kje shranjujete kruh?
No, meni so kruhovniki vseh vrst premajhni in grdi. Še najbolj prisrčni so tisti keramični, podobni našim čebulnikom, le nekaj večji, ki jih je ponavadi videti v angleških kuhinjah, a za naše potrebe spet premajhni. Pa ne da bi šlo za blazne količine kruha, stvar je v tem, da kruh nimamo narezan vnaprej, ampak ga režemo sproti. In v 95% je naš kruh v obilki hlebca, ki ga v običajne kruhovnike ne spraviš. Naša rešitev je košara za piknik (tista, ki ima dva pokrova, na vsaki strani roča enega), notranjščina je “oblečena” s platnom, pritrjenim z ježki, košaro pa imamo kar v kotu na pultu. Lično, dovolj veliko, zračno in enostavno za vzdrževanje.
Jaz imam vecji predal v katerega spravimo pleteno kosaro obleceno v platno. Na kosari imam leseno desko z rezami na njej pa je ves cas noz za kruh. V kosaro grejo vse vrste in oblike kruha in ostalih pekovski izdelki.
Tako mi je zelo vsec, ker je kruh vedno pospravljen in tudi z drobtinami ni tezav.