledu na Hrvaškem, ZZZS menda tudi povrača stroške za tujino, ne vem pa, če to pride v poštev v mojem primeru.

Zanima me še to, če mi naredijo pregled v ledvenem delu, ali to pomeni da slikajo samo križ ali cel predel, torej od križa levo in desno proti zunanji strani telese. Predvidevam namreč, da je razlog bolečine tudi v narastišču mišic.

Ne razumem sicer tega našega sistema, menda so take čakalne dobe ker so tako zasedeni, ampak če plačaš imajo pa vedno čas. To je naša zdravstvena politika, samo lupljenje pacientov in to po vsem tem, ko tako vsak mesec plačujemo zavarovanje. Ko sem delal sedaj druge preiskave so mi povsod tvezili kako gužvo imajo, ko sem pa prišel na pregled nisem videl nobene gužve.
Hvala.

Predlagam Zagreb. Samopl ačniško si na vrsti v nekaj dneh, cena pa je bistveno nižja kot pri nas (180 evrov). Slika zajema celotno področje v nekem nivoju.
Srečno!

Pri meni je tako, da bi verjetno moral opraviti dva slikanja, kolki se slikajo posebej, no vsaj kolikor sem zadledil. Rtg kolkov je bil bp, se mi pa bolečina širi rahlo navzdol po zadnjici zato sem malo v dvomih tudi zaradi tega.
Upam da razrešim to moje stanje. Vse to me že kar ubija.

V pomoč pri iskanju najkrajših čakalnih dob morda tudi tale stran:
http://www.kvipu.com/zdravstvo/

Pozdravljeni, delil bi moje izkušnjo v MRI Fontana Maribor. Osebje je vrhunsko in zelo prijazno, sem pa imel težavo z kvaliteto MRI kolena.

Med pregledom sem se namreč zgleda premaknil (kar je čisto moja krivda), vendar tehnik tega ni opazil. Ta MRI sem nato nesel ortopedu, ki mi je pa rekel, da je MRI neuporaben in ga moram ponoviti. V telefonskem pogovoru z Fontano, v katerem so bili zopet zelo prijazni in ustrežljivi, so mi sicer razložili, da normalno to opazijo in ponovijo samo tisto sekvenco. Na žalost pa mi to sedaj ne pomaga, saj moram ponovit MRI zaradi česar moram ponovno v čakalno vrsto tako za MRI kot za Ortopeda.

Na kratko:
– odnos: vrhunski, zelo prijazni (čisto resno)
– kvaliteta: nizka

New Report

Close