Najdi forum

kje najhitreje do hise

mene pa zanima kje po svetu je najlazje priti do svoje hise z povprecnimi dohodki ?
nekje je pisalo da v Sloveniji rabis 16.5 leta do enega osnovnega dvosobnega stanovanja, v Texasu pa le 2.6 leta ??
a mi lahko nekdo potrdi da je v manjsih mestih v ZDA res tako velik standard za povprecne place ?
kasne izkusnje imate s tem Slovenci po svetu ?
pri nas s povprecno placo delas za povprecno hiso 25 let !!! ce seveda zdrzis brez hrane

Jaz se ne strinjam, da je v tujini s povprecno placo lahko odplacat hiso. Ne morem ti pomagat s konkretnimi primeri, ker se tu (AUS) ljudje ne pogovarjajo o svojih financah, moj primer pa ni tipicen.

Tale casopisni clanek je iz leta 2008, se pravi pred krizo (ceprav te uradno ni bilo v AUS).

Kot vidis, clanek pravi, da s povprecno placo ne mores placevati kredita. Ali je to v vsakem primeru res, ne vem. Je pa verjetno tezko – ravno tako kot v Sloveniji.

Na Švedskem je veliko lažje prit do nepremičnine. Ponudba je večja, cenovni razpon tudi. Preverjeno v praksi.

V Bangladesu, Iraku ali Avganistanu bos najdel veliko praznih his zastonj namrec lastniki so vsi v evropi.Lahko tudi probas v Lagosu na plavajocim smetiscom city.na tako zvanem”floating city”
Lp, upam da ti to pomaga!
Brit

precital sem tvoj odgovor glede kupovanja his v drugih drzavah

pa sem bil zares presenecen da si ti taka kurba po tvojih odgovorih

ali je sploh mogoce da je kaki clovek bolj abjecten kot ti

jas vem da ti je vino in pivo zmesalo to kar ti imenujes glavo

pa ti bom se rekel da se opicjo rit bolje spostujem kot pa to kar ti rabi za usta

za koga pa se ti vzames stara kurba pijana kot ti da takole odgovarjas slovencem

ce te njihova vprasanja niso vsec pa zap in gotovo

kako sliko ti dajes od slovencev v svetu ce se ti tudi takole ponasas proti drugim **

pa sem skoraj siguren da ti rit anglezem lizes ker samo pederji se takole obnasajo

kot ti ..vseskosi ces tvojo pisarijo pa zacutim samo mrznjo do slovencev

pa ves da nas je sram zares kadar to preberemo si rekoc kaki je to presic brezobrazni

katera svinja je to lahko povrgla saj ni mogoce da je on nase krvi on prihaja direktno iz tanzanije

med opicami se je rodil pa se je iz circusa pobegnil ..ti si zares vse kar je drustvo nagrsega naredilo

pa sem siguren dda tvoj oce je bil opicji domobranec ali cetnik da je mogo tako grdo stvar narediti

Seveda je samo en peder kot britich lahko nekaj takega napisal, on se za boga vzame

pa mora to en pijanec biti katerega so slovenci v morje vrgli pa je ta vrag vse do Anglije priplaval

Jaz nimam nic proti bosancem,razen tebe!

Dej TI Lovro rajsi se nauci spet govoriti spet Slovensko, potem pa pametuj ljudem tu gori. Ti nisi nobeden Slovenec, ampak navaden cigan. In teh se tudi Francija sramuje, ker povzrocate nemire in se ne znate socializirati vi paraziti!

Brit, svaka čast na tvoj odgovor 16.11.11 10:48 dobro sem se nasmejal.

Saj za njega lahko rečem, da ima dober smisel za humor.

In zna sprovocirati ljudi. Hvala bogu, da ga imamo tukaj na forumu vsaj ni dolgčas. 🙂

Kje in kako do hiše, v kolikem času.
Za kakršnokoli hišo recimo tule- lesena hiša je od cca 40000€ naprej, pol vrstne hiše 60m2 cca 60000€. Plača recimo 15000€, kredit na 25 let. Mesečni obrok cca 450€. Iz prve roke.
Pišem cca ker nimamo eura. 🙂
Pa nisem v okolici Brita, čisto drugi konec.

Brit, lepo se imej še naprej pa kjerkoli že si.
Če boš kje v mojem koncu te povabim na pir, stanovanje imaš pa zastonj.

V US je povprecna plača sicer zelo odvisna od stata, kjer pac zivis – enako velja za cene nepremicnin.

Napr. za države, ki so bolj odročne (ne ravno California, Illinois, New York itd.) je povprena plača nekje 30k US$/letno.

V mestu, velikosti Ljubljane (to je za ameriške pojme malo večja vasica) kupis “dostojno” hišo za cca. 100k US$ – na hipoteko na 30 let, polog recimo 20k, ostalo kredit, ki pa ne predstavlja bistvenega stroška glede na plačo. Je pa potrebno tudi omeniti, da je davek na napremicnine precejšen, in sicer od 2% letno pa navzgor, odvisno od občine.

P.s. Z dostojno hišo mislim, 3 spalnici, 2 kopalnici, dnevna, kuhinja, garaža in cca. 1000m2 parcele, pa da je vse v normalnem stanju za takojšnjo vselitev. Za 50k pa dobiš taksno, ki je še precej treba “dodelat”

Pusti ti cigane na miru ker ti jim sploh se do pasa ne prides zato kar si ti ena bedasta reva ki se vaznega dela pa tak bedast da si se se sam pohvalil kako ti imas humour pa se podpisal z enim imenom v angleski terminologiji

saj je treba da si sam hvalis ce ne ti nihce ne govori

Bosanac izasao iz brda na oslu zvao se brit

kaka packa kar si pa ti

zdaj pa crkni pa pozabi me malo stari peder

kazi tvomu oslu da ti u brdima guzici ispali

Lovro iz KAMIJONA, pojdi rajsi na tecaj Slovenscine. Mene bi bilo sram, ce bi tako slabo govoril Slovensko. To samo dokazuje kak oseba si. Slabic in prodana dusa…

Jaz bi rekao takole -nemojte ljudje pluvati preko bosanaca, pa mi jesmo vam izgradili sloveniju, mislim fuzine i na sploh, jas vas ne razumijem Neko ovde pita-a vi drugi ajdemo ga na gobec, nije mi jasno pa kaj Vi se ne razumijete izmedju sebe i se prepirate.

Izgleda da ti nisi shvatio, janezu moj.Nemam nista prema bosancima samo onim sto se pretvara da je slovenac. Evo ti.

Ti Si ovdje Bosance pivaj sviraj po guslima i gusti se komsija ima Slanine I Makedonskog vina

prdi komsije mesto da kozlas

Ja dobro okej samo sam hteo uprasati zakaj si slovenci nekako necete da pomognete med seboj. Ja ovdje u Austriji mom zemljaku bosancu pomagam jer ocem da i mojem zemotu dobro gre. Ne morem da mu dam dinar, mu pa pomagam sa informacijama gde ide da radi i da zaradi, pa gde da se nadjemo uvece ( mi zemoti i popijemo i zapjevamo jednu nasu )
Ajde ljudi pa vsi smo nekad bili u Jugoslaviji

Pa svi me zovu Janez
Sem Slovenec, pa me je sram, da se takole obkladate z žaljivkami in ljudem neprimernimi besedami. Pa vidite, da je en Bosanec- Janez bolj človeški kot večina od vas. Konec koncev smo vsi živeli v lepi naši Jugi 🙂
Zakaj si ne bi torej pomagali? Jaz sem vedno za in vedno rad pomagam. Pa še tole: Slovenci smo nasloploh rasno nestrpni to pa zaradi bivše Jugoslavije. Tukajle nima noben nobenih problemov- rasizma ni. Pa verjamete, da mi je bilo čudno?
Janez- svaka ti čast, da se trudiš po Slovensko, ni lahko. Tudi, če delaš pravopisne in slovnične napake te zelo dobro razumem. Če boš kdaj na severu te povabim na pivo.
p.s. tukajle je zelo malo bosancev, hrvatov in slovencev….pa so vseeno vsi dobra družba.

Pa nehajte se obnašat kot razvajeni otročaji, primite delo (pa ne mislim cajtng) v roke in kaj ustvarite. Tako ne boste imeli časa za pisanje neumnosti in razmišljanje o traparijah!

Če bo pa kdo dvomil o mojem IQ- imam uradno od Mense…. 🙂

Vidim da se vi (slovenci ) ce ste sploh slovenci … Ker vecinoma prihajate iz malih krajev ko pa je meja vseskozi nedalec , pa je vseskozi po Sloveniji neka mesanica .Se pravi da so ti super slovenci lahko na pol Srbini ali celotno pa Hrvateki itd . Prej so ljudje ziveli vsi skupaj delali in sli v iste disko zvecer na zabavo ..zelo malo problemov je blo med narodi .Odkar pa ste se razdelili pa se zacenjate sovraziti kot volkovi pa sem se bolj siguren v intelekt volkov kot pa slovencev .Kateri se tak vazni delajo toda vecina pa so Brezkrusniki= pravi lacniki ki komaj prezivijo z eno placico ki nima nobene veze z vasim delom se manj z instrukcijo.katero vi nam lomite kak ste vi to visoko se solali. Ce bi vas poslusal vi imate vsi visje sole ali faxe pa se z tem sopirite kak ste vi prima in super inteligentni .ko pa pogledamo vase place pa mi gre na smeh vi ste en narod ki nima sploh nobenih jajc (je res je veliko pedrov pri vas ,ce beres ta forum pa si se zavedel da je to gola resnica) Zakaj govorim o jajcih zato ker vi ste en bedasti narod ki kricari samo si sploh ne upa eno strajko ali revolucijo organizirat (vse do matija gubca je treba se spustiti da bi enega TCHE– z vilami najdo v vasi zgodovini ..kadar vi volite za politikarje ste pa vsi skupaj zvolili enega ali vec lopovov ki kar vi sami recete vas kradejo in osuzijo vec in vec ..jas sem se rodil v canadi je slovencev bolj malo tukaj moji starsi so mi idealizirali Slovenijo ..da obdrzim se malo moj materinski jezik pa to citarim in se cudim zakaj ste vi tak bedasti ..Sami sopirci ste
Ce se clovek pri vas relax oblece cetudi z moderno in z drago obleko kot drugje pa ga vi gledate kot ce bi z meseca prisel
Vi ste pa stisnjeni v vasih zlikanih sivih ali plavih kostumih (made in Italy da bi se zadavili in svicali
se v mesecu juliju ali avgustu ste takole notri stisnjeni –se mi zdi da vi zivite se v zadnjem stoletju 1920 samo visoki klobuki vam se manjkajo ..Bogi narod vi pa zares niste se pripravljeni za napredek ..

Biti ali ne biti,

To, da so Slovenci en neumen narod imas prav. Le poglej kaj volijo. Ti bedniki volijo mafijca Jankovica samo, ker ne marajo Jansata in obratno. Ce to ni debilno mi povej kaj potem je, ce volis in podpiras eno barabo zato, ker nee maras druge…za kozlat. In ta budalost je Slovenijo stala veliko v zadnjih 20 letih in jo bo se nadaljnih 20. Slovenici – ljudje, ki ne znajo vec razmisljati. Uni v parlamentu jih pa samo vlecejo za nos (deli med seboj bedake in jim vladaj). Kaki bedniki smo Slovenci.

Sem neizobrazen ter prfliknjen. Mama in stric sta me oba zlorabljala. V KLOSARNI v Angliji, kjer sem bil pometac so me tudi zlorabljali. Oprostite ljudje, ker ne morem iz svoje koze. Za drugo leto sem si rezerviral neko davljenje. Upam, da me bo ozdravilo mojih nekontroliranih izpadov jeze ter besa. Oprostite ljudje, zaradi mojih blodenj me vsi zavracajo. Sem brez las…. Mars me zopet zopet me grabi, bolje, da grem dol iz foruma, ker se lahko spet spozabim. Ljubim jo, ljubim jo, flasko perovsko…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close