kje je vas ljubi domek?
Andi – naše morje morda res ni tako čisto in lepo, kot ga lahko doživimo na Hrvaški obali, ima pa zame morje nekake druge čare, ki ti jih ne znam opisati, vendar – enostavno napolni mi baterije. Če se dolgo ne zapeljemo do obale, začne moja energija kar ugašati. Moj mož si npr. napolni baterije v hribih. Mislim, da vedno, kadar govorim o morju, tudi jaz rečem – lepo morje, čeprav ni nujno, da je voda čista. Že vonj po morju in soli, veter, ki pihlja, skala, na katero se lahko vsedeš, sonce, ki zvečer pade v morje,…. Sem romantik, kaj?
Čestitam Špela!
Res si lepo opisala to naše malo morje. Morda res ni bohve kaj, vendar pa moram bivšemu Štajercu povedati in vsem na forumo, da danes, ko sem ob morju prihajala v službo, morje še ni cvetelo. Prav tako se pri nas dobijo tudi brezplačna kopališča. Sama se med sezono kopam na brezplačnem kopališču, ki je prav tako oz. boljše kot katerokoli kopališče v Savudriji. Andi pridi v naš kraj pa boš videl, da to ni zgodovina. Vabim tudi vse druge!
Ž
Prosim, če napišeš kje je ta čudoviti kraj. Se pa popolnoma strinjam, da v Savudriji ni ravno Copacabana, voda je sicer precej bolj čista kot pri nas, ma plaž pa ni, oz. so take kot jih je dal Bog. Jaz prisegam na Dalmacijo in njene otoke, tudi jaz komaj čakam, da gremo dol. Po kopanju v luki v Kopru ali pod hoteli v Portorožu pa nimam prav nobene želje. Bi že raje zaplaval v reki Reki.
P
Tudi jaz imam morsko obsesijo, seveda pa ze dolgo nisem obiskala slovenske obale. Zdi se mi prenatrpana, preumazana, premalo “naravna” z vsem prometom, hoteli, utesnjenostjo. Sicer Hrvaska postaja iz leta v leto bolj zasoljena, je pa blizu in morje je lepo. Zal postaja moj moz iz leta v leto bolj tezaven glede morja, ker ga za polnjenje baterij ne potrebuje kot jaz. Dokler se razume, da je to zame nuja, se gre… 😉
Povejte, kje se vam je zdelo do zdaj ob morju najlepse (ce seveda nocete tega ohraniti kot skrivnost)! Jaz sem bila lani z dragim na Dugem otoku, sva pa ves cas obzalovala, da nisva vzela s seboj gumenjaka (sicer pa nima nobeden od naju izpita za coln, kar je spet problem). Tako sva za voznjo do bliznjih Kornatov placala spet eno zasoljeno ceno, do slanega jezerca na Dugem otoku pa se na sreco da pes. Potem je tu se Saharun, pescena plaza (nabito polna, toda bolj z mirnimi druzinami z zivahnimi otroki) … Povsod pa precej mirno, cisto, lepo… Ni pa kampov, hoteli pa so dragi. Stanovala sva v zasebni hisi.
Elena, oprosti!
Sem pretiraval, sicer pa sva soseda. Živim v Kopru, pisarno pa imam v
Izoli (San Simon). Želel sem samo reči, da je občutek tistih, ki pridejo
na Obali počitnikovat, drugačen kot naš, ko moramo pri 34 st.C delati.
Sam se kopam v Izoli pri svetilniku (zastonj, seveda), sem pa na bojni
nogi z upraviteljem Mokre mačke v Kopru, kjer NI dostopa do morja.
Upokojenci niti nog ne smejo namočiti, otroke preganja, itd. Samo to.
pa lep sončen junij še naprej, lp Andi