KJE NAJTI DELO V FRANCIJI ==IHCEMO STROKONJAKE===
PPOZDRAVLJENI VSI
V tej rubriki pa vam bom ze gdaj pa gdaj dal novice ,da veste vi v sloveniji v kateri
stroki se najbolj ihcemo kvalificirane delavce
Danes sem zvedel da v Franciji manjkamo okoli 4000 ljudi v stroki
Mesarja in na vsem okrozju tega poklica kar se okoli mesa vrti
se pravi tudi v stroki ljudi delajo v Charcuterie se pravi poklicni ljudje
ki delajo klobasse za kuhanje in opecene , pastete prsute in tudi vsa jela
ki so ze prej pripravljeni v tem odelku priprave zivil kar je ze kuhano
..Jas ne povladam prevec se slovensko
pa glejte prevod poklica —BOUCHER —-CHARCUTIER in TRAITEUR
v teh treh poklicih je kot sem rekel treba 4000 delovnih ljudi kjer rabijo takoj
zaposliti ljudi v tem poklicu …to je pri vecjh — privatnih mesarjih –1400-1800eu
pa tudi mesarji v veletrgovinah katere imajo svojo lasno mesarijo ter
sami izdelujejo njihove izdelke v lastnih ateliers -tovarnah 1200–.1400eu .
je pa tudi dosti dela v industrijalskih mesarnicah katere zacenjajo delo kakole
cez ena velika vrata pridejo tovornjaki z kravami ovcami in in svinjino pa perutnino
zivimi seveda to je vse pobitio in na velike komade izdeljeno potem pa to gre tam
kjer delajo vse vrste izdelkov recimo spet prsut speh condiciniran klobasse pa
tudi frisni zreski itd itd ..v teh podrocjih lahko zelo na hitro dobis dela v teh mesnicnih tovarnah
place bojo izmet 1200 in 1400 eu ..seveda kasneje pa si lahko dovoscis da se das na svoj racun
das in pa se vec kasneje zasluzis se pravi od 4000–6000 euro ..
Evo vam za ta poklic ce ste vi solani v teh poklicih pa ce mogoce z 5-10 letih delovne dobe za vami
Ce ste vi v tem casu stroke brez dela in da stojite in plesete po eni nogi bres da bi vedali kje bi
postavili se drugo nogo — pa je cas da se zbudite ter vzamete net in ihcete v teh poklicih glejte imena
izpisana po francosko zgoraj
pa ihcite v Boucherie ,,Charcuterie “” Traiteur .. poglejte tudi v industrialski mesarni In pisite prosnje …
Za delo enkrat vam bojo odgovorili ..To je veljavno za mladence ki bi se radi poklica v Franciji naucili ..
pri tovarni “”STEMELIN “” mesto je”” LES ECHETS “” 01390 Francija
Ce bi radi v Franciji poceli je boljse da zacnete v eni privatni tovarni ali v tovarni supermarketa
=velitrgovina .. ker vam nebo treba govoriti z strankami ki vam narocuje kar hoce ..ce françosko govorite
to je pa prima ali pa tudi italjansko ali anglesko …ce pa vi govorite nemsko pa ihcite delo v OKraju
ALZACE In LORAINE v Franciji to je ob meji z Nemcijo in tam govorijo nemsko ..recimo v okolici
STRASBOURGA 150 km po dolgini meje med Nemcijo in Francijo ..seveda pa ne vec odaljeno od meje
najvec 30 km znotraj v Franciji — ce ne judje dalje ne vejo nemski jezik …
UPAM DA BO GDO NASEL TA POST IN DA SE BO ODLOCIL DA GRE NAPREJ …V FRANCIJO
Ej ti Kloaka iz Kaminjona, jaz bi na tvojem mestu malo pogledaval nazaj za seboj, ker te bodo slej, ko prej zagrabili ” uni v tabelih haljah”. Pa, da ne bo pomote, to ne bodo to tej tvoji MESARJI ampak lar tazaresni dohtarji. Takrat ti tudi tvoja namisljena Francoscina ne bo pomagala.
izgleda da sem naredil velik vtis, ce ze ne dober, saj me nenehno vlacite po zobeh kot stare babe.Sicer mi je vseeno, toda lepo vas prosim ne me primerjat s tem tepcem iz Lyona, kajti to je res zaljivo. Hvala.
Navedeno
[code]
Ce ste vi v tem casu stroke brez dela in da stojite in plesete po eni nogi bres da bi vedali kje bi
postavili se drugo nogo —
[/code]
.
Jaz bi postavil drugo nogo tako globoko v tvojo rit da bi ti pri gobcu ven pogledala, Lovro blizu Lyona
N e davite se ko svinje katerim ste bolj podobni po vasem ponasanju proti drugim ..
Moj prispev je namenjen Slovencem kateri se tam nahajajo brez dela in tezko
zivijo , z tem kar jim drzava pomaga .. Slovencem v tujini pa jas ne govorim ker so tak vazni kot
kurjev drek ..saj vidim kako se oni name vrzejo kot stare lisice da bi koga razkosale .
Ostanite med vami pa nemesto da odprete vas velik gobec samo o sebi se bavite .Ta net naslov pa ni vas ..Pa vsak lahko kaj pise kar ima za povedati Danes pa sem vam ogledalo prinesel –> sledite Kmetavzarji poglejte se notri
Ce pa je moja slovenhcina zelo zlomljena to je pa zato ker nigdar nisem nikogar iskal niti v dezeli niti v Franciji… Cisto malo sem jugovicev videl ali slisal pa so to ble barabe lopovi katere so se vazile kot napihnjene zabe ..Malo takole kot Brit ki samo mrznjo in bedastoco naliva vse skozi kjer pride ..videl sem da sem mnogo napak naredil na mojem zadnjem prispevku — kateri o delu v Franciji govori . Cetudi je slabo napisano pa bojo tisti slovenci ki so doma veseli ce kaj najdejo -tisti kateri nimajo nic v kroznik svojim dati –pa ce je samo en sam qui se odloci in korak prestavi drugje in uspe to pa mi bo veliko veselje –da bi pomagal komu –to pa zares ni vas (vsi tisti ki so kritizirali -kmetavzarji)—ni vas lietmotiv zivljenja– moj je pa tale—pusti bedake med njimi in pomagaj tistim ki imajo potrebo in zares mislim da je to bolj temeljno kot pa vasa zabja pena …Zdaj ko pred polnim kroznikom sedite sploh vec se ne spominjate zakaj ste v tujino prisli ..Pa samo kar vam je nasprotno da bi se kateri drugi uspel bolje kot vi —Vi ki se se bolj za Angleze ali francose delate in v stran pogledate kadar nesrecneza vidite -ali pa ste zeleni ce en drugi ima lepsi avto kot vi .. Vi ki se sopirite kak ste prima bogati — To pa je tipicno Slovensko ponasanje da bi en drugega pozrli …Takih pa sem na stotine poznal ze ko sem majhen bil –na mojem delu v Ljubljani Vse skozi kje je blo slovencev je po napihnjenem dreku smrdelo ..Pa vidim da sem zares prav naredil da se rogacev resim …
Tak si pijan da sploh ne ves kaj ti pises
ti takole govoris kot da bi celega zivljenja ne mesa jedel**
pa je bolse v Franciji mesar biti kot kmetavzar v Angliji
kadar govorim o kmetavzarjih to niso kmetje pac pa
inkulti kot ti britisman ki se za vse vrste imenov skrivas
ker bi nas rad preprical da ste vi ena velika skupina ..
samo ena taka svinja postoji in to si ti sam z tvojo zuto
skostrano anglezinjo ki ima frizuro kot kosara na glavi
take prave angleske lepote –pa sreco za tebe da tak pijanec je
sploh lahko eno osebo zenskega spola najdo ..ti bi se bil
moral z oslico poskakat bi ti dala sina ki ti bi bil cisto podoben ..
Lovro ti zgubljena starina, zapri gobec, ker ti posteno zaudarja iz njega. Kako moras presedati sele Francozom. Sedaj sele vidim zakaj pravijo, da je v Franciji toliko ciganov. Vse bi vas morali deportirati nazaj v Alzirijo.
pa kar pridi sem v lyon da ti jas tvoj gobec skracim pufasti peder kar si ti
tvoja mati je bla oslica da je takega osla povrgla
ce si v Franciji kar pridi te cakam da ti gobec razbijem lahko je da
ti pisaris tvoje svinjarije zadaj tvojega racunalnika samo vzemi korajzo
pa pridi mi to reci v obraz z tvojo svinjsko glavo pijano od brita ki
se vse skozi za drugimi imeni skriva ..kmalu bo te vrag vzel
Ali mi lahko kdo odkodira, prevede, pove…itd., kaj govori moj predhodnik. Kateri jezik je to? Ce je Slovenscina, te je lahko sram, da se imas za Slovenca…ti Francoski cigan!
Vst
On je clan romunske ciganske druzine ki so so se priklatili v slovenijo v casu Jugoslavije. Tam je moral v osnovno solo in ziveti v stanovanju. Pa kaj bom govoril saj vsi vemo kaj so cigani, ali ne?V soli so ga stalno tepli ker je vedno kradel svincnike ,in vse ostalo itd.Ko so v stanovanju pokurili vso pohistvo in parkete so usli nazaj v hosto.Ker se je to ponavljalo so se oblasti navelicale in jih pustil na miru, kjer pac so postavili svoj sotor.Kako je prisel v Francijo ne vem, pac pa stavim da ne legalno. Nihce ne mara ciganov se manj pa francozi.zato tudi tam ni nasel kar je iskal, nicvredna saga se torej nadaljuje.Sedaj se pretvarja da je Slovenec, ker to je edini jezik ki ga do neke mere obvlada, ce se lahko to rece.Se mu zdi fajn da je nategnil par bralcev, tudi mene od zacetka, priznam. Toda kar je prevec je prevec, kaj ta cigan klobasa, saj ni zacetka ne repa. Sigurno ne pozna nobenega slovenca v franciji ki bi mu pomagal pisat. Zakaj ne pozna nikogar? Zato ker se noben slovenec noce druzit z ciganom.
Lp
ti pa prav po slovensko govoris in se izrazas kot stara posrana kurba ki je dala svojo rit anglezom
zdaj pa si tak HS da so te zaprli na otok wait prav takole kot so prej zapirali francozi na “”Chateau dif
ali v GuYANE pazi brit da se v tvoje stare gate ne poserjes ko se sopiris
Pa kot sem ti ze rekel””” LES CRIS CRIS DES POULETS N ‘EFRAYENT PAS L’ EPERVIER “”
TI PA TAK FINO O CIGANIH GOVORIS KER SI TI SAM CIGO IZ KOCEVJA
TAM TI JE””” MEDVED JEBAL BUKVO RODIO SE CIGO BOSANAC “””
Ma ca ti dolazio u sloveniu pa su te bacili cros obalo i ti si plovio i plovio sve do engleske
ajde cigo spavaj sutra ces da obradis tvoj kupus i ces da ides u brda sa ovcama Tamo mora da bude ovca i posebno puno budala .Ma co ti lepo tamo stari cigo pijani ..
no sedaj si povedal iz kje si. Kar je sigurno, je, da Nisi cigo iz Lyona temvec cigo v Lyonu. Cigo ostane cigo kjerkoli je. Ne znas slovensko ne znas srbohrvasko, neznas francosko,ali anglesko kar spravis skupaj je ciganscina. Ne pripadas nobeni zgoraj navedeni naciji in verjetno si se odvojil od svojih ciganov zato si tako zagrenjen. Postal si NIHCE nonpersona, izmecek clovestva.Ne bi bil rad v tvoji kozi Lovro!!??
PS: Ta spletna stran je za slovence, nehaj se vsiljevat.Nisi dobrodosel.Fuck Off!
he ne ti pa si za km dalec
jas sem samo opravil moje vojne dolznosti
pa sem bil z tvojimi hajvani bosanci ko pa sem moj cas izgubljal sem se tudi
tvojega bosanskega jezika naucil tak ti se eno kolo napisem da nama ti zvizdas
pjesme stare za vreme sto si ovce cuvao kot bihaca da te osal pojebe ti
si veliko govno
Kaj je ZVIZDAS ? in kaj je OSAL kje na svetu govorijo tako. In kaj pomeni HAJVANI. Mislim da si sproti zmisljujes . To pa kar se razume je vedno isto, sama gnojnica ker drugega ne znas,prostak. F u c k o f f.
Zdravo. Meni se zdi prispevek o primankljaju mesarjev in ljudi v mesni proizvodnji zelo uporaben. Zakaj pa se ne bi kaksen Slovenec odlocil za kaj takega ob branju tega.
Ali moramo biti res usi zdravniki in odvetniki, da smo kaj vredni?
Prevec imaste casa, da se pregovarjate in psujete po tem forumu.
Vidva, Brit in xxxxxx sta pa za ozent. Prav res.
Lep dan.
Slo, Slo,,,
To je zato ker ta Lovro , ki ne zna drugega kot psovat, se pretvarja da je slovenec, se pravi da laze, in kdo verjame laznjivcu ni vazno kaj pravi. On je cigo.Ta tip je pokvarjen kot so vsi cigani. On ima svojo agendo, pazi se ga!
4000mesarjev rabijo takoj v franciji, pa kaj.Kaj ste tako naivni slovenci. Sicer pa kakor vam pase.
Francija ima okrog 70 000 000 prebivalstva
Lp Brit
cigo to ti ves ker to poznas smrdljivec stara flasa vinase
kaj si pa ti pijanec zamisljas da si ti en pijanec ki laja na vse tak si neumen da sploh ni reci da te opisem
kar pa zadeva delo v eni ali pa po drugi stroki pa je v Franciji kot v vsaki drzavi je karenc v nekem poklicu ali drugem poklicu drugje jih je pa prevec -to se zgodi se od enega do drugega okraja
Zato ker to ljudje nevejo tudi da v tej ali drugi stroki manjka mojstrev ali pa tudi kvalificiranih delavcev
pa tudi je dosti ljudi ki nemarajo obdelovati meso ali napraviti klobasse ali krvavice zaradi krvi . pa ti sploh se ne zavedas da bi blo mogoce da je tudi v eni drzavi kot Francija kjer imamo vec kot 3 miliona brezposelnih ljudi .po drugi strani pa nam manjka veliko kvalificiranih delavcev okoli 300 tisoc to razdeljeno med gradnisko kovinarstvo informatiko mesarstvo , bolniske sestre jih uvazamo iz bullgarije in iz spanije .Doktorjev na kmeckih okolicah kjer je treba visite na dom po hribih se voziti ali v zapusscenih kmetijah , tam pa mehcani sploh ne marajo iti ker zasluzka je manj dela in voznje ter stroskov veliko vec ..tam bi zasluzili samo do 6000 eu v mesto pa 15000 mesecno .
vse polno je takih primerov pa tudi to leto na atlanskem morju od Bretagne pa do okolice Anday pa jim manjka strezilnic v restauracijah in kuharjev nemogoce za dobiti v poletno delo .tu pa jih manka ob obali okoli 2500 ljudi za sezono . pri nas v sloveniji pa se ljudje tresejo za eno delo za 500 do 700 euro kadar jih dobijo v Franciji manjkamo rok ..Kaj ti bo pa odneslo ce das informacije drugim BOSANSKI CIGO KAR SI TI se se zmeraj bojis da pridejo k tebi da ti tvoj puding pojejo .Ti samo uzivljas kadar ves da imas vec kot drugi mene pa trebuh zavija ce vem da je lacnih otrok
drugje pa izobilja ali dela nekritega ..To pa je razlika med slovenci ki zivijo v Franciji kateri zelijo drugim pomagati ALI tistih ki se se bolj za angleze vzamejo, ti so pa izdajalci in ku-rve take kot ti prasi-ca
Kar zadeva dela hocem reci nekritega dela je vceraj o tem govoril na Fr 2 v informacijah ..
pa je rekel da po eni strani je vec kot tri milione brezposelnih na borzi dela po drugi strani pa
je 200000 do 300 tisoc delovnih mest kjer pa ne dobijo delavcev ..poglejte na sit Fr 2 info
je se ena rubrika izpisana o temu in to poklic za poklicom kje je potrebno delovne sile .
Holande je tudi obljubil da bojo borze dela predlozile stage za reorientacijo brez delavnih da se teh novih
poklicov izucijo.. Ker je vseeno bolje okoli 45–50 let ko te je podjetje ven vrglo (ker prevec drago kostas
mladi diplomiran pa bo pol manj in se niti bolan nebo ) hocem reci ce ta clovek se na hitro drugega
poklica kjer je se delodajalcev ki sploh nemorejo nikogar dobiti , z tem poklicom bo med 1200 do 1500
eu zasluzil ce pa do konca caka da je delovne podpore konec se pa kar na socialni znajde z samo
400 euro to ni zadosti da zivi v stanovanju in je prevec da umre pa crkotinja postane ..
Zato ce dela nimas v tvojem poklicu se je treba informirati kje je se dela in v roke pljuniti namesto da
cakas da ti salo z neba pade … ker je prevec ljudi ki so preponosni da bi ta drugi poklic opravljali ..
pa rajsi na borzi cakajo ko je pa te konec pa se na cesti znajdejo ker stanovanja ne morejo vec
placevati ..Zato poglejte na netu kar sem vam omenil in ne bojte se tujine ni tak hudo kot si tam
zamisljamo , samo korajzo je treba imeti da nam delo ne smrdi ..
Ne vem ce se bi se jaz spravil v to polemiko, zal ne – Lovru bi svetoval, da naj malo bolj cita slovenske medije od otroskih pravljic naprej, da bi obnovil osnovnosolsko izrazanje – na netu je tudi mozno sledenje casopisov- v Sloveniji preko dnevnih medijev Delo, Dnevnik Vecer – enkrat na teden pa lahko bere se Dolenjski list – za ponovno ucenje in dobro izrazanje slovenscine pa kar na Radio Sraka ( http://193.105.67.24/streamredirect/8006/stream.m3u )
Kljub temu da sem ze 47 let v Franciji si ne bi upal na forum z tako slovenscino – Resda sem bil v mogoce kakem drugem socialnem “milieu”ju kakor Lovro – mon petit Laurent – pa tudi v Lyonu sem diplomiral na Institut catholique – najprej turizem potem pa se biologijo – Pred 40 leti sem pa delal v potovalni agenciji Wasteels v Lyonu – mogoce si kdaj naletel name v agenciji ali mi ni to ostalo v spominu.
Kar se tice dela – kriza v Franciji je tudi tako ” 3.279 miljona brezposelnih od tega pa 2.747.200 brezposelnih dobiva pomoc ” resda je nekaj deficitarnih poklicev – natakarjev kuharjev – samo a so sedaj mladi za strezbo pripravljeni delat 14 ur na dan … Lovro si videl pred dnevi dvevnik na FR 2? Jaz bi tale tvoj stavek prevedel boljse : .Doktorjev na kmeckih okolicah kjer je treba visite na dom po hribih se voziti ali v zapusscenih kmetijah , tam pa mehcani sploh ne marajo iti ker zasluzka je manj dela in voznje ter stroskov veliko vec ….
Zdravnikov manjka na podezelju, kajti bolnike je treba obiskovati na domovih na obrobnih kmetijah , samo v take kraje zdravniki iz mest nocejo, kajti manjsi je zasluzek, ki ga poveca strosek obiskov na domu – posledicno manj obiskov v zdravniskem kabinetu Dalje nocem iti pa brez zamere Lovro
Kranjec (carniolan) iz Alvernije (Auvergne) in tudi iz Suhe Krajine (po 6 mesecev tu in po 6 tam)
ne mores ucit starega psa novih trikov, pravi star angleski pregovor.
Forum je zaprt za komentiranje.